Update: Dupa modelul SLLSRR, alta organizatie incearca sa obtina fraudulos, reprezentativitate la Radioul Public

Dupa modelul SLLSRR, alta organizatie incearca sa obtina fraudulos, reprezentativitate la Radioul Public

IMG_4556wpid-televiziune-tvr-mediafax.jpeg

Am transmis catre

Societatea Romana de Televiziune

si catre

Societatea Romana de Radiodifuziune

urmatoarea adresa:


 „SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR-RADIO ROMÂNIA

Nr. 202/10.10.2015

Catre

Societatea Romana de Televiziune

Societatea Romana de Radiodifuziune

 

SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS–Radio România) persoană juridică cu personalitate legal dobândită conform sentinţei civile nr. 167/02.09.1993, pronunţată în dosarul nr. 160/PJ/1993 al Judecatoriei sectorului 1, cu modificările survenite prin sentinţa civilă nr. 10554/05.06.2012, pronunţată în dosarul nr. 22499/299/2012, cu sediul în Bucureşti, Str. G-ral Berthelot nr. 60-64, camera 805, sector 1, CUI 11844234, prin reprezentant legal, preşedinte Adrian Valentin Moise,

Va aducem la cunostinta ca Federatia Sindicatelor din Administratia Publica si Asistenta Sociala PUBLISIND (entitate infiintata prin asocierea unor sindicate din penitenciare, asistenta sociala, etc.) cu complicitatea a doua sindicate din SRR conduse de familia Balaci Viorica Nicoleta si Georgel (Sindicatul Liber al lucratorilor din SRR si Sindicatul National al Jurnalistilor „Partener Media”) si a doua sindicate din TVR (Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV si Sindicatul Creatorilor de Imagine), face demersuri frauduloase in instanta, pentru a obtine recunoasterea prin hotarare judecatoreasca a reprezentativitatii PUBLISIND la nivelul unui pretins “grup de unitati” ce ar fi constituit din SRR si TVR.

Potrivit  art. 128 din Legea 62/2011 a dialogului social,

(1) Contractele colective de muncă se pot negocia la nivel de unităţi, grupuri de unităţi şi sectoare de activitate.

   (2) Criteriul de apartenenţă la sectoarele de activitate este cel al obiectului principal de activitate înregistrat la registrul comerţului, conform codului CAEN.

   (3) Unităţile din acelaşi sector de activitate definite prin apartenenţa la aceeaşi diviziune, grupă sau clasă, conform codului CAEN, se pot constitui voluntar în grupuri de unităţi, în vederea negocierii contractelor colective la nivelul respectiv. Angajatorii care intenţionează să negocieze contract colectiv de muncă la nivel de grup de unităţi pot constitui în mod voluntar grupul de unităţi, atât prin hotărâre judecătorească de constituire, cât şi prin proces-verbal sau orice altă convenţie scrisă între părţi.

Demersul Federatiei PUBLISIND este unul vadit fraudulos in conditiile in care pana in prezent, asa cum rezulta din scrisoarea TVR nr. C/325/09.10.2015 (atasata), nu exista in prezent nici o conventie intre SRR si TVR pentru constituirea unui “grup de unitati”, in scopul negocierii unui Contract Colectiv de Munca comun de cele doua unitati.

Situatia procesuala este pana in prezent, dupa cum urmeaza:

La data de 30.10.2014 s-a inregistrat pe rolul Tribunalului Bucuresti – Sectia a V-a Civila, actiunea prin care Federatia PUBLISIND a cerut instantei sa recunoasca reprezentativitatea PUBLISIND la nivelul “grupului de unitati” constituit de SRR si TVR, fara a se depune insa la dosar nici o proba materiala a constituirii prealabile a “grupului de unitati” intre SRR si TVR.

( http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000610750&id_inst=3 )

In urma unei judecati superficiale, judecatorul de prima instanta a admis cererea PUBLISIND, prin sentinta civila nr. 13 FED din 16.12.2014, pronuntata in dosar 37406/3/2014 (atasata).

Impotriva sentintei, a facut apel, in termen legal, subscrisa Sindicatul Unit al Salariatilor – Radio Romania iar dosarul de apel se afla pe rolul CAB – Sectia a IV-a Civila, sub nr. 37406/3/2014.

( http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000610750&id_inst=2 )

Pana in prezent a fost un termen de judecata in data de 1 octombrie 2015 si este fixat un al doilea termen de judecata pentru data de 26 noiembrie 2015.

In lumina celor mai sus,

Considerand subscrisa ca aveti o obligatie legala si un interes justificat sa nu lasati, din momentul in care luati la cunostinta prin prezenta, printr-o inactiune culpabila, sa se constituie, prin frauda legii, un drept in favoarea Federatiei PUBLISIND si care sa transforme aceasta federatie, in mod injust, intr-un partener de dialog social obligatoriu pentru SRR si TVR,

Observand si ca ne aflam in fata unei proceduri necontencioase care deroga de la regulile comune de judecata,

Va rugam:

  1. Fie sa declarati un apel propriu impotriva sentintei civile nr. 13 FED din 16.12.2014, in baza art. 534 alin. 4 CPC, citam:

Apelul poate fi făcut de orice persoană interesată, chiar dacă nu a fost citată la soluţionarea cererii, termenul de apel curgând de la data la care a luat cunoştinţă de încheiere, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării.”

 

  1. Fie sa formulati cerere de interventie in interes propriu sau accesoriu in dosarul de apel aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a IV-a Civila, sub nr. 37406/3/2014, cu termen in 26 noiembrie 2015, solicitand admiterea apelului introdus de subscrisa si casarea sentintei civile nr. 13 FED din 16.12.2014.

Cu deosebita consideratie,

Sindicatul Unit al Salariatilor – Radio Romania

Prin reprezentant legal, Presedinte

Adrian Valentin Moise”


PS Asteptam raspunsul si reactia celor doua institutii publice.

Astazi 13 Octombrie 2015 am primit o reacție a unui membru al Consiliului de Administrație al SRR, dlRadu F. Alexandru.

Va redau Pe curand!

AV Moise

Un gând despre “Update: Dupa modelul SLLSRR, alta organizatie incearca sa obtina fraudulos, reprezentativitate la Radioul Public

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s