Cornel Udrea – 4 bucăți despre ziua Radio Cluj

Jó napot, Radio Cluj!

radio-clujZiua Radioului Cluj a fost sărbătorită public, în avans, în 13 martie. Conducătorii iubiţi, recte bogdanroşca (se citeşte cum este scris, pronunţaţi cu litere mici, pe măsura ipochimenului) au comandat un varga béles de 3 m lungime, tocmai bun pentru Guiness Book, via face-boc, care însă nu a participat, aşa cum ar fi fost normal.
Varga béles este o prăjitură tradiţional-românească, zicea, în cuvântul lui, managerul-godac, stârnind un moment cu un puternic impact emoţional printre participanţi, adică vreo câteva zeci de nediabetici din cartier, cărora li s-a alăturat şi un număr de angajaţi, la fel de entuziasmaţi, atunci când au pus şi la pachet, să ducă şi la cei dragi acasă.
aniversare-radio-cluj 62 ani

Poza preluata de pe site radiocluj.ro

În curtea Studioului s-a reconstituit o bătălie între dacii şi romanii de pe strada Donath nr. 160 pentru ultimele rămăşiţe de varză, viezure, varga béles. În bătălie au pierit de disepsie abrazivă II romani. Alţi 2 bătrâni spectatori, veterani ai războaielor daco-romane, şi-au recunoscut niște vechi camarazi daci, cu care au vorbit (barză, bardă, bursuc) despre Decebal Remeş şi Traian Băsescu, ’tui mama ei de politică!

Nu a fost nevoie de salvare.
Poate, la vară, se deschide, pe locul bătăliei un restaurant în aer liber, La doi mesteceni, sau La plagiatu’, cu manager deja consacrat şi dovedit, care să servească la mese.
Cornel UDREA
P.S.: În Munţii Orăştiei s-a descoperit un cuptor dacic de pâine. El era plin cu vestigii de kürtos kolács!

Nicoleta, dragostea mea

nicoleta ghisa radio cluj

Poza preluata de pe facemmedia.blogspot.com

Doamna Nicoleta Ghişa (şi nu gheişa, cum se rânjesc, verbal, mârlanii) a lucrat la Radio Braşov, o filială a Studioului de Radio Târgu-Mureş. Dintr-o ridicare de sprâncene, sau a altor anexe exterioare, aparţinătoare lui Miculescu, directorul general şi preşedintele SRR, fata s-a mutat la Radio Cluj, ca redactor-şef. Ce examen, ce tot bateţi câmpii? Ce, managerul bogdanroşca chiar a reuşit pe post prin examen?

Doamna (foto) a stat aici, la Cluj, vreo 2 ani, cu treabă şi fără treabă, ca la casă 9, executând orbeşte nici măcar să întrebe ici-colo, toate indicaţiile managerului, inclusiv cele referitoare la calificativele profesionale, ceea ce i-a atras, dumneaei, desigur, şi un proces în justiţie, acum în desfăşurare, pe lângă dragostea făţişă a altor angajaţi, care însă n-au avut sânge în instalaţie să o dea în judecată pentru neadevăr în interes de serviciu.
Săracii, nu se gândesc, sau nu gândesc, la faptul că aceste calificative rămân în cartea de muncă şi vor fi întotdeauna arătate cu degetul şi, la o adică, adio avansare! Pe când se simţea cel mai bine aici, la Cluj, iaca beleaua, că s-a pus în funcţiune transhumanţa, şi acum este manager cu acte în regulă la Radio Târgu Mureş, mai aproape de casă şi, în orice caz, printre oameni pe care i-a cunoscut înainte. Dacă e să-ţi pună destinul mâna în păr, apoi ţi-o pune, până ţi-l face cârlionţi!
Doamna Nicoleta, n-are nimeni nimic cu dumneata, fiindcă nici nu te-ai afirmat, sau nu ştim noi că ai înroşit microfonul cu fapte gazetăreşti, dar vrem să-ţi fim de ajutor, pentru viitor, când Miculescul n-o mai fi în scaunul de preşedinte: la Radio Sighet sau la BBC? Un prieten de-al meu, crescător de viermi de mătase la Londra, mi-a vândut pontul şi am să mă interesez pentru dumneata. Să ştii că nu este greu, doar acolo, în London, tot prostul vorbeşte engleză, până şi surdo-muţii. Momentan, nu e motiv de grabă, salariul merge şi e bunicel, dacă l-ar vedea sărăntocii te-ar fugări un maraton, şi pe dumneata, şi pe managerul de la Cluj. Dă-o-ncolo de conştiinţă profesională, de caracter şi de grija pentru numele şi renumele tău, vorbe de subalterni, de invidioşi nenorociţi, care ar dori şi ei măcar o dată să prindă potul cel mare, dar nu li se arată. Măcar ei se liniştesc cu ideea că se pot uita în ochii oamenilor, fără să le fie jenă…
Cornel UDREA
P.S.: Acesta a fost un fragment SF din scenariul filmului Titanic damen-vals.

