SCRISOARE DESCHISĂ ÎMPOTRIVA DICTATURII MICULESCU

Așa cum deja cunoaștem, dictatura Miculescu lucrează și nu oricum ci non stop!

Cine îndrăznește să ridice privirea este călcat în picioare! I se pune imediat în cârcă că a afectat imaginea Societății Române de Radiodifuziune, că a încălcat ij de mii de articole din Regulamentul Intern, Codul de (ne)Etică, Codul Muncii, Regulamentul de prezență și comunicare în mediul online, etc, etc, ca să dea bine la cercetare și să poată da și o sancțiune pe măsură: desfacerea contractului de muncă pentru abatere deosebit de gravă.

Acesta este Ovidiu Miculescu cel cu nume de cod ”ADRIAN”, așa cum reiese din Adeverința eliberată de CNSAS (vezi aici) și care a răspuns la una din întrebările interogatoriului din dosarul 25704/3/2015 (vezi aici), că: ”nu-mi amintesc de ”ADRIAN”, ”NEADRIAN”.

Sindicatul Unit al Salariaților-Radio România protestează față de măsurile de represali ale dictaturii Miculescu față de jurnaliștii de la Radio România Actualități: Mira Gomboş, Alexandru Rusu, Cătălin Gomboş.

Pentru a fi la obiect cu ceea ce s-a întâmplat la Frontline vă rugăm să citiți articolul foarte bun realizat de Iulia Bunea de la paginademedia.ro (vezi aici).

Redăm mai jos scrisoarea deschisă transmisă către Președintele României, Primul ministru și Parlamentului României, semnată și de SUS-Radio România.

”Preşedintelui României
Prim-ministrului Guvernului României
Preşedinţilor Comisiilor de Cultură din Senat şi Camera Deputaţilor

Constatăm cu surprindere şi îngrijorare declanşarea unei proceduri de cercetare de către Consiliul de Onoare al Societăţii Române de Radiodifuziune împotriva a trei jurnalişti ai Radio România Actualităţi: Mira Gomboş, Alexandru Rusu, Cătălin Gomboş.

Semnalăm faptul că însăşi o asemenea declanşare a cercetării înseamnă o lezare a dreptului la liberă exprimare.

Cei trei jurnalişti au reclamat, în calitate de avertizori publici, într-o dezbatere publică o campanie de ştiri, dezbateri şi spoturi audio demarată de către toate posturile Societăţii Române de Radiodifuziune împotriva unei iniţiative parlamentare de modificare a Legii 41/1994 de funcţionare a SRTV şi SRR.

Această campanie a fost amendată de Consiliul Naţional al Audiovizualului, în integralitatea ei, printr-o somaţie publică aplicată SRR. În loc să declanşeze o cercetare pentru a identifica cine a dispus şi conceput campania, Consiliul de Onoare decide să cerceteze jurnaliştii care au semnalat derapajele profesionale şi legale, la sesizarea redactorului şef responsabil de conţinutul editorial al programelor de ştiri invocate.

Cercetarea crează premisele ca jurnaliştii din SRR să lucreze sub presiunea autocenzurii.

Avertizăm asupra faptului că acest caz nu este unul singular, ci face parte dintr-o politică managerială a administraţiei Miculescu.

Atragem atenţia că rolul şi misiunea postului public de radio sunt grav afectate de asemenea practici. Un post public, precum şi libertatea jurnaliştilor de exercitare a profesiei, libertatea opiniilor şi cea de exprimare sunt fundamentale pentru o societate democratică.

Vom urmări cu maximă atenţie cazul celor trei jurnalişti din Societatea Română de Radiodifuziune şi ne exprimăm disponibilitatea de a-i sprijini şi asista în cazul în care asemenea măsuri abuzive vor continua.

Vă solicităm, având în vedere calitatea în care aţi nominalizat membri în Consiliul de Administraţie al SRR, să identificaţi formele prin care întreaga activitate a managementului Miculescu să fie evaluată, iar drepturile fundamentale ale omului protejate.

ActiveWatch
APADOR-CH
Asociaţia Frontline Club Bucharest
Asociaţia Pro Democraţia
Centrul de Resurse Juridice
Centrul pentru Jurnalism Independent
Centrul Român de Politici Europene
Freedom House România

Sindicatul Unit al Salariaților-Radio România”.

Puteți citi aici și comunicatul colegilor de la ActiveWatch.

SUS-Radio Romania nu va sta cu brațele încrucișate și va acționa pentru apărarea colegilor noștri dar și pentru libertatea de exprimare în Radioul public.

Mira Gomboş, Alexandru Rusu, Cătălin Gomboş, nu uitați:

Nu sunteți singuri !

AV Moise

3 gânduri despre “SCRISOARE DESCHISĂ ÎMPOTRIVA DICTATURII MICULESCU

  1. Pingback: Miculescu astazi, Dobritoiu peste 6 zile, Demeter acum 18 luni, la Inalta Curte | SUSROMANIA

  2. Pingback: ANI verifică acum incompatibilități sau conflicte de interese la Radio România. Episodul 1 | SUSROMANIA

  3. Scenariu clasic de instituire si mentinere a unei dicataturi cum este cea de la Radio Romania: 1) elimini opozitia, 2) platesti bine sefii si liderii sindicali obedienti care la randul lor vor avea grija sa nu ridice plebeii glasul. 3) la orice initiativa in care dictatorul este amenintat se lanseaza contramasurile (campanii propagandistice si de intimidare a plebei cum ca si-ar pierde si posturile alea prost-platite etc.). Ceausism clasic la scara mai mica.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s