Serban Parau Oltea – Lupul stăpân peste oi ? Episodul 5

Lupul stapan peste oiAșa cum vă informam în data de 29 ianuarie a.c., pe blogul sindicatului SUS-Radio România (vezi aici), am depus la SRR, mai multe cereri privind informații de interes public, printre care și una care o vizează pe Oltea Serban Parau (Adresa 21 inreg la SRR cu 1 02 36 din 29 01 2016 L544 Oltea Serban Parau).

Iată că a venit și răspunsul SRR (era gata-gata să depun acțiunea la instanță și încă mai aștept celelalte 3 răspunsuri până pe 26 februarie a.c.) (Adresa 3 00 99 din 10 02 2016 raspuns SRR intrebari Oltea).

Și ca să fie și mai simplu, trecem la întrebări și răspunsuri:

1. Dacă în luna decembrie 2015, doamnei Oltea Șerban Parau – director la Centrul Cultural Media din cadrul SRR, i s-a desfăcut disciplinar contractual individual de muncă ?

Răspuns SRR: NU

2. Dacă răspunsul este pozitiv la întrebarea 1, vă rugăm să ne comunicați numărul deciziei și data precum și documentul respectiv, având datele de identificare ale persoanelor care au făcut parte din Comisia de cercetare disciplinară sau alte date cu caracter personal anonimizate.

Răspuns SRR:

3. Dacă răspunsul este negativ la întrebarea 1, vă rugăm să ne comunicați prin ce mod a încetat contractual individual de muncă al doamnei Oltea Șerban Parau – director la Centrul Cultural Media din cadrul SRR și să ne comunicați actul respectiv, având datele de identificare anonimizate.

Răspuns SRR: În temeiul art. 56 lit. f) din Codul Muncii, republicat, cu modificările și completările ulterioare. (http://www.codulmuncii.ro/art_56_1.html )

4. Având în vedere ca există art. 83 alin. 2 din CCM al SRR prin care, cu acordul partilor, se poate desface contractul individual de munca primind in schimb o bonificație, vă rugăm să ne comunicați dacă și dna Oltea Șerban Parau a beneficiat de această prevedere a CCM ?

Răspuns SRR: NU

5. Dacă doamna Oltea Șerban Parau a fost reangajată la SRR pe funcția de consilier (si la ce compartiment) după ce instanța de judecată de la Curtea de Apel Bucuresti, secția 1 penală, a pronunțat decizia definitivă de condamnare nr. 1750 din 17.12.2015 ?

Răspuns SRR: Da, la Centrul Cultural Media.

6. Daca raspunsul la intrebarea 5 este pozitiv, vă rugăm să ne spuneți care au fost motivele și care a fost nota de fundamentare pentru care conducerea SRR, dl Ovidiu Miculescu, a luat această decizie?

Răspuns SRR: Experiența și rezultatele profesionale.

7. Dacă s-a recuperat prejudiciul cauzat SRR prin semnarea a peste 63 de contracte, în cuantum de peste 55.000 lei, de către doamna Oltea Șerban Parau, cu sotul acesteia, data și numărul actului (sa ne puneti la dispozitie documentul cu datele personale anonimizate).

Răspuns SRR: Nu s-a constatat niciun prejudiciu.

8. Este adevarat ca doamna Oltea Serban Parau beneficiaza de un birou in care lucrează singură ?

Răspuns SRR: Da

Lupul stăpân peste oi ?

Constatăm că activitate Oltei Serban Parau a devenit un subiect fără sfârșit.

Un subiect care impresionează prin ineditul conținutului și care se desfașoară într-o instituție publică mass-media, de interes național.

Așa cum probabil știți, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat apelul formulat de fostul manager al Centrului Cultural Media, Oltea Şerban Pârâu, împotriva sentinţei pronunţate de Judecătoria sector 1 Bucureşti, secția penală.

Astfel, condamnarea de 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, a rămas definitivă.

Condamnarea managerului de la Radio România survine dupa ce Agenția Națională de Integritate a constatat că aceasta, în perioada 31 august 2006 – 08 august 2013, a aprobat și semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor și de cesiune a drepturilor conexe, semnate de Oltea Serban parau în numele Societății Române de Radiodifuziune, cu soțul acesteia.

Având în vedere răspunsul SRR, putem trage concluzia că doamna Oltea Serban Parau din cauza/datorita experientei și rezultatelor ajunge reangajata la Centrul Cultural Media, fiind o valoarea indispensabila institutiei. Credem că a fost chiar rugată să accepte să fie consiliera noului manager cu delegație, ca să țină locul călduț până revine, din nou în același loc unde a făcut infracțiuni în formă continuată și de natura penala, fără număr (cum spun maneliștii) !

