Oltea Serban Parau, primiți cu plugușorul ?

Oltea-nouDeși a fost condamnată definitiv la 1 an cu suspendare (vezi aici), Oltea Șerban Parau – director al Centrului Cultural Media, înca nu se desparte de Radio România (pe surse, am auzit că, deși dl Negulescu Bogdan – director la Resurse Umane  i-a cerut lui Miculescu, desfacerea contractului individual de muncă al OSP, Miculescu a zis: Nu !).

Și pentru că se apropie sărbatorile de Craciun și Anul Nou, un coleg, subaltern al Oltei de la Radio Romania Cultural, a dorit sa-i recite o urare specială, cu această ocazie.

Vă redăm în continuare PLUGUȘORUL (autorul se semnează la final):

” Iat-un „Pluguşor”

Să pleci mai uşor…

Se dedică Oltei Şerban-Pârâu, Directoare a multor centre, posturi, formaţii, edituri, comitete şi comiţii…

Aho, aho, colegi stimaţi,

Staţi puţin, nu mai tastaţi,

Către Oltea vă-ndreptaţi

Şi să plece o rugaţi.

 

Zece ani s-au scurs deja

De când Oltea ici sosea,

Printr-un concurs (de fapt blat)

Aranjat de-un potentat.

 

Şeuleanu se numea

Să tragă sfori îi plăcea.

Deci a căutat anume

Un alt păpuşar cu nume.

 

Când Oltea s-a-nscăunat,

Blânda pe toţi ne-a chemat

Şi pe loc ne-a prorocit

C-o s-avem şeful dorit.

 

S-o primim ca Sfinte Moaşte

Căci pe toate le cunoaşte:

Poezie, muzici, arte –

Performează ca la carte.

 

Şi-a-nceput să poruncească,

Aberaţii să rostească:

„Un radio comercial

Voi face din Cultural!”

 

Au căzut cu ea la pace

Lingători încoa şi-ncoace.

Pe mulţi i-a ademenit

C-un salariu rotunjit.

 

Pe acei ce au marşat

Imediat i-a aranjat,

Dar celor ce au cârtit

Emisiunea le-a ciuntit.

 

De Sărbători avea toane

Şi inventa maratoane,

Zile-n şir tot muzichie

De să faci apoplexie.

 

Oltea a simţit că-i place

Privilegiul când și-l face.

Cum nimica nu păţea

Ca broasca-n tău se lăţea.

 

Banii din colaborări

I-a tăiat fără mustrări,

Căci: „Artistul e flatat

Când la Radio-i invitat…”

 

Performanţa cea mai mare

Stă de mult timp în picioare,

Căci a luat de la artist

Şi a dat la … familist.

 

Nu ne miră, prin urmare,

Că-i propune-o avansare

Cel ce-i seamănă leit:

Sfertodoctul poleit.

 

Dar în toate-i un final:

Pentru ea – dosar penal;

Pentru el – deconspirare;

Pentru noi – eliberare.

 

Ia mânaţi-i, măi flăcăi,

Că sunt plini de zurgălăi!…

Şi-aşa-n anul care vine

Radio suna-va bine.

 

Post-scriptum:

Tot aud de-o vreme-ncoace

Că suntem fricoşi şi pace;

Că ne temem de-nvârtiţi,

De tirani şi neciopliţi.

 

Eu sunt de altă părere

Şi v-o spun chiar cu plăcere:

Orice tiran se-ofileşte,

Spiritul când îl păleşte.

 

Deci nu mi-a fost greu, nici uşor

Să scriu acest „Pluguşor”,

Iar ca să aib-un destin

Semnez: Bleotu Constantin.”

Are condei Cristi.

Din partea SUSROMANIA îi dorim lui Cristi Bleotu, succes în urări.

Așteptăm și alte asemenea capodopere.

AV Moise

 

13 gânduri despre “Oltea Serban Parau, primiți cu plugușorul ?

