Gala Bute faza pe Radio se va muta de la Curtea de Apel Bucuresti la DNA si din nou, la Curtea de Conturi a Romaniei !
Din nou, despre Gala Bute. De ce ?
Pentru ca Ovidiu Miculescu & Milan Mariana ne obliga sa luam atitudine fata de cheltuirea incorecta si netransparenta a banului public (taxa Radio colectata de la cetateni) si fata de neprotejarea intereselor Radioului public.
Pe scurt, va readucem in atentie, ce s-a intamplat si cum, Radioul public, a fost implicat in dosarul mare de la DNA, dosar denumit „Gala Bute”:
- Spre finalul mandatului dnei Mariei Toghina – presedinte-director general al SRR, s-a auzit pentru prima data ca Radioul public, o sa fie partener media la marele meci dintre Lucian Bute si sportivul care urma sa fie desemnat a se bate pentru centura mondiala. Tot in aceasi perioada, Maria Toghina o insotea pe Elena Udrea in China, la expozitia mondiala, unde era pentru prima data prezenta frunza de milioane de euro, a Elenei Udrea (vezi aici si aici) si Acordul de parteneriat media între MAE şi Societatea Română de Radiodifuziune (vezi aici ), pentru ca Maria Toghina sa poata avea o „aprobare”, pentru a se putea deplasa, pe banii Radioului, in China.
- Insa din 27 iunie 2010, si-a preluat mandatul de presedinte-director general al SRR, dl Andras Istvan Demeter, propulsat din intelegerea politica dintre PDL si UDMR, prin impartirea sferelor de influenta intre TVR si SRR. Atunci a fost numit la TVR dl Alexandru Lazescu, iar la Radio, dl Demeter, in ciuda votului la limita (7-6) obtinut de Ovidiu Miculescu din partea membrilor noului Consiliu de Administratie al SRR. Sa nu uitam ca PSD si PNL s-au retras din Parlament, la votul privind numirea lui Demeter in fruntea Radioului public, dar degeaba, deoarece PDL + UDMR detineau majoritatea la vot.
- Demeter a preluat de la dna Maria Toghina sarcinile, inclusiv faptul ca a pus-o pe Toghina intr-o pozitie ce nu exista in nomenclatorul de functii al SRR, fara concurs si fara studii de management si partea cu Gala Bute.
- Umbla barfa prin Radio ca Demeter si-ar fi zis: „ce-ar fi daca la 6.000 de euro o sa mai adauge un „ZERO”, ca la adunare, „zero” nu conteaza ” (vezi aici), si astfel contractul denumit „Gala Bute faza pe Radio” a ajuns la valoarea de 60.000 euro. Contractul trebuia sa fie avizat de Serviciul Juridic (unde sef era infipt, prietenul de nadejde (si la bine si la greu) dl Salagean Mircea Nicolae, recuperat de la Ministerul Culturii), de dl Constantin Puscas (vesnic directorul Departamentului Economic si, se pare, ca este fara concurs!!!), de dna Carmen Ionescu (la vremea respectiva, sefa Departamentului Editorial al SRR, o palarie mult prea mare pentru capul ei) si bineinteles de Comitetul Director al SRR (deoarece suma de aprobat era cuprinsa in intervalul 10.001 – 100.000 euro). Ceea ce nu s-a intamplat!!!!
- Primul care a scos in evidenta Gala Bute partea de la Radio Romania a fost Tolontan in articolul „Curtea de Conturi confirmă jaful din Radio România de la Gala Bute” (vezi aici) dupa care am inceput si noi sa ne interesam si sa ne preocupam ce se intampla, vezi articolul „Gala Bute provoaca un razboi fratricid in SRR” (vezi aici).
- In septembrie anul trecut va informam ca „Gala Bute faza pe Radio se joaca la Tribunalul Bucuresti. Miculescu a fost obligat de CCR sa iasa la joc.” (vezi aici) si de ce Miculescu a facut acel pas in urma deciziei Curtii de Conturi a Romaniei dupa controlul efectuat la Radio, pe mandatul lui Demeter.
- In aprile 2016 va informam (cu cel putin 3 luni inainte de deznodamantul final!!!) in articolul „Gala Bute faza pe Radio, continua ! Ovidiu Miculescu și-a făcut KO, singur !” (vezi aici) care va fi sentinta definitiva din dosarul 4251/3/2015.
Spuneam atunci, in 8 aprilie 2016, la final:
„
Ce s-a întâmplat în realitate, a fost că acțiunea a fost depusă în instanță foarte târziu, la 9 februarie 2015, pentru ca instanța să constate, ceea ce era de așteptat, că cererea este tardiv introdusă (vezi aici).