Putem trage concluzii despre moralitate și despre etica de la Radio România, sub dictatura Miculesciană?

Cât despre ce gândesc și simt salariații ………………………………………………..preferăm să umpleți dumneavoastră spațiul gol, la comentarii pe acest blog!

Putem deduce că drumul penal este rețeta succesului agreat de conducerea Societății Române  de Radiodifuziune ?

Cine ne poate spune ?

Aștept comentariile voastre pe blog,

AV Moise

11 gânduri despre “Serban Parau Oltea – Lupul stăpân peste oi ? Episodul 5

 1. Pingback: OLTEA SERBAN PARAU, de la cultural la penal si apoi ”da-i inainte cu tupeu, c-o sa vezi ca nu e greu!”. Episodul 11 | SUSROMANIA

 2. Pingback: OLTEA SERBAN PARAU, de la cultural la penal si apoi ”da-i inainte cu tupeu, c-o sa vezi ca nu e greu!”. Episodul 10 | SUSROMANIA

 3. Pingback: Mai sunt 7 zile pentru Oltea SERBAN Parau | SUSROMANIA

 4. „Experienta si rezultate profesionale”? Care rezultat, cel cu prejudiciul de peste 55.000 lei facut in mod „profesional”? Daca integritatea morala si cazierul nu conteaza, va rog sa-i propuneti prim ministrului sa-i puna ministri in guvernul sau pe Gh Becali si pe Dorin Cocos ca au rezultate pofesionale excelente si au realizat performante economice de 10 ori cat Miculescu Ovidiu! Sa punem smecherii si hotii in functii grele ca au rezultate! Colegi, am scris si eu nenumarate memorii, de cel putin 2 ani, ca multi dintre voi: presedintelui, prim ministrului, celor 2 comisii de cultura si media din Parlament. Nu am trimis acuzatii ci doar linkuri cu procesele de integritate ale lui Miculescu, cu procesele penale ale lui Demeter, cu anularea in instanta a Procesului verbal al alegerilor sinficale, cu dosarul DNA, cu abuzul in serviciu privind achizitionarea Radio Chisinau in care este implicat 1/2 din CA al SRR si cu instalarea in functie a condamnatei la inchisoare Oltea Serban Parau, fapte savarsite de toti in legatura cu serviciul in SRR. Ei si? Dupa cum vedeti, moralitatea, integritatea, compententa, coruptia, sunt bla, bla la televizor. In fapte nu se sinchiseste niciunul! Dar mai scriu, scrieti-le si voi, personal, scurt, nu romane intregi, adresele lor sunt pe site-urile Comisiilor de cultura din Senat si Cam Deputatilor. Poate se plicitisesc de atatea memorii si reactioneaza, pana la urma. Scrieti si celor din presa, eu am tot scris la Reporter Virtual si la Realitatea, dar vad ca au primit si ei „indicatii” sa ne ignore. Chiar sa fim nevoiti sa asteptam pana in 17 mai?
  P. S. Antenele? Intact-ul? Cine l-a facut mare pe OmMic?

  Apreciază

  • Nu mai este asa mult pana on 17 mai, dar:
   1. Nu va bazati pe justitia romana. Nu este exclusa o surpriza daca observam cum i-a protejat atatia ani..
   2. Chiar daca ICCJ va respinge recursul este greu de crezut ca borfasii vor pleca asa usor. Uitati-va la profesionista exceptionala care sta in continuare cocotata in biroul de la sase.
   3. Daca totusi pleaca actuala conducere ramane in urma lor liota pupincurista invatata cu obiceiurile casei, cateva zeci de secaturi.
   Asteptam propuneri si solutii de la adevaratii lideri cu privire la viitorul radioului nostru in sensul revenirii la normalitate. DE LA ADEVARATII LIDERI, NU DE LA JEGURILE REPREZENTATIVE!

