Ministerul finanțelor recunoaște, în sfârșit, jaful de la Radio România și de la TVR. Episodul 1.

Motto: AMR = 42.

Vă prezentăm, integral, scrisoarea doamnei Anca Dana Dragu – ministrul finanțelor publice adresată Parlamentului României, dlui Valeriu Ștefan Zgonea – Președintele Camerei Deputaților.

Anca Dana Dragu

(foto: Anca Dana Dragu – ministrul finantelor publice)

Scrisoarea Ministrului Finantelor publice către Parlament despre Radio și TVR

Ce înseamnă această scrisoare transmisă Parlamentului ?

Am să prezint succint, demersurile făcute de SUS-Radio România către Curtea de Conturi a României și ANAF, prin care solicitam explicații cu privire la cheltuirea banului public:

 1. În 21 oct. 2013 am depus o cerere la Curtea de Conturi a României (vezi aici);
 2. Curtea de Conturi nu a răspuns în termenul legal și astfel am fost obligați să acționăm în judecată (vezi aici);
 3. Instanța de la Curtea de Apel București ne-a admis cererea noastră (vezi aici) și a emis sentința civilă nr. 2190/2015 (vezi aici);
 4. Curtea de Conturi a României a depus recurs și așteptăm să se stabilească termen de judecată (vezi aici);

Concluzie:

Prin această acțiune vrem să arătăm/prezentăm cum se cheltuiesc banii publici, pe avocați și case de avocatură, împotriva salariaților care-și cer drepturile în instanță sau care îndrăznesc să atace o decizie sau să conteste vreo cercetare disciplinară.

Astfel am reușit, fără voia noastră, să intrăm în posesia vestitei Decizii nr. 1/2014 (vezi aici), unde consilierii Curții de Conturi, au scos la iveală deficiențe și fapte cu iz penal.

De exemplu:

 • La pct. 5) din Decizia nr.1/2014 se vorbește de vânzarea spațiului publicitar, prin externalizarea acestui serviciu și s-a constatat că deși criteriul aumat este ”prețul cel mai scăzut”, contractul s-a încheiat cu ofertantul ce a avut comisionul cel mai mare, contrar criteriului declarat.

S-au plătit suplimentar suma de 298.998,28 lei !!!! Adică aproape 3 miliarde de lei vechi !!!!

 • La pct. 7) din Decizia nr. 1/2014, SRR a încheiat, în anul 2012, două contracte de leasing operațional, fără respectarea bunei gestiuni financiare, astfel:

a) urmare a unei licitații deschise, SRR a încheiat cu SC PREMIUM LEASING SRL din București, contractul de leasing operaționalcu nr. 525/27.03.2012 prin care sRR a dobândit dreptul de folosință pentru un numaăr de 32 de autovehicule, pe o perioadă de 48 luni.

Suma pe care a alocat-o SRR a fost de 420.474,24 euro

iar în această lună trebuie ca autovehiculele să fie returnate firmei de leasing SC PREMIUM LEASING SRL (pe surse am aflat, că o parte din aceste autoturisme, au fost antamate deja de unii sefi din SRR pe niște sume semnificativ mai mici, pentru valoarea lor de piață și numărul de km parcurși !)

b) Urmare a unei proceduri de cerere de ofertă, SRR a încheiat cu SC QSOUND SOFT SRL din Cluj-Napoca, contractul de închiriere (în sistem leasing operațional) nr. 9544/12.06.2012 prin care ”prestatorul se obligă să implementeze și să închirieze Soluție pentru automatizarea activității de producție și emisie radio, pentru Studiourile Regionale Constanța, Craiova și Timișoara, în sistem leasing operațional”.

Contractul este în valoare de 260.640 lei (fără TVA) și are o durată de 24 de luni.

 • La pct. 8) din Decizia nr. 1/2014, SRR a încheiat servicii de consultanță și asistență juridică cu diferite case de avocatură, efectuându-se plăți în sumă de 172.481,54 lei, în condițiile în care în structura organizatorică a SRR funcționează Serviciul Juridic în care, în anul 2012, și-au desfășurat activitatea un număr de 10 consilieri juridici.

Aceste servicii de asistență juridică au fost achiziționate fără a respecta buna gestiune financiară și fără a se asigura transparența.

Urmare analizei efectuate de auditorii publici externi a reieșit faptul că serviciile prestate de firmele de avocatură sunt în mare parte de natura unor consultații fără a avea o mare complexitate, fiind activități curente care intră în sarcina compartimentelor interne ale SRR, a căror competență și experiență punctuală trebuiau utilizate ca atare.

Prin achiziționarea de servicii juridice de la diferite case de avocatură au fost majorate cheltuielile societății, având influențe nefavorabile asupra rezultatelor financiare ale anului 2012.

 • La pct. 9) Conducerea SRR nu a efectuat toate diligențele necesare în vederea:

clarificare statutului juridic al entității, astfel că și în anul 2012, ca și în anii precedenți, entitatea a funcționat fără a avea stabilit un statut juridic clar definit, iar unele reglementări privind activitatea desfășurată nu sunt îndeajuns de clar formulate ori nu sunt complete sau actualizate, respectiv armonizate cu alte prevederi legale;

clarificării cadrului normativ aplicabil în domeniul taxei radio;

Va urma episodul 2!

AV Moise

Un gând despre “Ministerul finanțelor recunoaște, în sfârșit, jaful de la Radio România și de la TVR. Episodul 1.

 1. In atmosfera stalinsta din Radio ROMANIA oamenii se tem sa spuna ce gandesc despre „managementul echipei Miculescu”. Aici sunt inclusi nu numai cozile de topor ca Furdul DJ sau Puscas sau Sararu Ruxi sau Balaci sau Dobritoiu sau Ciobanu. Sunt inclusi si restul, micile furnici care asigura functionrea ca unsa institutiei staliniste care a devenit SRR. De aceea e bine sa stiti ca nu sunteti singuri si trebuie s aveti curaj sa va cereti si aparati drepturile. Dreptatea si legea si regulamentele sunt de partea voastra!

  Echipa geniului managerial de la Arad, iubitul sef al radioului, presedintele, directorul general, liderul cu viziune, TATAL, SOTUL SI OMUL cu urechile fara pleoape s-a evervat astazi pentru ca pe peretii institutiei au aparut inscriptii cu CUIE CICULESCU!

  Asta e raspunsul oamenilor liberi din radio la dictatura si pumnul in gura: CUIE CICULESCU!

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s