Evaluare cu sechestrare de persoana la Radio România

Astăzi 9 Februarie 2016, la ora 12, a început evaluarea, ce ar fi trebuit să fie una profesională, a dnei Niculae Lev Iulia – regizor tehnic de emisie la Radio România București Fm.

Ceea ce părea a fi o evaluare profesională la Radio România s-a transformat într-o formă de teroare, a unei colege, ce aduce aminte de perioada inchiziției.

A fost o zi foarte încărcată de surprize, evenimente, poliție și 112.

Pe scurt, ce s-a întâmplat.

Colega și membra sindicatului SUS-Radio România, dna Iulia Lev Niculae, era programată la ora 12, să înceapă evaluarea profesională cu dl Daniel Constantin – Șef Serviciu Tehnic la Radio România București Fm.

Evaluarea a decurs normal până când, la un moment dat, s-a produs o discuție în contradictoriu și dl Daniel Constantin a realizat că procesul de evaluare-interviu (notele erau deja imprimate pe fișa de evaluare!) a fost înregistrat audio de către dna Iulia Lev Niculae.

Dna Iulia Lev Niculae a făcut acest gest de teamă că va fi evaluată subiectiv și nu va putea să se apere dacă va face contestație, în fața unui șef superior d-lui Daniel Constantin, în speță de față, d-na Flavia Voinea – Manager la Radio România București Fm.

Având în vedere că este în curs o plângere penală, nu vom relata mai mult din episodul cu sechestrarea ! Toate la timpul lor !

Facem precizarea că de peste 2 ani, dna Iulia Lev Niculae este hărțuită la locul de muncă, amenințată, intimidată, presată să iasă din sindicatul SUS-Radio România precum și marginalizată de anumiți colegi/e, care, până la venirea lui Ovidiu Miculescu, ca președinte-director general al SRR, erau buni/e prieteni/e cu ea.

Este monitorizată cu lupa, că orice mișcă, orice face va putea fi investigat, cercetat, amendat, etc. de către obedienții aserviți boierului, exact ca în epoca feudală. Deja are la activ 3 cercetări disciplinare.

Cine ar fi crezut că la peste 26 ani de la Revoluție, când mulți dintre noi am ieșit în stradă și am strigat: ”Jos, comunismul! Jos, Ceaușescu! Jos, securiștii!”, să ne mai lovim de oameni și de mentalități ale perioadei comuniste – staliniste.

Uitați-vă în oglindă și spuneți dacă ceea ce vedeți, vi se pare ok?

Sunteți împăcați cu gândul că dreptul vostru la libertatea gâdurilor și opiniilor, nu a fost murdărit sau călcat în picioare, prin tot ceea ce s-a întâmplat, în ultimii 4-5 ani de zile, în Radioul public ?

Aveți curajul, sau mai bine zis, ați avut curajul să luați atitudine dacă ceva vi s-a părut, personal, că nu este în ordine ?

Unii dintre voi, din corpul redacțional, sunteți liberi să faceți ce vreți (emisiuni, reportaje, interviuri, etc.) cu conștiința voastră de jurnalist și fără piedici (sugestii) sau cenzură (autocenzură) ?

Scara de valori este o scară a meritocrației la Radio România ?

Demnitate, libertate, opinie, curaj, îndrăzneală, respect de sine, solidaritate, onestitate, responsabilitate, etc. sunt numai câteva din drepturile la care nu ar trebui să renunțați.

Colega noastră, dna Iulia Lev Niculae, a demonstrat și astăzi că nu a renuțat la aceste drepturi, ba mai mult, s-a bătut pentru ele și a făcut-o de una singură, cu doi șefi direcți: Flavia Voinea – Manager și Daniel Constantin – Șef Serviciu, ambii de la Radio România București Fm.

Voi, colegii ei, cum demonstrați că sunteți solidari cu ea ? (Așteptăm mesaje pe blog!)

Mâine poate o să ajungeți și voi în situația ei ! Ce o să faceți ?

Nu-i așa că ați vrea ca o colegă sau un coleg, măcar, să fie de partea voastră și să nu fiți singur/ă împotriva minciunii sau abuzului ?

Alegerea a fost și este a voastră ! Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru !

De exemplu, cum vi se pare că Oltea Șerban Parau a fost condamnată definitiv, pentru conflict de interese, semnând 63 de contracte cu soțul acesteia, a prejudiciat SRR cu peste 55.000 de lei și unii dintre voi vă întâlniți cu ea pe la etajul 6 al Radioului public și o mai și salutați ?

Dacă voi ați fi prejudiciat cu 100 de lei Radioul, sigur vi se desfăcea contractul de muncă!

Dacă unii au prejudiciat cu 60.000 de euro Radioul, nu li se întâmplă nimic, sunt pe funcții în continuare. De ce ?

Pentru că TĂCEREA VOASTRĂ le-a permis acest lucru !

Gândiți-vă ! Nu pentru mine, ci pentru voi !

Vă doresc, să vă treziți ! Este exact ceasul al 12-lea !

Cu speranță,

pentru voi, public și Radioul public,

AV Moise

2 gânduri despre “Evaluare cu sechestrare de persoana la Radio România

  1. Incredibil ce se intampla in SRR. Ar trebui sesizat parlamentul sa efectueze o ancheta amanuntita in SRR si in TVR!!! Si jurnalistii de investigatie ar putea sa studieze aceasta situatie abuziva. O gasca de nespalati au pus mana pe ciolan si nenorocesc oameni cu el lovindu-i in cap. ANCHETA!!!

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s