Mandat – Urmarire Penala – Spor – DNA

I). SUS-Radio Romania va reaminteste cum a obtinut Sindicatul Liber al lucratorilor din SRR reprezentativitatea in anul 2012.

II). Dosarul de urmarire penala s-a reintors la Parchet.

III). Dosarul cu sporul de fidelitate 40109/3/2013.

IV). Asteptam raspunsul DNA.


I). SUS-Radio Romania va reaminteste cum a obtinut Sindicatul Liber al lucratorilor din SRR reprezentativitatea in anul 2012.

Va reamintim faptul ca in 28 septembrie 2012 (au trecut exact 3 ani pana astazi), Sindicatul Liber al lucratorilor din SRR (SLLSRR) prin Daniela Aurelia Ciobanu, presedinte la acea vreme, a declarat in fals un numar de 1185 membri de sindicat pentru a obtine reprezentativitatea (prin instanta) pentru a negocia noul CCM la nivel de SRR (CCM vechi expira in 15 ianuarie 2013).

_

Astfel, printr-o simpla cerere adresata prin fax (17 august 2012)  Judecatoriei Sector 1, de catre avocatul SLLSRR, s-a solicitat ca instanta sa constate reprezentativitatea la nivel de SRR a Sindicatului liber al Lucratorilor, fara a fi insa atasat niciun document sau dovada precizate de Legea 62/2011 a dialogului social.

_

Tot atunci, sindicatele componente ale Federatiei Sindicatelor din SRR au mandatat Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind (reprezentativa la nivel de sector Cultura si Mass-Media) sa inceapa negocierile cu conducerea SRR, dar au fost inlaturate din cauza unui fals grosolan, dovedit abia acum, dupa ce am facut plangere penala (depusa in 18 octombrie 2013!!!!) impotriva dnei Ciobanu Aurelia Daniela.

Conform Legii 62/2011, conditiile de reprezentativitate sunt urmatoarele:


Art. 51
(1) Sunt reprezentative la nivel national, de sector de activitate, de grup de unitati si de unitate organizatiile sindicale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
…………..
C. la nivel de unitate:
a) au statut legal de sindicat;
b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
c) numarul de membri ai sindicatului reprezinta cel putin jumatate plus unu din numarul angajatilor unitatii.
(2) Indeplinirea de catre organizatiile sindicale a conditiilor de reprezentativitate se constata, la cererea acestora, de catre instanta care le-a acordat personalitate juridica, prin depunerea la instanta a documentatiei prevazute la art. 52.
(3) Hotararea se motiveaza si se comunica in 15 zile de la pronuntare.
(4) Hotararea judecatoreasca poate fi atacata numai cu apel.

Art. 52
Dovada indeplinirii conditiilor de reprezentativitate se face astfel:

……

C. la nivel de unitate:
a) copie a hotararii judecatoresti definitive de dobandire a personalitatii juridice de catre sindicat si a ultimei hotarari judecatoresti definitive de modificare a statutului si/sau componentei organului executiv de conducere;
b) declaratie semnata de reprezentantul legal al sindicatului privind numarul total de membri;
c) dovada privind numarul de angajati din unitate, eliberata de angajator;
d) dovada depunerii la inspectoratul teritorial de munca a unei copii a dosarului de reprezentativitate.


_

Pana ca dna Ciobanu sa devina presedinte al SLLSRR, fostul presedinte dl. Andrei Calora (Dumnezeu sa-l odihneasca!) in cadrul discutiilor purtate intre noi, mi-a confirmat faptul ca niciuna dintre organizatiile noastre sindicale nu avea 50%+1 din numarul de salariati din SRR.

Rememorand acesasta discutie mi-am dat seama imediat, ca numarul declarat de dna Ciobanu, este un numar exagerat de mare si nereal.

_

De aceea, SUS-Radio Romania a facut o cerere de interventie in acel dosar de obtinere a reprezentativitatii de catre SLLSRR (vezi aici) si am cerut si sindicatului APR sa vina alaturi de noi, pentru a demonstra in fata instantei, falsul.

_

Din pacate, instanta nu a verificat numarul de membri de sindicat pe care i-a declarat, in scris, dna Ciobanu si a admis cererea SLLSRR, obtinand astfel reprezentativitate la nivel de SRR, retinand doar ca: „daca exista suspiciuni cu privire la numarul de membri, aceste sindicate au la dispozitie alte cai legale.