 1. @ Avertizorul public
  As mai adauga o problema interesanta, tinand cont de condamnarea doamnei, luand in considerare apropiata evaluarea a intregului perosnal SRR: 1. Cine o va evalua pe distinsa doamna si care vor fi criteriile dupa care este evaluat personalul de conducere? S-au schimbat criteriile intre timp? 2. Cunoscand caracterul managerilor SRR, precum si valorile la care se raporteaza, doamna va fi felicitata si pupata din nou cu aceeasi caldura tovaraseasca – totusi, cine va evalua personalul aflat in sobordinea ei? Kafka?

  Apreciază

 2. Da, „Elena”, da, „Curatenie pana la capat!”, suntem partasi. Suntem vinovati ca am acceptat instaurarea unei astfel de stari. „Somnul ratiunii naste monstri”, spunea celebrul pictor Francisco de Goya. Am adormit cu totii in aceasta institutie, dpdv al vigilentei, dand astfel posibilitatea mafiotilor sa preia controlul asupra vietilor noastre. Cati dintre voi mai ajungeti acasa si va mai luati copiii in brate cu ganduri senine, eliberati de presiunea locului de munca? Cati dintre voi mai intrati in Radio cu sentimentul de bine, de apartenenta la aceasta institutie pe care candva o priveati ca pe un sanctuar? Toti cei care am muncit cu adevarat si am fost preocupati ca lucrurile sa mearga intr-o directie corecta am uitat ca mafiotii nu dorm niciodata. In timp ce noi aveam grija de sumarul emisiunii, de playlisturi, de vocea noastra, de ascultatorii nostri, altii emiteau decizii si ordine, unele aberante, chiar si impotriva literei si spiritului legii, lucrau la regulamente din care razbateau nu norme de bun simt, ci interdictii si mecanisme de control.
  Suntem vinovati ca nu constientizam ca noi suntem multi iar ei o mana de oameni si am putea sa-i inlaturam intr-un act de vointa colectiva, punandu-ne banderole, iesind in strada si scandand impotriva abuzului si a coruptiei. Amintiti-va intalnirea de la T8; Basarabescu a zis ceva de genul „Oameni buni, voi chiar nu intelegeti ce se intampla aici? Aveti curajul si ridicati-va acum, ei sunt putini, noi suntem multi, asistam la un proces de tip stalinist”. As adauga eu ca traim vremurile in care broasca raioasa se simte frumusete nemarginita, scroafa se crede pasare maiastra cantatoare iar hienele impart dreptatea in stanga si in dreapta. Si ca veni vorba, intrebati si voi, tot in stanga si-n dreapta, in baza caror criterii au fost acordate prime de merit in mod preferential la sfarsitul acestui an? Eu as zice ca angajatii acestei institutii ar fi meritat o indexare salariala unitara, cu atat mai mult cu cat administratia se lauda cu profit. Si pentru ca acest topic se refera la minunata noastra imparateasa, oltea serban parau, cea care a obtinut prin noua organigrama un imperiu, sa va vad eu, pe cei din subordinea ei, cum veti actiona la o dispozitie de serviciu semnata de ea, cum veti aviza contracte, cum veti pleca in deplasare si cum veti subscrie, langa semnatura ei, la rezultatele evaluarii voastre.