   Apreciază

 5. Adrian, solicitam SUSROMANIA realizarea demersurilor necesare implicarii institutiile abilitate ale statului in vederea extinderii cercetarilor, in SRR, pentru stoparea fenomenului infractional organizat, care s-a instalat, din 2006, de catre toghina maria, dupa cum reiese din textul de mai sus, si a continuat si s-a dezvoltat, fara pauza, pana in present, prin multiple activitati infractionale, unele bine ascunse sub formula pompoasa: „SRR este institutie autonoma sub control parlamentar…”, folosita mereu de incompetenta si, posibil, viitoarea penala, din SRR, milan mariana, spre a influenta si intimida pe cei in masura sa cerceteze, sa controleze si sa condamne aceste activitati.
  Suntem covinsi ca oltea serban parau – si nu numai ea, a furat mai mult decat a constatat instanta – in cauza prezenta. Avem informatii pe aceasta tema.
  Cum este posibil ca legea sa fie batjocorita in interpretarea si aplicarea ei – tocmai la SRR ?
  In cazul condamnatei/hoatei oltea serban piriu – CIM-ul (contractul individual de munca) la SRR, conform prevederilor legale, trebuia sa inceteze. Cu alte cuvinte, penala nu mai avea voie sa presteze, sub nicio forma, la SRR, pentru ca SRR trebuie protejata de personae cu asemenea apucaturi josnice.
  Cei care au decis si au semnat pentru ramanerea condamnatei in SRR, este clar ca au un interes comun cu ea si trebuie dati pe mana DNA-ului.
  Suntem convinsi ca la realizarea iinfractiunilor condamnata nu a „lucrat” singura. II trebuiau aprobarile superiorilor (toghina urmata de demeter si de miculescu), ale juridicului si ale economicului, adica ale lui Puscas, altfel banii nu puteau iesi din conturile SRR !

  Deviza: „Fratie pentru hotie” sau altfel spus:grupul infractional organizat, din SRR, trebuie sa ia sfarsit !

  Apreciază

 6. Raspunsurile primite sun din categoria “Emil Bobu”. Niste inculti agramati, raspund, pe banii si nervisorii nostri, “cum vrea muschii lor”. Sunt la putere si isi apara mult iubitul si stimatului conducator precum si pe tovarasa lui de…furaciuni. Penala fomista, cu accente maniacale, poate fi oprita doar de catre justitie. Ii asteptam, cu drag, pe cei abilitati, sa verifice “mai bine” cum a fost si cum este “inca” cheltuit banutul platitorului de taxa radio.

  Apreciază

 7. In cazul in care se verifica informatia referitoare la „solidarizarea” penalilor din SRR cu fratii penali de la latrine prin mesaje de sustinere:
  Legea 41 / 1994 – ART. 4 spune ca
  (1) Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, ca servicii publice în realizarea obiectivelor generale de informare, educaţie, divertisment, sunt obligate să prezinte, în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale, să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice, să promoveze, cu competenţă şi exigenţă, valorile limbii române, ale creaţiei autentice culturale, ştiinţifice, naţionale şi universale, ale minorităţilor naţionale, precum şi valorile democratice, civice, morale şi sportive, să militeze pentru unitatea naţională şi independenţa ţării, pentru cultivarea demnităţii umane, a adevărului şi justiţiei.
  (2) În îndeplinirea atribuţiilor pe care le au, Societatea Română de Radiodifuziune si Societatea Română de Televiziune trebuie să respecte principiile ordinii constituţionale din România.
  PE INTELESUL PENALILOR DIN SRR: DACA ATI FACUT ASTA V-ATI ARS! ATI INCALCAT GRAV LEGEA! ESTE VORBA DE O FORMA SUBVERSIVA SAU DE TERORISM – DIN POZITIA DE POST PUBLIC DE RADIO ATI FOST DE ACORD SI ATI PROMOVAT CUCERIREA OPINIEI PUBLICE PRIN MANIPULARE MEDIATICA!
  Radio Romania ar trebui sa fie doar de partea cetatenilor care-si platesc cinstit si corect taxele si impozitele precum si a justitiei care a decis ca statul roman a fost furat drept care trebuie recuperat un prejudiciu financiar. Daca banii respectivi n-ar fi fost furati de indivizi de teapa voastra si a lui Felix, fara rusine, zeci de ani, Romania ar fi avut un sistem medical mai bun si un invatamant performant. Faptul ca in Romania anului 2016 mor copiii in spitale pentru ca sistemul medical este la nivel de ev mediu va spune ceva penalilor? Sa fie verificata aceasta informatie si sa fie sanctionati drastic toti cei care se fac vinovati de nerecunoasterea unei autoritati a statului roman.

  Apreciază

 8. Graba cu care România Actualităţi şi-a manifestat solidaritatea cu Antenele o fi rezultatul consilierii oferite de OŞP, fostă angajată a trustului?

  Apreciază

 9. Răspunsul la întrebarea 7 e stupefiant. Cum nu e nici un prejudiciu? Dar valoarea contractelor ce e? Milan şi Puşcaş fac parte din mafia Miculescu. Oare nu poate fi vorba aici de abuz în serviciu? Cu complicitatea lui Oltea. Sau poate în calitate de consilier va lucra pentru recuperarea prejudiciului?

  Apreciat de 1 persoană

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s