Lipicioșii de la poarta Radio Romania. Partea a I-a

Lipicioșii de la poarta Radio Romania. Partea a I-a.

MediaSind: ”Conducerea Radioului public obligată de instanţe să facă publice sumele de bani cheltuite cu diverse case de avocatură!”

 

”Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul făcut de conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune la Sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care instituţia publică de presă este obligată să pună la dispoziţia Federaţiei Române a Jurnalişţilor MediaSind  informaţiile referitoare la sumele cheltuite pe diverse case de avocatură. (vezi aici)

Sentinţa este definitivă şi constată următoarele:
 
„Art. 1 şi art. 39 din legea 41/1994 stabilesc că SRR functionează ca serviciu public autonom de interes naţional şi beneficiază de finanţare de la bugetul de stat. Contractele de asistenţă juridică încheiate de această autoritate publică cu diverse case de avocatură, nu conţin numai clauze confidenţiale, ci conţin şi informaţii de interes public cum ar fi data încheierii contractului, preţul serviciului oferit, clauze referitoare la derularea contractului. Aceste clauze, ca si altele asemenea, nu sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor, având în vedere că preţul contractului este plătit şi din fonduri asigurate de la bugetul de stat, deci fonduri publice. În răspunsul comunicat prin întampinare, pârâtul trebuia să aibă în vedere aceste dispozitii legale şi nu cele privind confidenţialitatea informaţiilor conţinute într-un contract încheiat cu o autoritate publică. (vezi aici sentinţa)
Menţionăm că în ultimii ani, conducerea SRR, reprezentată de preşedintele-director general Ovidiu Miculescu,  a cheltuit sume imense de bani  pe tot felul de case de avocatură, în procese îndreptate împotriva propriilor angajaţi.
De exemplu, numai în cazul concedierii preşedintelui Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, Adrian Moise, SRR a cheltuit peste 10.000 euro, în condiţiile în care, prevederile Ordonanţei nr. 26/2012 interzic autorităţilor şi instituţiilor publice să contracteze servicii juridice dacă au în componenţă un compartiment juridic.
Precizăm că această sentinţă nu este singura, de acest gen, în care conducerea SRR este implicată. În data de 8 aprilie 2016, Tribunalul Bucureşti a obligat conducerea SRR să pună la dispoziţia FRJ MediaSind informaţiile publice referitoare la contractele de asistenţă juridică din anul 2012, precum şi cheltuielile făcute cu salarizarea personalului propriu din compartimentul juridic. (vezi aici sentinta)
Aceeaşi apetenţă în gestionarea netransparentă şi ilegală a banului public o are şi conducerea Societăţii Române de Televiziune SRTV. Aceasta se află în proces cu FRJ MediaSind întrucât a refuzat să facă publice sumele cheltuite cu casele de avocatură contractate în procesele demarate împotriva propriilor salariaţi. (vezi aici)
Din nefericire, aceste abuzuri întârzie să fie anchetate de către comisiile de specialitate din Parlamentul României şi de către instituţiile abilitate ale statului. Să nu uităm că atât Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al SRR, cât şi Irina Radu, preşedintele-director general al SRTV, sunt susţinuţi politic în funcţii publice, iar acțiunile acestora, desfășurate în disprețul legii, se răsfrâng negativ asupra salariaţilor, dar, și mai grav, afectează interesul public și interesul cetăţeanului plătitor de taxă radio tv.
Departament Comunicare FRJ MediaSind                               Bucureşti, 14 iunie 2016

5 gânduri despre “Lipicioșii de la poarta Radio Romania. Partea a I-a

 1. Pingback: DREPT la REPLICĂ | SUSROMANIA

  • Degeaba! Ascultati melodia lui Tudor Gheorghe _”Degeaba”.Nemernicii astia nu se mai satura.Bani si numai bani.Salariatilor din radio (majoritatea) doar fac parte din Sindicatul reprezentativ le tremura chilotii in fund de frica, nu au pic de demnitate,doar vorbesc pe la colturi si se uita la cei care au luat atitudine si asteapta sa vada ce se intampla cu ei Imi este scarba de acesti colegi lasi si pupincuristi.
   Lingeti fratilor si asteptati sa o duceti bine. DEGEABA A CURS SANGE IN DECEMBRIE 1989. PUPATI IN CONTINUARE
   SE VA FACE DREPTATE IN CURAND.SA NU INDRAZNITI SA VENITI SA VA PLANGETI,S-AR PUTEA SA PRIMITI DISPRETUL NOSTRU PE CARE DE ALTFEL IL MERITATI.

   Apreciază

 2. Da, corect, stai jos, 4 ! Da, corect, si ce daca? Se intampla ceva? NI-MIC! Acum aproape 1 an, DNA trimitea adresa ca cel tarziu pe 1 septembrie sau 1 octombrie e gata dosarul. Si? Latrati, latrati, ca oricum nu le face nimeni, nimic! Pai si daca tot nu le face nimeni nimic, atunci pluseaza cu tupeu.

  Apreciază

 3. Aceaste metode de fraudare a banilor publici si de persecutare a salariatilor care au indraznit sa spuna adevarul si sa ia atitudine impotriva abuzurilor, incompetentei si hotiilor au fost aplicate, pentru prima data in istoria SRR, de catre toghina maria, milan mariana si puscas constantin. Suntem convinsi ca acesti netrebnici, pe langa comisionul incasat, au pus la dispozitia lui misculescu, actualul pdg-SRR, reteta lor mizerabila. Ce pot practica asemenea pradatori?

  DNA-ul sa verifice legalitatea si dimensiunile pecuniare ale tuturor contractelor, din 2005 si pana in prezent, din cele doua institutii media – publice si sa aiba in vedere ca, pe langa banii alocati de la bugetul de stat – buget format din banii nostri – contribuabilii, aceste institutii cheltuiesc si banii proveniti din taxele radio si tv., impuse cetatenilor, printr-o ordonanta de Guvern, deci – tot bani publici. Dar, sa aiba in vedere ca smanglatorii din cele doua institutii declara aceste sume de bani, provenite de la popor – prin taxe, ca venituri proprii, iar la controalele efectuate de Curtea de Conturi sau alte institutii abilitate asupra modului cum se cheltuiesc banii publici, nu intra si banii proveniti – tot de la popor – prin taxe, ci doar cei alocati de Guvern – direct – de la bugetul de stat, acelasi Guvern, care, prin Ordonanta, emisa tot de el, obliga poporul sa plateasca, inca o data, prin taxa, aceleasi servicii.
  Acesti bani, proveniti din taxe, sunt la discretia sarlatanilor. nu dau socoteala nimanui pentru modul cum cheltuiesc acesti bani ! De aceea isi permit sa-si puna salarii mari – nepermise de lege, mai mari ca salariul Presedintelui statului, sa se plimbe cu avionul si infractoarea condamnata la business class, prin toate tarile pamantului….sa-i mareasca leafa lui zubin, georgel, violeta, mariana, nicoleta, cristina, ducu, dan …si alti…

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s