Radio România și TVR: To be or not to be ?

Motto: AMR = 42

Radio România și TVR: To be or not to be?  That is the question ?

În sfârșit s-au trezit și cei de la Curtea de Conturi a României, cred că și în urma ”profitului excepțional” declarat pentru anul 2015, cu surle și trâmbițe, de Ovidiu Miculescu (încă președinte-director general al SRR), ajutat nemijlocit de Constantin Pușcaș – director economic și au realizat că ceva nu este în regula la SRR și la SRTV.

Pentru a nu vă mai ține pe jar, iată  despre ce este vorba (sursă Agerpres):

Bucureşti, 4 apr /Agerpres/ – Ministerul Finanţelor Publice a transmis luni conducerii Parlamentului o informare cu privire la situaţia financiară şi juridică a Societăţii  Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune ca urmare a aspectelor constatate de către Curtea de Conturi, în care arată că cei doi operatori de credite au denaturat situaţiile financiare centralizate ale instituţiilor publice.

„În urma misiunii cu tema auditul financiar al contului general de execuţie a bugetului de stat pe anul 2014 la Ministerul Finanţelor Publice, Curtea de Conturi a stabilit că ordonatorii principali de credite Televiziunea Română şi Societatea Română de Radiodifuziune (entităţi finanţate din venituri proprii şi alocaţii de le bugetul de stat) au denaturat situaţiile financiare centralizate ale instituţiilor publice (bilanţul instituţiilor publice). Această stare de fapt a fost generată de neclaritatea statului acestora, cele două entităţi declarându-se ca fiind alte unităţi economice de stat, netransformate în societăţi comerciale sau regii autonome, când de fapt nu sunt nici instituţii publice nici societăţi comerciale”, se arată în documentul semnat de ministrul Finanţelor Anca Dragu.

Potrivit MF, în procesul verbal de constatare se arată că cele două instituţii au depus „în parte” situaţiile financiare, la data de 31.12.2014, iar în situaţiile financiare centralizate ale lor nu au fost cuprinse, la anexa 34 „situaţia modificărilor în structura activelor nete/capitalurilor” a valorii de 931.462.571 lei.

Ca urmare, Curtea de Conturi a stabilit ca măsuri trimiterea unei informări cu privire la aspectele constate către Parlament şi Guvern în vederea clarificării cadrului juridic ce reglementează modul de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune ce funcţionează în prezent ca instituţii publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, ca ordonatori de credite, cât şi în calitate de societăţi comerciale„, se mai arată în document.

Potrivit datelor comunicate de SRTv,  în anul 2014, din veniturile totale de 544,2 milioane de lei încasările din taxe s-au ridicat la 319 milioane lei, taxe care nu au mai fost indexate din anul 2003. Potrivit adresei societăţii de televiziune, în prezent, datoriile instituţiei se ridică la peste 770 milioane de lei. Din toate acestea, la data de 21.01.2016, TVR înregistra obligaţii la bugetul de stat consolidat în sumă totală de 460, 2 milioane de lei.

Pentru soluţionarea problemei cu privire la statutul juridic al celor două societăţi şi a situaţiei financiare precare a SRTv, ministerul a identificat următoarele variante: reorganizarea celor două societăţi ca instituţii publice finanţate fie integral de le bugetul de stat, fie din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, fie integral din venituri proprii.

Alte soluţii ar fi adoptarea în regim de urgenţă a unui proiect de lege care să prevadă reorganizarea SRR şi SRTv şi stabilirea modului de finanţare a instituţiilor nou înfiinţate, rectificarea legii bugetului de stat pe anul 2016 pentru includerea în finanţare a acestor instituţii, ocazie cu care se indentifică sursele de acoperire a majorării cheltuielilor bugetare, intrarea SRTv în insolvenţă cu adoptarea unui proiect de lege în regim de urgenţă prin care să se completeze legea 41/1994.

Menţionăm că reogranizarea SRTv ca instituţie publică presupune că deficitul bugetar general consolidat s-ar majora la nivelul unui an cu circa 100 milioane de lei, iar în anul 2016 impactul asupra deficitului bugetar ar fi de 410 milioane de lei (datorii comerciale şi cheltuieli de funcţionare)„, se mai arată în informare. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor:)

– Cum este cu instituția publică, dle Ovidiu Miculescu?

– ”Nu este instituție publică când vrem noi și este când ne trebuie !” (vezi aici adresa transmisă de Ovidiu Miculescu la Curtea Constituțională, în dosarul 311D/2015, împotriva lui Moise)

pamflet

To be or not to be? That is the question ?

Este instituție publică Radio România, Miculescule ?

Dar tu ce zici, dle Constantin Pușcaș ?

Dar tu, dna Maria Toghină, ce zici ?

Te, András Istvan Demeter, mit szólsz ehhez ? (Și tu, András Istvan Demeter, ce zici despre asta ?)

Pentru informații suplimentare cititi aici și aici.

Va urma!

AV Moise

Un gând despre “Radio România și TVR: To be or not to be ?

  1. In atmosfera stalinsta din Radio ROMANIA oamenii se tem sa spuna ce gandesc despre „managementul echipei Miculescu”. Aici sunt inclusi nu numai cozile de topor ca Furdul DJ sau Puscas sau Sararu Ruxi sau Balaci sau Dobritoiu sau Ciobanu. Sunt inclusi si restul, micile furnici care asigura functionrea ca unsa institutiei staliniste care a devenit SRR. De aceea e bine sa stiti ca nu sunteti singuri si trebuie s aveti curaj sa va cereti si aparati drepturile. Dreptatea si legea si regulamentele sunt de partea voastra!

    Echipa geniului managerial de la Arad, iubitul sef al radioului, presedintele, directorul general, liderul cu viziune, TATAL, SOTUL SI OMUL cu urechile fara pleoape s-a evervat astazi pentru ca pe peretii institutiei au aparut inscriptii cu CUIE CICULESCU!

    Asta e raspunsul oamenilor liberi din radio la dictatura si pumnul in gura: CUIE CICULESCU!

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s