  Apreciază

  • Da, suntem multi, avem bun-simt, stapanire de sine si credinta iar „acasa” pentru noi inseamna deopotriva Radio si cei care ne asteapta acasa. Suntem rezistenti din punct de vedere psihic si constientizam faptul ca nu putem arunca chiar tot rahatul peste gard pentru a ne face mai mult rau decat bine. Astea au fost motivele pentru care am fost partasi si buna noastra credinta ca adevarul si binele vor invinge ne-a facut sa rezistam in fata abuzurilor de tot felul. Am sperat ca niste oameni ca ei nu pot rezista prea mult intr-o familie ca cea a Radioului. Am sperat ca viata si timpul vor demontra cine are dreptate. In toti acesti ani ne-am uitat la colegii nostri care primeau prime si mariri de salariu in schimbul hartuirii si abuzurilor indreptate impotriva noastra. Am fost de acord cu precedentul Moise dat afara abuziv pentru ca ne deranjeaza prea tare si nu este din gasca noastra. Multi poarta greselile lor, mai mici sau mai mari, era imperios necesar ca un coleg de-al nostru sa fie dat afara? Puteti dormi linistiti la gandul ca dupa Moise au urmat si alti colegi, fiind folosite aceleasi metode de intimidare si marginalizare profesionala pentru ca in final sa poata fi deomonstrat ca nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu? Da, sunt colegi care au dat din coate ca sa-si „ajute” colegii in sensul asta. Ce rau v-am facut noi? De ce trebuie sa fim eliminati? Faptul ca nu suntem de acord cu voi inseamna ca suntem impotriva voastra? Faptul ca v-am criticat incompetenta, lenea, prostia, amatorismul si v-am evitat ani de zile privirile infometate lasandu-va sa aveti un loc de munca si sa va duceti linistiti acasa v-au facut sa fiti atat de lipsiti de omenie? Faptul ca managerii Radioului, impreuna cu acolitii lor, confunda SRR cu propria mosie va spune ceva? Faptul ca SRR este o institutie publica si ca banii sunt ai nostri, ai tuturor, va spune ceva? Faptul ca incercam de ani de zile sa va evitam pentru ca ne este jena de mizeria vostra sufleteasca va face sa intelegeti ceva? Dragi colegi, ati fost de acord sa semnati hartii impotriva noastra, a celor care ani de zile chiaqr am facut ceva pentru Radio si care uneori ne-am sacrificat timpul, sanatatea si familiile pentru ca am crezut in lucrul facut cu daruire. Chiar si pe bani putini! Ne-ati distrus sanatatea si zambetul de acasa doar pentru ca ati ales sa nu mai fiti oameni. Sunteti prea mici ca sa intelegeti faptul ca legea este de partea noastra si putem oricand sa va facem rau chiar cu riscul ca o sa ne dati afara („nu conteaza pentru ce, ii dam afara si gata, ne judecam cu ei dar doi ani scapam de ei”). Da, am fost de acord sa vedem cum sunt dirijati banii Radioului catre anumite firme si persoane facandu-ne ca nu pricepem nimic, sperand ca orice om, oricat de hulpav ar fi, are totusi o limita. Putem iesi oricand cu problemele noastre in exterior dar cu pretul unei imagini negative asupra Radioului. CUM REZOLVAM ACEASTA SITUATIE?

   Apreciază

 3. Toghina Maria este cea care a propulsat-o, prin delegare, pe oltea serban parau – pe functii multi-manageriale si suntem convinsi ca, pe undeva, „castigul” /jaful se imparte intre complici.
  A`- propos, textul de lege: „ Fapta functionarului public, care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii, prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial pentru sine, pentru sotul său, pentru o rudă, ori pentru un afin, pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca, in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase, de orice natura, se pedepseste cu inchisoare, de la unu la 5 ani si interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o functie publica”, nu o incrimieaza si pe toghina maria, care, cand era pdg-ista, pe langa altele, i-a majorat, in repetate randuri, salariul sotului, toghina marius, cu sume mari de bani ?!. De ce salariatii ANI, au musamalizat aceasta infractiune ?
  Adrian, te rugam, sa sesizezi DNA-ul sa verfice situatiile ilegale (favorizarea infractorului) prezentate.

  Curatenie – pana la capat, altfel, nu scapam de grupul infractional organizat de la SRR !!!

