Ziua News: Georgică Severin a înțepat barca radioului public vâslită de „Canoe” Miculescu

Georgică Severin a înțepat barca radioului public vâslită de ”Canoe” Miculescu

Scris de: ZIUA NEWS (vezi aici)

Georgică Severin a înțepat barca radioului public vâslită de "Canoe" Miculescu<!–

 • –>Propunerea de modificare în procedură de urgență a legii serviciilor publice de radio și televiziune făcută de senatorul Georgică Severin a stârnit furia lui Ovidiu ”Canoe” Miculescu și a ”ciracilor” săi de la Radio Romania și a declanșat o reacție ciudata pe care cred că o invidiază și cei de la Antena 3.

  N-ar fi de mirare a asemenea reactie, dacă tinem cont de faptul că unii dintre cei „supărați” chiar au trecut prin trustul lui Dan Voiculescu.

  Disperarea liderilor sindicali

  ”Intenţia de modificare a parametrilor legali pentru cele două servicii publice de presă într-un an electoral, în procedură de urgență, fără o dezbatere publică reală şi în lipsa celui mai elementar dialog social, constituie un gest pripit, care va afecta independenţa editorială a jurnaliștilor şi dreptul cetăţenilor de a avea acces la o presă publică liberă, în afara ariei de influenţă a oricărui tip de comandă politică”, a reactionat printr-un comunicat Sindicatul liber din SRR. Totodata, a mai apărut și o petiție online: „Nu distrugeți cultura la Radio România!”, lansată cel mai probabil pe valuri pe unul dintre naufragiatii favortiti a lui Miculescu- Oltea Șerban Părău. Dincolo de fractura de logică din comunicatul sindicatului, pentru că nu vedem cum intenția de modificare a legii ar afecta independența editorială a jurnaliștilor, altfel spus intenția de a da cuiva un pumn i-ar învineți ochiul, dar am văzut că cei de la Radio România nu o prea au cu limba română. Pentru cei ce au citit proiectul de modificare a legii altele par motivele ce i-au speriat pe „Canoe” Miculescu și ai lui, dar nu prea au curajul sa recunoască.

  Despărțire și pierderea controlului

  Prima și cea mai importanta a proiectului lui Severin consta in despărțirea funcției de Președinte al Consiliului de Administrație de cea de Director General. Practic, prin aceasta prevedere, „Canoe” Miculescu ar pierde controlul total asupra radioului public. Astfel, adio inginerii de toate tipurile și cheltuirea discreționară a banilor publici, dincolo de faptul că poate nu ar mai fi la butoane pentru niciuna dintre funcții, ceea ce inseamna automat, gata cu protecția pentru toți ciracii.

  Adio bonusuri sindicale și administrative

  Apoi pierderea calității de membru în structurile de conducere ale organizațiilor sindicale ar fi catastrofală pentru cei doi lideri de sindicat din Consiliul de Administrație, la fel ca și faptul că, în afara reprezentanților angajaților, ceilalți membri ai Consiliului de Administrație nu ar mai putea fi și angajați și nu și-ar mai putea angaja rudele, deci adio la dolce vita pentru câțiva membri ai Consiliului de Administrație și adio voturi sigure pentru ”Canoe” Miculescu. La fel de neplăcută este și interdicția de a fi membru de partid, deci adio sinecure. O altă problemă o reprezintă salariile conducătorilor, adica limitarea remunerației Președintelui Consiliului de Administrație la nivelul celei de ministru ar duce implicit la scăderea drastică a veniturilor membrilor Consiliului de Administrație, coroborată cu criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitori membri ai Consiliului de Administrație. Deci, mai mulți dintre actualii membri nu s-ar mai regăsi în următoarea structură de conducere.

  Cultul personalității lui Miculescu, cultivat din banii publici

  Radio România a fost pe profit și pe vremea când în fruntea instituției erau Țoghină sau Demeter, a slujit cultura, în teritoriu chiar mai bine, dar niciodată nu a promovat ca acum un cult al conducătorului și nici nu a folosit undele radio și site-urile pentru interesul unui grup de persoane din interior. Găsiți pe site-uri tot felul de luări de poziții împotriva modificării legii, dar nici una în favoarea acesteia și nici măcar propunerea legislativă. Curat deontologie profesională, după chipul și asemănarea celui care a impus-o, el lider maximo „Canoe” Miculescu. Prin urmare nici vorbă de genocid cultural, unire cu televiziunea, afectarea independenței editoriale a jurnaliștilor, comenzi politice sau alte bau-bau-ri puse pe piață de „Canoe” Miculescu și ai lui. Totul este mult mai simplu. Cum se zice pe la noi prin Balcani: „Interesul poartă fesul”, dar nu al ascultătorilor și plătitorilor de taxe. Practic, prin acest proiect legislativ, senatorul Georgică, Georgică l-a deranjat enorm pe Ovidiu „Canoe” Miculescu, ca și cum n-ar avea destule probleme pe cap cu ANI, DNA și unii din interior sau foști din exterior.


  În loc de concluzie vă oferim un pamflet de amuzament pluvionar:

  Sindicatul nr 1Au început să se facă valuri pe pârau și canoea a început să ia apă. Ciracii dau de zor să scoată apa din canoe dar nu prea fac față. Poate or face spate. Adică, pluta!

  Unii strâng semnături să nu se însoare TVR-ul cu domnița Radio că vezi doamne, este cu buzunarele goale și dator vândut, UEFA Champions League, EBU, etc. (50 mil euro) dar și pe la ANAF (peste 100 mil euro).

  De zestre nici nu poate fi vorba. Deși are o clădire de 11 etaje, aceasta e îmbulinată iar hangarul de avioane construit pe vremea lui Nicolau, unde stau șefuții și cu âl mare care acum este post de aia mare, pe nume Irinuca, nu prea mai valorează, mare lucru.

  Și ce să vezi, mai tinerelului TVR i se bagă insolvența pe gât. Vrei nu vrei, întotdeauna Acarul Păun (salariatul) este de vinovatul de serviciu și nu toți politrucii și sinecuriștii care și-au adus și nevasta, și amanta, și mătușa, și vărul și verișoara, etc., sunt de vină.

  Dar pe la noi încă mai ”merge” proverbul ”Să moară capra vecinului!” în loc să arătăm cu degetul către cei care au băgat mâna adânc în buzunarul mai tânărului TVR (născut în 1956 față de 1928 când Radioul făcea ochișori, sub îndrumarea prof. Hurmuzescu).

  Și când te gândești ce desperat era canoe, prin 2011-2012, să mărite Radioul cu TVR-ul și ce Naș frumos ar fi fost el, călare și călărind, peste 200 mil. de euro dar și peste mai puțin de jumătate din populația actuală a însurățeilor.

  Dar uite acum canoea ia apă și nu mai are nicio pompă să-i sară în ajutor!

  Dați pe manual, ciracilor! Că doar v-a mărit solda șogunelul, nu ?


  PS.

  Și să nu mă confundați, eu nu vreau ca cei doi să se căsătorească!

  Fie că naș ar fi canoe sau altcineva, oricine!

  Parol !

  AV Moise

  Multumesc!

  Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s