Astazi se decide soarta lui Stelian Tanase la TVR. Urmează Ovidiu Miculescu de la Radio Romania

Astazi se decide soarta lui Stelian Tanase la TVR. Urmează Ovidiu Miculescu de la Radio Romania

miculescu-tanase-1024x768
Asa cum va anunțam, saptamana trecută, înțelegerile politice din Parlament au facut ca Raportul de activitate pentru anul 2014 al SRTV, sa fie picat cu succes.

Astazi 23 Septembrie 2015, urmează votul in Parlament asupra acestui Raport al TVR pentru anul 2014, si tot astazi, urmează o sedinta a Consiliului de Administrație la Radioul public.

Pe ordinea de zi, deși nu a fost facuta publica (deși este obligatorie!), se afla si plangerea prealabila a managerului de la Radio Romania Timisoara – Mihai Anghel.

Vom vedea care va fi decizia fiecărui membru al Consiliului de Administrație al SRR cu privire la aceasta plângere, din punctul meu de vedere, întemeiată.

Pana atunci, redau mai jos, articolul scris de colegii noștri de la stiripesurse.ro

   „După decapitarea TVR, urmează decapitarea Radioului Public (Autor: Denisa Miron, Colaborator)

Săptămâna trecută, comisiile de Cultură au respins raportul de activitate al TVR și este doar o formalitate demiterea conducerii televiziunii române, după ce plenul va vota respingerea raportului de activitate pentru anul 2014 în plenul reunit al celor două camere.

Surse din interiorul comisiilor de Cultură au precizat că la rând urmează discutarea raportului Societății Române de Radiodifuziune, acolo unde scandalurile și acuzațiile fără precedent se țin lanț de câteva luni de zile. Președintele director general, Ovidiu Miculescu, este principalul vizat în această operațiune de debarcare. Se pare, există un consens general între partidele parlamentare, ca raportul de activitate pe 2014 să treacă cu condiția ca Ovidiu Miculescu să fie retras și înlocuit. Astfel, consiliul de Administrație își va continua mandatul, dar fără Miculescu. În cazul unui refuz al acestuia sau al unui eșec al întregului demers, raportul ar urma să aibă aceeași soartă cu cel al televiziunii.
Ovidiu Miculescu, președintele SRR, a pierdut controlul în Consiliul de Administrație al Radioului din cauza incapacității administrative de a colabora și a dialoga, atât cu membrii consiliului, cât și cu salariații. În plus, angajații Radioului au făcut zeci de denunțuri și plângeri la comisiile de cultură, DNA, ANI, Parchet împotriva abuzurilor și a manierei dictatoriale și de teroare care domnește în Radio. Mai mult, Ovidiu Miculescu, cercetat în mai multe dosare penale, a fost declarat incompatibil de către Curtea de Apel București, așteaptă confirmarea Înaltei Curți în aceste săptămâni.
Totodată, debarcarea lui Miculescu are legătură și cu luptele din interiorul PSD. Miculescu, un apropiat al lui Ponta, este detestat de majoritatea celor din PSD. Liviu Dragnea, noul lider al PSD, ar fi dat semnalul înlocuirii sale cu cineva care să fie și pe placul Opoziției și al Palatului Cotroceni. În funcție de ce se va întâmpla cu majoritatea parlamentară și cu structura guvernamentală în săptămânile care urmează, se va decide asupra unui nume. Daca Givernul va cadea, cel mai probabil, postul va ajunge la unul din cei doi reprezentanți PNL în consiliul de administrație al Radioului.
Scandalurile se tin lant la Radio Romania. Saptamana trecuta managerii s-au revoltat impotriva lui Miculescu. Managerul postului de la Radio Timișoara, Mihai Anghel, a formulat o plângere împotriva lui Miculescu pentru emiterea unui ordin abuziv, care ar restrânge autonomia financiară și de decizie a posturilor de radio teritoriale. În plângerea formulată sunt invocate încălcări grave ale unor prevederi legale și principii de funcționare a posturilor de media. De asemenea, inclusiv legea care stabilește drepturile și obligațiile ordonatorilor de credite ar fi fost încălcată. Ordinul dat de Ovidiu Miculescu ar fi fost emis fără consultarea și aprobarea Consiliului de Administrație al Radioului.
Managerii sunt scandalizați de faptul că, deși veniturile bugetare sunt realizate din taxe plătite pentru un serviciu public, iar bugetul este repartizat de Consiliu de Administrație, ei au fost transformați în simpli spectatori. Concret, administrația Miculescu a interpretat abuziv o prevedere legală, determinând astfel restrângerea enormă a puterii de decizie a studiourilor teritoriale. Invocându-se lipsa personalității juridice, aceștia au fost transformați în simpli spectatori la procesul de alocare a sumelor din propriile bugete, toate deciziile fiind luate de președintele-director general Ovidiu Miculescu.”

Urmează o zi plină!

Acest articol se updatează in funcție de evenimente si știrile pe care le vom primi: din Parlament si de la sedinta de CA.

Update: 23.09.2015 ora 11.18

Raportul de activitate al SRTV pentru anul 2014 a picat la vot (ceea ce era de asteptat!)

Surpriza!

Irina Radu de la TVR este audiata acum pentru a prelua funcția de director general interimar al SRTV

Dragnea l.: „pana vom avea o noua lege in care funcția de Presedinte sa fie separată de cea de Director General”

Update 23.09.2015 ora 17.15

La Radio sedinta de Consiliu a început la ora 15 si nici dupa doua ore nu s-a trecut de primul punct de pe ordinea de zi.

Nervozitate mare!

Așteptam finalul.

Vom reveni!

AV Moise

3 gânduri despre “Astazi se decide soarta lui Stelian Tanase la TVR. Urmează Ovidiu Miculescu de la Radio Romania

  1. Care manageri? In afara de Mihai Anghel, ceilalti manageri au trimis un comunicat cu semnatura lor ca totul este o minciuna>
    Chiar nu va este rusine sa „dezinformati”,?Cum puteau ei sa se revolte ?. Si pentru ce?. Sa-si piarda privilegiile si salariile foarte mari? Cred ca atunci cand au citit ce a scris Anghel s-au bagat pe sub masa de frica.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s