  Apreciază

  • Contractele sunt bine ascunse, pe ele le vad doar unii sclavi. Totusi, fata de situatia data, tinand cont ca SRR nu este de capul ei pe planeta, se nasc unele mici intrebari:
   1. De ce institutiile statului roman, nu se autosesizeaza in legaura cu lipsa de transparenta in derularea contractelor incheiate in ultimii ani de SRR? Faptul ca unii confunda institutia publica SRR cu un radio comercial are vreo legatura cu aceasta nepasare din partea autoritatilor? Conteaza oare si faptul ca unii manageri SRR au fost dovediti colaboratori si inca mai uzeaza de pilele si relatiile respective?
   2. De ce institutiile abilitate nu verifica modul in care au fost/sunt incheiate contracte de catre angajati SRR cercetati/dovediti ca au incalcat legea? De ce acesti angajati, aflati in cercetare penala, urmarire penala si condamnati intr-o prima faza au avut totusi acces, in tot acest timp, la functii de conducere si cheltuirea banului public?
   3. De ce ancheta penala nu a avut in vedere si contractele initiate de managerul deja trimis in judecata pentru fapte penale? Ne facem ca suntem prosti? Stie toata lumea, contractele pot fi acoperite prin atribuire catre firme si persoane „de incredere” astfel incat banii sa ajunga acolo unde trebuie ..nu este ceva inventat de SRR …Ne facem ca nu intelegem modul in care a fost furata aceasta tara? Cine se ascunde in spatele acestor firme?
   4. De ce nu luam toti atitudine in fata abuzurilor si hotiilor? O prima de porc mai mare si 100 de lei in plus la salariu cantaresc mai mult decat deminitatea si onoarea fiecaruia dintre noi? Chiar atat de putin valoreaza Radio Romania? De ce acceptam marlania si coruptia lor? Cum vedeti viitorul in conditiile in care managerii mimeaza comunicarea si isi cumpara linistea doar pentru a ramane in functiile grase si pentru a-si vedea in continuare de smecheriile lor? Sunteti partasi?

   Apreciază

   • 1. SRR nu e de capul ei pe planeta? Ba da, dupa cum vedem si incasam (unii bani, altii suturi), e de capul ei. 2. De ce nu se autosesizeaza institutiile abilitate? Dar nu e mai simplu sa fie sesizate direct? Cu nume si prenume? Sunteti jurnalisti, ar trebui sa stiti asta. 3. Cum vedem viitorul? Pai dupa modelul: „nu aveti cum sa ne opriti”. Adica ies 40.000 de tineri in Piata Universitatii, protesteaza impotriva coruptiei in politica, parlamentarii stau 3 zile ascunsi in casa, iar dupa 2 saptamani isi voteaza lor salarii si pensii, si pentru primari si pentru consilieri, fara numar. Le-a facut cineva ceva? I-a oprit cumva? Cam asa si cu noi, la SRR. Ajung colegi jurnalisti cu proteste pe la posturi „independente”, dupa care anchetele virulente se opresc din senin, Asa, ca la comanda unui telefon. De Sus. 4. Ok, nu vrem sa fim partasi. Dar ce propunere aveti pentru noi? Ce ne propuneti sa facem, altceva decat s-a facut pana acum? Concret, cum putem sa luam toti atitudine? 5. Nimic nu s-ar fi intamplat fara contributia esentiala a „sindicatului reprezentativ”. Dar cum a ajuns reprezentativ acest sindicat? Lucrurile sunt mult mai greu de reparat decat de prevenit. 6. Apropo, cum va simtiti dl Bleotu?

    Apreciază

 4. Celor interesati, le recomand sa citeasca Legea 571/2004, Legea avertizorului public, privind protectia personalului din autoritatile publilce, institutiile publice si din alte unitati, care semnaleaza incalcari ale legii. Trimiteti link-ul celor aflati in plina harturie disciplinara. http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/legea/571-2004.php
  In alta ordine de idei, inca de pe vremea lui Nicolae Costin, toate materialele de prezentare ale Formatiilor muzicale erau facute de sotul doamnei. Acum dinsa e, vezi Doamne, „om de arta si cultura”, mare personalitate, de care nimeni nu ar fi auzit daca nu ar fi indesat-o Seuleanu pe gatul tuturor. Normal ca specialistii cei mai mari in cultul personalitatii sunt Aia de s-au specializat pe vremurile Alea.

  Apreciază

 5. Poate ar trebui cerute toate contractele domnului Oprina cu SRR, de cand sotia e sefa. Pentru ca, pariez, a primit si de la alte compartimente.