_

Am considerat ca nu este normal ca printr-un fals sa se obtina dreptul de a se negocia un CCM. De aceea, Sindicatul SUS-Radio Romania impreuna cu sindicatul APR, am facut recurs si am depus la instanta de la Tribunalul Bucuresti, toate listele cu toti membri de sindicat ale Sindicatelor din Radio mai putin ale SLLSRR (presedinte Aurelia Daniela Ciobanu) si ale Sindicatul National al Jurnalistilor PM (presedinte Viorica Nicoleta Balaci).

_

Din pacate, din nou, instanta nu a dorit sa verifice numarul de membri de sindicat ce erau declarati de dna Ciobanu si ne-a respins ambele recursuri (vezi aici).

_

Sub aceste auspicii a inceput negocierea noului CCM la nivel de SRR, intre SLLSRR si reprezentantii SRR, desemnarea acestora in Comisia Paritara fiind realizata de catre Ovidiu Miculescu (cu aprobarea Consiliului de Administratie, mai putin a subsemnatului; a se vedea procesul verbal al sedintei de CA).

_

Din pacate, dosarul penal nr. 13925/P/2013 a fost tinut pe loc, iar cand am solicitat, in mai multe randuri, sa ni se raspunda care este stadiul dosarului, ni se spunea ca este in lucru.

_

Solutia cu care a iesit dosarul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 (februarie 2015), a fost de clasare, avand in vedere ca dna politist de la Sectia 3 Politie, care s-a ocupat de caz, a considerat ca, urmare a documentelor primite din partea SLLSRR, prin noul presedinte Balaci Viorica Nicoleta, si toti cei din conducerea sindicatului liber, se atesta numarul de membri de sindicat declarati de dna Ciobanu.

FALS! Nimic mai fals!

_

Sindicatul a facut plangere impotriva ordonantei si astfel dosarul a ajuns in data de 30 martie 2015 la Judecatoria Sector 1, Camera preliminara – Penal.


Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 34469/299/2015
Data inregistrarii 30.03.2015
Data ultimei modificari: 25.09.2015
Sectie: .
Materie: Penal
Obiect: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS RADIO ROMÂNIA)- SEDIUL ALES Petent
CIOBANU AURELIA DANIELA Intimat

Şedinţe

16.07.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet PENAL amanari pronuntare jud. OPARIUC V.
Tip solutie: admite plângerea
Solutia pe scurt: În temeiul art.341 alin.6 lit.b C.proc.pen. admite plângerea formulată de petentul SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS – Radio România), în contradictoriu cu intimata CIOBANU AURELIA DANIELA. Desfiinţează Ordonanţa nr.13925/P/2013 din data de 24.09.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Trimite cauza la procuror pentru a începe urmărirea penală. În temeiul art.275 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 16.07.2015.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    16.07.2015
07.07.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet PENAL amanari pronuntare jud. OPARIUC V.
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Acorda termen pentru pronunţare la data de 16.07.2015
Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării    07.07.2015
23.06.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: CAMERA PRELIMINARA C8-penal fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Acorda termen pentru pronunţare la data de 07.07.2015
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării    23.06.2015
26.05.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: CAMERA PRELIMINARA C8-penal fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document: Incheiere – camera preliminară    26.05.2015
12.05.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: CAMERA PRELIMINARA C8-penal fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document: Incheiere – camera preliminară    12.05.2015

Dupa ce am copiat dosarul penal (1089 pagini!!!) ce continea listele cu membri de sindicat dar si cu adeziunile unor persoane care, unii fiind salariati ai SRR, altii nu, unii dintre colegi deja morti de mai bine de 4-5 ani de zile, altii erau doar colaboratori (vezi Radio Resita!!!, etc.), am constat falsurile.

_

Si nu era unu sau doua ci erau zeci.

Important/decisiv pentru Sindicatul Liber era numarul de 1085 (adica sa fie peste 50%+1 din numarul total de salariati, declarati de SRR, necesari pentru reprezentativitate), indiferent daca se mistifica realitatea.II). Dosarul de urmarire penala s-a reintors la Parchet.

avocatii-pot-consulta-dosarul-de-urmarire-penalaDosarul penal 13925/P/2013 s-a reintors la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1, pentru a incepe urmarirea penala a persoanelor care au declarat in fals numarul de membri de sindicat si care au indus in eroare organele judiciare.

Este doar o chestiune de timp pana cand dosarul va fi complet cu declaratiile celor care au savarsit aceste fapte si va reveni la Judecatoria Sector 1 – Sectia Penala.

