OLARU STEJĂREL NICOLAE – INCOMPATIBIL

wpid-stejarel-olaru-300x275.jpegIn sfarsit, desi nimeni nu mai credea, iata ca astazi 22 decembrie 2015, STEJAREL NICOLAE OLARU – fost membru al Consiliului de Administratie al SRR, a fost declarat de ANI in stare de incompatibilitate.

Dupa ce a fost demis (vezi aici), Stejarel a fost luat de Ovidiu Miculescu ca si consilier personal la Radioul public, sa nu ramana cumva fara slujba.

Aveti mai jos comunicatul ANI (vezi aici):

Comunicat – incompatibilitate – OLARU STEJĂREL NICOLAE, membru în cadrul C.A. al S.R.R.

22 decembrie 2015, 14:25

 

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că OLARU STEJĂREL NICOLAE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 februarie 2011 – 28 ianuarie 2013, ca urmare a exercitării simultane a funcțiilor de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și administrator al S.C. STANDARD PROIECT MEDIA S.R.L.

OLARU STEJĂREL NICOLAE a încălcat, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […]”, coroborate cu dispozițiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „membrilor consiliilor de administraţie şi ai […] Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune li se aplică […] regimul incompatibilităţilor prevăzut […] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat […]”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. OLARU STEJĂREL NICOLAE nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaþiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancþionează potrivit reglementării aplicabile demnitătii, functiei sau activitătii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agentia Natională de Integritate îsi exercită atributiile cu respectarea principiilor legalității, confidentialității, impartialității, independentei operaþionale, celerității, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 22 decembrie 2015

4 gânduri despre “OLARU STEJĂREL NICOLAE – INCOMPATIBIL

  1. Pingback: Știri pe surse, din ce în ce mai sigure | SUSROMANIA

  2. Pingback: Mirela Fugaru este al 7-lea incompatibil din Consiliul de Administrație de la Radio România | SUSROMANIA

  3. Domnule Moise, firma S.C. STANDARD PROIECT MEDIA S.R.L. al carei administrator este/a fost smecherel stejerel olaru, prin ce institutii publice ne-a pradat banii , a folosit, cumva, Societatea Romana de Radiodifuziune. Nu ne-ar mira sa aflam ca aceasta firma a facut afaceri si cu SRR. Merita efectuarea unei verificari !

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s