  Apreciază

  • Nu e cu poate aici, lucrurile sunt mult mai simple, trebuie sa fie verificate toate contractele initiate de doamna de cand exista ea la Radio Romania. Intr-adevar accentul trebuie pus pe cele care i-au fost atribuite direct dlui Oprina, sotul, dar nu trebuie omise nici celelalte. Trebuie vazut daca nu cumva, din pozitia de manager, ulterior probelor materiale pentru care a fost condamnata (cele peste 60 de contracte atribuite direct sotului Oprina), a continuat sa initieze si alte contracte cu diverse firme si persoane pentru a-si masca obtinerea de foloase. Pentru improspatarea memoriei: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”. Formularea „direct sau indirect” este suficient de clara si ar trebui sa fie verificate toate contractele derulate de Radio Romania care au aproximativ avelasi obiect cu cele pentru care a fost deja condamnata.

   Apreciază

 6. Gluma-i gluma, dar scroafa-i moarta-n cotet. Va imaginati urmatorul scenariu? Cainii latra, ursul merge… si ce daca-i penala? Si ce daca-i condamnata definitiv? Miculescu, din prea marinimie fata de persoana ei ar putea sa o tina… si sa o tina…. si sa o tina. Intrebarea mea este una scurta si la obiect, pentru voi toti cei care va mai puneti speranta in acest blog. Ce s-ar fi intamplat daca dna parau (iertati-mi lipsa de respect, dar imi tremura capslock-ul cand trebuie sa-i scriu numele) ar fi primit 1 an cu EXECUTARE? Ar fi condus CCMRR-ul din celula 3 de la Rahova? Miculescu se joaca cu focul, pentru ca daca nu pune echivalenta intre EXECUTARE SI SUSPENDARE face o gresala fatala si i se va trage din asta. Intr-un fel poate ca e mai bine asa pentru noi… cine stie? Poate ca se lasa cu promotie, acum de sarbatori, 1+1, la un singur dosar. Ea penala, el penal pentru neaplicarea legii.
  Stimata dna parau, stimate domnule miculescu, stimate domnule negulescu. Un an cu SUSPENDARE, hotarare definitiva, nu inseamna ca dna este mai putin penala, ci ca a avut parte de clementa din partea instantei sa nu manance chiftelute prin zabrele, acum de sarbatori. Asa ca va invit la un MARS DE-AICI, cu cadenta in stil nuptial, sau militar, sau cum va place, numai MARS sa fie.

  Apreciază

  • Nu e nicio gluma, este stilul discretionar si abuziv patentat la Radio Romania, stil unic si mandru-n toate cele. Nicio instanta nu le poate perturba bogatia, varietate si calitatea exceptionala a actelor penale cu parfurm de “noi suntem de necontestat – dati-va dracu’, muriti!” deoarece hotia, smecheria, perfidia, ipocrizia, infatuarea, prostul-gust si reaua-credinta sunt perfect optimizate cu ADN-ul lor precum si cu al celor care ar trebui sa recunoasca adevarul si sa-l puna unde-i este locul. Gingasa si deosebita faptura, ale carei porniri de badarana penala nu i le mai poate contesta nimeni acum, ar trebui sa ia o pauza si sa aprofundeze, pentru inceput, chestiunea cu cei sapte ani de acasa, ani care ar putea ca de aceasta data sa devina decisivi in maturizarea si implinirea ei ca om. Pentru ca doamna sa nu confunde tema cu alte subiecte dragi ei precum: „Sapte ani in Tibet”, „Sapte ani de contracte cu sotul”, „Sapte ani de calatorii pe unde nici nu te-astepti”, sau „Alti sapte ani de contracte (acoperite) cu sotul” recomandam si parcurgerea unor lucrari stiintifice, altele decat cele emise de conducatorul ei suprem. Noi credem ca are potential si ca o sa fie suficienti cei sapte ani dar nu putem omite faptul ca are antecedente si cazier caz in care luam in calcul si varianta aprofundarii studiilor recomandandu-i cu empatie sa ramana acasa pana ce-si va lua toate examenele.

   Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s