Dar sa revenim la aceste negocieri ce vor urma!


Vom veni la negocierea noului CCM al SRR, fie ca le place sau nu domnilor, Ovidiu Miculescu si Puscas & CP., sau doamnelor, Viorica Balaci & Violeta Arhiri sau sotilor acestora, Georgel Balaci & Gabriel Arhiri.

_

Surse din radio ne-au informat ca se imprastie zvonul printre salariatii din SRR ca, daca FAIR MEDIASIND va veni sa negocieze un nou CCM la nivel de SRR, o sa fim sabotati, in sensul ca nu vor incheiea un nou contract de munca cu noi  (chiar daca avem o reprezentativitate legal obtinuta) si  atunci Radioul va ramane fara CCM. Lipsa unui CCM al SRR  ar conduce la aplicarea doar a prevederilor din Codul Muncii.

CCM-ul din SRR, care este inca in vigoare acum, consideram ca a fost ”negociat” in defavoarea salariatilor si in sprijinul angajatorului si de aceea va rog sa incercati sa va raspundeti la urmatoarele intrebari:

  1. Cati bani si cate drepturi ati pierdut incepand cu 15 ianuarie 2013 si pana in prezent?

  2. Cati dintre voi ati avut majorari salariale negociate, macar la nivelul inflatiei, din 15 ianuarie 2013 si pana in prezent (in afara de cei 70 de lei primiti  ca sa nu ajungeti sub grila de salarizare!)?

  3. Cati dintre voi va aflati la minimul grilei de salarizare corespunzatoare functiei pe care o aveti?

  4. Unde sunt sporurile de weekend de care ati beneficiat pana in 15 ianuarie 2013 (cuantumul lor!!)?

  5. Cum si de ce vi s-a marit programul de lucru cu 25% (de la 6 ore la 8 ore) si ati primit, in cel mai „fericit” caz, 100 lei la salariu?

  6. etc.

Va las pe voi sa completati mai departe!III). Dosarul cu sporul de fidelitate 40109/3/2013.

Tribunalul_BucurestiIn legatura cu actiunea (depusa in 16.12.2013) prin care am solicitat instantei de judecata sa acorde sporul de fidelitate de 25%, spor precizat de Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura Mass-Media, va pot informa ca, la termenul din 24 septembrie 2015, dna Mariana Milan – Sef Serviciu Juridic, a adus in discutie exceptia privind perimarea cererii de chemare in judecata si a mai depus noi inscrisuri (vezi aici).

Vom raspunde pana la termenul urmator (3 decembrie 2015) acestei exceptii si va vom tine la curent cu desfasurarea procesului.

_

Ce vreau sa va spun este ca am solicitat dnei judecator (si s-a notat in condica, de catre grefier) ca SRR trebuie sa-mi faciliteze accesul in sediul Radio Romania pentru a lua contact cu salariatii care m-au mandatat, si care (unii dintre ei au fost obligati sa se retraga din proces), sa-mi confirme sau sa-mi infirme, in scris, mandatul primit din partea lor inainte de 16 decembrie 2013.

_

In acest sens, voi depune luni 28.09.2015, la SRR, o cerere de acces (in fiecare zi intre orele 12-15) in institutie a subsemnatului, in calitate de reprezentant legal – presedinte al SUS-Radio Romania.

In caz de refuz din partea SRR, voi instiinta presedinta instantei de judecata dar si Parchetul.

_

Pentru cei care sunt mintiti cu tupeu de anumiti indivizi, demni de tot dispretul, ori care sunt amenintati sau intimidati ca sa renunte la acest proces privind drepturile ce li se cuvin, va aducem la cunostinta ultimul proces cu aceeasi cauza, castigat de colegii nostri de la Societatea Romana de Televiziune, in 29 mai 2015 (vezi aici).IV). Asteptam raspunsul DNA.

IMG_4976Se apropie data de 1 octombrie 2015 (vezi aici), data la care Directia Nationala Anticoruptie va trebui sa raspunda la plangerea depusa de sindicatul SUS-Radio Romania privind conflictul de interese (fapt confirmat de ANI in 17 septembrie 2014, vezi aici) in care s-a aflat dl. Ovidiu Miculescu-Presedinte-Director General al SRR, semnandu-si singur ordinul de numire in proiectul cu finantare europeana „ACCES” (vezi aici).

Mai sunt 3 zile si restul ore.AV Moise

Presedinte SUS-Radio Romania

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s