La Radio România – cercetări disciplinare pe bandă rulantă

La Radio România producția se face, nu se discută. Este ordin pe unitate!

Așa că a venit vremea să vă prezint cum a crescut ”audiența” postului Radio România, pe ”market share”.

Dacă înlocuiți cuvântul audiență cu cercetări disciplinare prealabile și market share cu numărul total de salariați din SRR, o să constatați că așa este.

cercetare disciplinaraChiar astăzi a avut loc (de fapt s-a amânat) încă o cercetare disciplinară prealabilă a membrului nostru de sindicat, de la Big Band-ul Radio, dl. Silviu Albei – artist instrumentist.

Este deja a doua convocare de cercetare disciplinară pe acest început de an, prima a avut-o colegul nostru, Ovidiu Groza – specialist marketing Departamentul Studiouri Regionale !

De ce s-a amânat cercetarea lui Silviu ?

Pentru că președintele Comisiei, însuși, chiar el, dl. Bogdan Negulescu, nu a mai venit, fiind reținut din ”motive obiective”, așa cum, deja, în procesul verbal de ședință, era scris (vezi aici).

Dar să vedem cum stăm cu cifrele.

În 28 septembrie 2015, am solicitat în conformitate cu L 544/2001, ca SRR să ne prezinte care a fost situația cercetărilor disciplinare prealabile, în anii 2011, 2012, 2013, 2014 și în 2015, până la data de 25 septembrie a.c.. (vezi aici).

Și SRR a răspuns (vezi aici), deoarece aveam la activ câteva acțiuni câștigate pe Legea 544/2001 și puteam depune plângere penală pentru abuz în funcție.

Ce ați observat din răspunsul SRR ?

– Că Radioul public se află într-un trend crescător cu cercetările disciplinare asupra salariațiilor (mai ales cei care sunt membri ai SUS-Radio România sau cei câțiva care au îndrăznit să-și ceară în instanță drepturile), de când la ”butoane”, mă scuzați că mă folosesc  de o metaforă (asta până nu se va face și un Regulament de prezență și comunicare în Radio, acasă, la rude, în concediu, etc) se află pdgul Ovidiu Miculescu, alias ”Adrian” așa cum scrie la adeverința CNSAS (vezi aici).

În concluzie: ”audiența Radio România” a crescut exponențial în ultimii 3 ani de zile în sens invers cu scaderea drepturilor majorității salariaților SRR.

NU ?

Aștept comentarii. Păstrăm confidențialitatea.

Revenim asupra acestui subiect,

AV Moise

2 gânduri despre “La Radio România – cercetări disciplinare pe bandă rulantă

 1. Intors de la New York mi-am dorit sa revin la orchestra care am activat aprox. 8 ani (Big Band Radio) , cu toata recunoasterea mea pe plan international , conducatorii acestei institutii (dirijor,director formatii muzicale,presedinte) considera ca nu au nevoie de calitate . Cererea mea catre presedintele radioului este amanata / oprita de 2 ani de zile ! Pentru ca insistenta mea a deranjat , mi s-a interzis intrarea in institutie indiferent de situatie (colaborare sau interviuri) fara a exista un document oficial ! Au promis ca ma vor anunta daca va fi o auditie/concurs pt ocuparea unui post , bineinteles nu s-au tinut de cuvant iar intre timp aprox. 4 muzicieni au fost angajati fara concurs ! Este o institutie in care eu m-am format ca muzician..
  in momentul de fata este extrem de rusinos ce se intampla , s-a instaurat coruptia , abuzul in serviciu , frica angajatilor etc. M-as bucura ca lucrurile sa se indrepte iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere . Schimbarea este necesara !!! Ma numesc Emil Bizga „one of the best trumpet player today” …

  Apreciază

 2. Domnule Moise, noi am observat ca managementul SRR lasa de dorit, cu alte cuvinte, este neprofesionist.
  Doamna manager, care a semnat adresa prin care va transmitea „precizari”, in fapt, va transimtea confuzii.
  La „precizarea” numarul 1 va prezinta, prin cifre, o situatie care nu corespunde situatiei de la „precizarea” nr. 2 si nici cu cea de la nr.3. Concret, la „precizarea” de la nr.1, referitor la anul 2012, „precizeaza” ca au fost cercetati disciplinar un numar de 16 salariati, iar la „precizarea” de la nr.2, daca numaram salariatii cercetati disciplinar, pe anul 2012, ne ies 20;
  la „precizarea” de la nr.3, care include si un tabel, numarul salariatilor cercetati disciplinar, in anul 2015, este de 22 si nu coincide cu numarul „precizat” la raspunsul nr.1, de 31 salariati cercetati disciplinar in 2015, s.a..
  Nu mai vorbim despre semnele de punctuatie, gramatica,etc..
  La asa management, vai de salariati si vai de popor…
  Schimbarea este absolut necesara ! Succes !

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s