Deși SRR a atacat cu APEL (în 15 februarie 2016) această hotărâre a instanței, în fapt SRR, prin reprezentant legal, nu a pus în aplicare o decizie a Curții de Conturi a României, ceea ce constituie o infracțiune și care se pedepsește, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, conform prevederilor art. 64 din Legea nr. 94/1992.
Dosarul a ajuns pe rolul Curtii de Apel București dar soluția este aproape previzibilă: respingere apelului SRR de către instanță (vezi aici)!
Concluzie:
SUS-Radio România va sesiza organele abilitate cu privire la nerespectare de către SRR a deciziei Curții de Conturi și favorizarea celor care se fac vionvați de prejudiciul adus Radioului.
„
8. Decizia definitiva in dosarul 4251/3/2015 aflat la Curtea de Apel Bucuresti este urmatoarea (vezi aici):
Nr.unic (nr. format vechi) : 4251/3/2015 (1257/2016 ) Data inregistrarii 16.02.2016 Data ultimei modificari: 30.06.2016 Sectie: Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale Materie: Litigii de muncă Obiect: acţiune în răspundere patrimonială Stadiu procesual: Apel Părţi
Nume Calitate parte SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE (SRR) Apelant ANDRAS ISTVAN DEMETER Intimat CONSTANTIN PUSCAS Intimat CARMEN GINA IONESCU Intimat NICOLAIE MIRCEA SALAGEAN Intimat Şedinţe
|
Concluzii de final, inainte ca noul dosar sa ajunga la DNA si CCR:
I. Intr-adevar Miculescu si-a facut singur K.O. (KNOCKOUT) si noi presupunem ca a fost ajutat, foarte tare, de Mariana Milan – sefa Serviciului Juridic de la SRR.
KNÓCKOUT, knockouturi, s. n. Stare a unui boxer care, în urma unei lovituri regulamentare, nu se poate ridica de pe ring timp de peste zece secunde; victorie obținută astfel. [Pr.: cnócaut, nócaut. – Scris și: cnocaut. – Abr.: k.o.] – Din fr., engl. knock-out.
Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink
II. Prejudiciul de peste 60.000 euro (valoarea contractului + dobanzi + rata inflatiei) va trebui sa fie recuperat acum de la Ovidiu Miculescu – Presedintele-Director General al SRR.
III. Membri din Consiliul de Administratie al SRR, oare ce vor face? Exista teoretic, doua variante:
a) se vor face ca nu a auzit/nu stiu si astfel vor fi complici la devalizarea Radioului public ?
sau
b) se vor implica si vor solicita, pentru urmatoarea sedinta a CA, discutarea acestei probleme, ce inseamna recuperarea prejudiciului si demiterea celor implicati ?
In interesul Radioului public,
Presedinte SUS-Radio Romania,
AV Moise
Pingback: Gala BUTE faza pe Radio nu s-a terminat!Miculescu & Milan l-a înlocuit pe Demeter&Pușcaș&Co. | SUSROMANIA
Pingback: Slalom printre Jazz, ANAF și Gala Bute | SUSROMANIA
Daca nu aveti cel putin o suta sau doua nu va baga nimeni in seama. Intre cinci si zece contracte probelema nu se pune pentru ca la noi a devenit virtute sa fie ciugulit banul public de cei cocotati in functii iar lumile sa zica: au furat si ei un pic dar uite ca au facut si aia si aia … si uite ce manageri exceptionali sunt. Elucubratii dupa criterii stiute doar de cei care-i sustin in schimbul unor mici avantaje prostia fiind si ea o virtute in Romania zilelor noastre. Riscurile exista si sunt palpabile – cercetari pe banda rulanta care vor duce catre eliminare prin dat afara sau prin marginalizare, tot felul de abuzuri si hartuieli venite inclusiv din partea simpaticilor colegi de biro
ApreciazăApreciază
Mai mult decît atît, o altă însuşire excepţională, care îti poate da dreptul să fii „cineva” şmecher şi să manageriezi exceptional dintr-o nevionavată funcţie de consilier, poate fi cea de condamnat penal. Acum totul e mai uşor ca niciodată iar derularea contractelor de genul celor pentru care ai incasat-o fara executare a devenit o bagatelă cît timp le semnează altcineva. Ce simple sunt lucrurile uneori!
