”Ciugulitorul”. Prieten de baza al lui Ovidiu Miculescu

Cam de cand a inceput conflictul dintre subsemnatul si Ovidiu Miculescu, intre figurile marcante care s-a vazut clar ca-i tin spatele lui Miculescu s-a aflat, constant, si ”Ciugulitorul”.

Cine este Ciugulitorul” ? Un personaj care acum ceva vreme declara la Comisia pentru Cultura, citez:

Domnul Moise, fost membru in CA al SRR, de profesie procesoman, un personaj care prin dezechilibrul pe care il creaza…si l-a creat…si speram sa nu-l mai creeze in aceasta institutie, reuseste sa pacaleasca anumite paliere ale justitiei, incercand sa preseze, sa creeze dezordine si sa intrerupa parcursul normal al acestei institutii”.

madalin voicu

Este nimeni altul decât Madalin Voicu, deputat PSD si vicepresedinte al Comisiei pentru Cultura a Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei.

Un individ care si-a folosit statutul de politician pentru a ciuguli si el de unde s-a putut, pana cand a intrat in vizorul organelor penale.

Acum ceva timp, mass-media a adus la cunostinta publica cum ciuguleau el cu Miculescu de la o fundatie (vezi aici).

In prima parte a anului 2016, DNA ne-a informat cum ciugulea penal, Madalin Voicu, si de la Partida Romilor.

Potrivit comunicatului DNA, citam:

”În perioada 2011-2015, cu intenție, suspectul Mădălin Voicu, în exercitarea obligațiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declarații de avere la Camera Deputaților, fără a declara sumele de bani obținute de la Asociația Partida Romilor „Pro Europa”, totalizând 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net. Banii respectivi fuseseră primiți de la Păun Nicolae, prin intermediul Asociației Partida Romilor Pro Europa, cu justificarea „plăți drepturi de autor” în perioada 2011-2015. Acești bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu știa ca sunt deturnați, având în vedere că o persoană din familia sa fusese angajată în cadrul proiectului „Acces pe piața muncii – O șansă pentru tine” și remunerată cu suma totală de 194.241 lei.”

Potrivit AGERPRES, citam:

El le-a cerut colegilor săi deputați să nu încuviințeze reținerea și arestarea preventivă pentru că este nevinovat și ar fi „o umilință îngrozitoare” pentru el. „Refuz să cred că cineva mă poate considera vinovat. Eu nu înțeleg de ce am soarta aceasta, când eu sunt un om cinstit, educat și fără pete. Vă rog să nu încuviințați reținerea și arestarea mea, pentru că sunt nevinovat și asta ar fi o umilință îngrozitoare, pe care o duc, dacă Doamne ferește s-o întâmpla, dar este inadmisibil să mi se întâmple mie și altora chestiuni care țin de un fel de presiune, într-o țară care se pretinde democratică. Nu cred că cineva dintre dvs mă poate bănui pe mine de trafic de influență. Se poate reține din rechizitoriu o singură chestiune, care, după părerea mea, nu are nimic în comun cu traficul de influență, că am dat un telefon domnului Teodorovici la rugămintea lui Nicolae Păun să-l primească, nediscutând despre subiect”, a afirmat Mădălin Voicu, în plenul Camerei Deputaților.”

Probabil induiosat de situatia financiara grea prin care trece Madalin Voicu, datorita pierderii stipendiilor cu iz penal, Ovidiu Miculescu a decis sa-l lase pe Madalin Voicu sa ciuguleasca ceva si de la SRR (vezi aici).

Chestiunea care se ridica este daca ”Ciugulitorul”, in calitate de vicepresedinte al Comisiei pentru Cultura a Camerei Deputatilor cu atributii de control asupra SRR, se afla sau nu intr-o stare de incompatibilitate, macar morala daca nu si juridica.

Oricum, speram ca ”Ciugulitorul” sa nu reuseasca ”sa pacaleasca anumite paliere ale justitiei, incercand sa preseze, sa creeze dezordine si sa intrerupa parcursul normal al acestei institutii” si sa ajunga acolo unde trebuie sa ajunga toti cei care isi folosesc statutul de politician, ca pavaza pentru savarsirea de infractiuni.

(Acesta este un pamflet)

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s