Doamne, Dumnezeule (doi)

Mulţumesc că m-ai băgat. În seamă. Ieri a venit la mine un înger sub acoperire, cu ditamai felia de tort pe un carton festiv şi mi-a spus că mi-a trimis-o bogdanroşca, managerul de la Radio Cluj, cu rugămintea să-mi stea în gât şi aşa să rămân pentru multă vreme, poftă bună. Acesta, nu îngerul mascat în pompier voluntar, a făcut o invitaţie cutremurătoare către supuşi, ca să vină în biroul managerului (ete, fleoşc!) pentru un pahar de şampanie aniversară şi o felie de pizza.
.
aniversare-radio-cluj-tort

Poza preluata de pe site radiocluj.ro

Sâmbătă – varga béles, marţi – tort, ăsta-i Radio catering, ţine-I, Doamne, obiceiul, măcar aşa să aibă ascultători, că în rest e pustiu şi suflă vânturi. M-am uitat prin ziarele clujene să văd ceva despre eveniment, că doar e eveniment aniversarea asta, dar nimic, la fel, pustiu, numai năzbâtiile DNA-ului, cu toate că şi pe aici s-a încălcat legea, aşa-i dragă Debreczeni Hajnalka? Cine este dumneaei? Toate la timpul lor…
Cu prilejul ocaziei, alţi doi redactori şi-au dat demisia de prea mult bine. Sărbătoare mare la Radio Cluj, prilej pentru curtenii obedienţi să se mânjească la guriţă şi cu tort. Contradicţia pizza-tort nu se mai pune, ca şi ratingul de la Radio Cluj, sunt alte lucruri, însă, care trebuie puse şi la care, cu siguranţă, cineva o să răspundă.
Cornel UDREA

Radio Cluj, 62

Da, a fost mare sărbătoare la Radio Cluj, cu prilejul zilei sale aniversare, au venit din patru zări ascultători, colaboratori, oameni importanţi şi o sumedenie de intelectuali dintre cei care au colaborat aici, şi mai ales în ultimii 3 ani colaborează de-i ia mama dracului. Acolo, în holul instituţiei, a fost şi o expoziţie cu cărţile scriitorilor care au lucrat la Radio Cluj, a venit o parte dintre ei, cealaltă a plecat, fiindcă, din cauza vârstei, avea probleme de pipi.
Cei în viaţă au dat năvală, ceilalţi au fost pomeniţi de către managerul instituţiei într-o cuvântare liberă, care a stors lacrimi celor prezenţi, pentru că băiatul are har artistic şi se pricepe la emoţii.
Cu acest prilej, managerul de care aminteam, a oferit celor prezenţi un fragment din fonoteca de aur, cu o emisiune a sa, în care îi ia un interviu colegului său, Mihai Miclăuş, care l-a ajutat când i-a fost greu, cu lucrarea de licenţă. Doamnele prezente au primit flori, sub diverse forme. Un spectacol de excepţie a încununat sărbătoarea. Au participat Florin Piersic şi folclor cu acelaşi. Toată presa scrisă din România a consemnat evenimentul, televiziunile s-au călcat pe picioare, a fost mare sărbătoare.
Cornel UDREA
P.S.: Acesta a fost un fragment SF din scenariul filmului Titanic damen-vals.
În loc de concluzie:
După Marius Merca (plecat acum 6 luni de la Radio Cluj) și-au făcut bagajele și sunt cu ele la ușă, Costică Petruș – corespondent și dr. Cristian Ivaneș – redactor.
Dacă se continuă în ritmul acesta, Radio Cluj se golește! Nu mai avem decât să punem o plăcuță, la intrarea în studio, pe care să scriem:

Roșca, nu uita, ultimul stinge lumina !”

Acest articol îi aparține maestrului Cornel Udrea în proporție de 99% și reprezintă un pamflet de zile mari ce înnobilează blogul susromania.

Vă mulțumesc, maestre!

AV Moise

 

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s