Breaking: Se pare că zarurile au fost/vor fi aruncate în privința SRTV și SRR 

wpid-televiziune-tvr-mediafax.jpegÎn laboratoarele Parlamentului dar și ale Guvernului (inclusiv Ministerul Finanțelor și ANAF) se lucrează la foc automat pentru „rezolvarea” Televiziunii publice.

Cum legea 41/1994, de organizare și funcționare a SRR și SRTV, vizează cele două instituții publice de media să vedem cum vor vrea să rupă pisica în două cei care, de fapt, ar fi trebui să vegheze la buna lor funcționare.

Au început să apară și primele informații pe site Hotnews.ro.

Redăm mai jos articolul publicat astăzi:

Soarta TVR a fost decisa: Insolventa . Procedura ar putea fi demarata in maxim o luna- Surse

de Claudia Pirvoiu, Costin Ionescu Joi, 3 martie 2016,

Televiziunea Romana (TVR) ar putea intra in insolventa intr-o luna, decizia politica in acest sens fiind deja luata, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Exista deja o intelegere la nivel gurvernamental si parlamentar pentru modificarea legislatiei, astfel incat TVR sa poata demara procedura insolventei. Modificarile ar putea intra saptamana viitoare in dezbatere, in regim de urgenta, la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, urmand sa fie adoptate in plen in circa 2-3 saptamani. Sursele HotNews.ro spun ca insolventa este inevitabila, in conditiile in care problemele financiare au adus TVR in zona incapacitatii de plata.

Cum va fi modificata legislatia 
Intre reprezentantii Ministerului Finantelor si parlamentarii comisiilor de specialitate din Parlament au avut loc o serie de discutii legate de modul in care poate fi modificata legislatia in asa fel incat TVR sa poata intra in insolventa. Initial, s-a pus problema modificarii Legii Insolventei 85/2014 si a Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune. In cele din urma, s-ar fi ajuns la concluzia ca este suficienta doar modificarea Legii 41/1994, in sensul …..” 

Restul puteți citi aici.

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s