ApreciazăApreciază
DNA-ul n-are chef si nici mize. Probabil ca nici sange pe unde trebuie. Serveste doar chestii cu impact emotional sever. Nu se incurca procurorii cu 60000… nici cu fonduri europene micute…nici cu abuzul in serviciu mascat bine …nici cu conflictul de interese care a devenit normalitate ..nici cu niscaiva contracte cu lipici la firme prietene sau rude ..mai ales cand e vorba de instutii atat de minuscule precum SRR. Mai bine si-ar deschide o televiziune. Parlament prea penal, n-avem cum sa-i mai oprim din procesul lor de instutionalizare a coruptiei. Pentru ca, nu-i asa?, intr-o democratie puternica, precum cea a Romaniei, majoritatea decide la vot. Desigur, cea a inteligentilor. Si Justitia e tot a lor. Vegheaza ca cei din sistem sa nu fie deranjati deloc sau daca n-au rezolvari macar sa fie cat mai putin. Cine sa inapoieze banii? OM nu are de unde…e prea sarac si cinstit nedovedit. CA nu face nimic pentru ca e prea mic. Puscas a obosit de atata uz de inteligenta economica in slujba conducatorului iubit si se gandeste la pensia mica care va sa vina. Si la colectia de hartoage. Milan e Milan. Alti manageri, penali sau in devenire, stau la umbra si plescaie ghelbaneste mestecand osul carnos si efemer aruncat de OM. Are balta peste doar de aia isi platesc fraierii taxele si impozitele. Ticluiesc noi variante de contracte care sa le mareasca, lor si famililor lor, burdihanele nesatule. Sau cum sa cada bine si de data asta. Mai viseaza si cum sa cheltuiasca primele grase sau ce vizite de lucru in strainante au mai ramas de facut. Nu de aia au servit aplecati? Doar din cand in cand, cate unul mai slab de inger tresare la gandul ca in parcarea Radio Romania trage derutata cate o masina de la Antifrauda sau ca cei de la Curtea de Conturi o sa uite intr-o zi ca au venit trei luni la Radio doar ca sa-si bea cafeaua si o sa se apuce sa verifice cum trebuie toate contractele. TOATE CONTRACTELE! Banuiesc ca nu trebuie sa le spuna cineva cum se verifica contractele, firmele si persoanele cu care au foste ele incheiate, legaturile dintre ele, cum sunt ele mascate, cine le-a initiat, de ce le-a initiat si cum au fost justificate cheltuielile, si mai ales oportunitatea lor in contextul in care foarte multe contracte au acelasi obiect cu activitati cuprinse in fisele de post ale angajatilor. Nereguli grave care au mai fost semnalate in rapoartele Curtii de Conturi dar care in noua ordine din SRR devin mult mai interesante…
Pulimea e mai proasta ca oricand mai ales de cand cu moda sindicatelor aservite penalilor cu acte la vedere iar singurul lucru care stie sa-l faca e sa nu-si deranjeze sefii. Mai mult …stiu foarte bine sa toarne sa pupe si sa linga. Profesionisti! Pentru ca asa au invatat ei in dictatura si pentru ca asa au fost educati acasa. Pentru ca doar asa pot primi si ei un banut in plus si pentru ca doar asa sunt si ei cineva. Macar acum cand se poate. Altfel sunt zero sau sub. Asa e si tara mea si o iubesc ca e a mea!
ApreciazăApreciază
Dacă avem contracte, mai vechi, mai noi, dubioase ca formă, derulare si legalitate, unde putem să le trimitem? E musai să asteptăm să ne întrebe Curtea de Conturi, pe noi, cei care ne ocupăm, ce nereguli am observat sau putem să ciocănim la uşa lor având materialul clientului la dosar? Ce riscăm dacă deţinem astfel de contracte şi nu anuntăm, sau o facem cu întarziere, organele de cercetare? La ce riscuri ne expunem din punct de vedere al contractului de muncă şi al reglementărilor interne – SRR dacă iesim cu dovezi clare în sensul derulării defectuoase şi ilegalitatii unor contracte? Mai pe şleau, cine ne apară, şi cum, dacă facem cunoscute aceste contractele care pot demonstra cu uşurinţă unde au fost direcţionaţi de fapt banii? Întreb de riscuri deoarece observ cum funcţionează în prezent teroarea, cu cercetările disciplinare şi desfacerea CIM-ului, îndreptată împotriva celor care îndrăznesc să se opună şmecheriei, hoţiei, tupeului si obrăzniciei. Menţionez că nu e vorba despre contracte care să implice, în vreun fel, din punct de vedere comercial, SRR, ci doar drepturi de autor sau prestare de serviciu.
ApreciazăApreciază