De ce Jazz ? De ce ANAF ?
Și ce legătură este între Jazz, ANAF și Gala Bute.
Dar cine face slalom printre acestea ?
Raspunsul cred că îl intuiți, este simplu.
O să începem cu Jazz-ul.
Trebuie să recunoaștem că este Jazz-ul este o muzică aparte, este un stil de muzică ce a apărut la începutul secolului al XX-lea în statele sudice ale Statelor Unite, având proveniența în melodiile populației de culoare, urmașă a sclavilor de origine africană.
Jazz-ul s-a dovedit a fi foarte greu de definit, deoarece cuprinde o gamă largă de muzică ce se întinde pe o perioadă de 100 de ani, de la ragtime până in prezent.
Nu o să vă fac istoria Jazz-ului de peste Ocean și o să ne oprim la noi, pe meleaguri autohtone, la Gărâna, județul Caraș Severin.
Festivalul de la Gărâna a împlinit anul acesta 20 de ani de când a avut loc prima ediție, cu succes, după cum se tot numără formațiile participante sau interpreții soliști, dar și după numărul tot mai mare de participanți.
Nu-i așa că nu înțelegeți ce legătură are radioul cu Festivalul de la Gărâna ?
Aveți puțintică răbdare, mon cher !
ANAF, cunoaștem cu toții că este prescurtarea de la Agenția Națională pentru Administrare Fiscală și că de curînd și-au tras multe Sandero pe care scrie ANAF – Antifraudă și un sediu impozant la Casa Presei libere (ce aroganță! dar este pe banii noștri), că doar administrator este RAAPS.
O să ziceți: ei și ce legătură are asta cu Radioul public ?
Vă rog, puțintică răbdare!
Despre Gala Bute-faza pe Radio, doar acum câteva zile v-am tot spus, dar puteți să citiți aici.
Doar o precizare vreau să adaug, pentru că am primit câteva întrebări și este bine să le răspundem tuturor celor care-și pun întrebări. Noi suntem transparenți și nu ne ascundem după tot felul de memorandumuri, protocoale, acte adiționale, etc.
Oricum, în curând, Radioul public va deveni cel mai transparent Radio și cea mai transparentă instituție publică din România.
De ce ?
Pentru că așa trebuie să fie și pentru că plătitorii de taxă radio au datoria să cunoască pe ce se cheltuie banul public.
Nu ?
Dar am uitat să vă spun de ce va deveni cel mai transparent Radio din România. Pentru că am obligat SRR prin instanțele de judecată să răspundă în temeiul Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public (tocmai s-a modificat și legea, vezi aici).
Din acest moment, sancțiunile pentru conducerea Radioului public sunt destul de grave:
- plata unor daune de peste 10.000 lei;
- sancționarea disciplinară a persoanelor care se ocupă cu răspunsurile pe Legea 544/2001;
- plângere penală pentru abuz în serviciu sau neglijență în serviciu;
- plângere penală pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive și executorii.
Așa că dna Geanina Negreanu trebuie să se gândescă serios dacă răspunde sau nu, în termenul legal de 10 zile, la solicitările SUS-Radio România.
Dar să revenim!
Cine face slalom printre Jazz, ANAF și Gala Bute ?
Ce, nu ați ghicit ?
Am să vă ajut un pic.
Cine a fost văzut că a participat la Festivalul de la Gărâna în weekend-ul lărgit (8-10 iulie a.c.), deține o funcție importantă și este o persoană publică, la Radio România ?
Exact în timp ce iubitorul de Jazz era la Festivalul de la Gărâna, la Radioul public parca un Sandero cu semnele de ANAF – Antifrauda, la intrarea din Str. G-ral Berthelot 60-64, în fața ”Grădiniței”.
După vreo 6-7 ore, cei doi de la Antifraudă, au plecat cu Loganul, scuze cu Sandero, dar cu brațele pline de niscai dosare, după ce a discutat ceva timp, cu vestitul domn Constantin Pușcaș dar și cu alte persoane, pe care nu dorim acum să le menționăm, încă, posterității.
Deși tipul s-a întors de la Festivalul de Jazz de la Gărâna, Dacia Sandero cu sigla ANAF – Antifraudă s-a întors și ea, dar cu o zi întârziere, tot în parcarea din Str. G-ral Berthelot nr. 60-64.
Seara, pe la ora 19, cei doi au plecat din nou cu brațele încărcate de dosare, dosare ce urmează să fie studiate mai atent, la sediul ANAF.
Știu că sunt câțiva care citesc aceste rânduri tocmai din Turcia, un pic nervoși că mi-au facut trafic pe blog, într-un binemeritat concediu de relaxare după ce drepturile oamenilor au fost reduse, de au ajuns la nivelul anului 1990. Asta este, tăcerea costă bani. Problema este că sunt banii voștri din buzunarul vostru, nu al meu.
Voi sunteți cei care, obligați/forțați sau nu, ați ales să plătiți cotizație la Sindicatul Liber al lucrătorilor din SRR, culmea, să vi se reducă drepturile și nu să vi le păstreze sau să vă apere de abuzuri, intimidări sau hărțuire. Și tot cu ajutorul vostru Balaci Viorica și gașca au depus în instanță cerere pentru a obține reprezentativitate pentru înca 4 ani !!!! Așa că nu scăpați de Balaci decăt dacă vă doriți cu adevărat, ori plecați din Radio ori ieșiți din Sindicatul Liber al lucrătorilor din SRR.
Deja fenomenul de mobbing la Radio România este cunoscut (vezi aici) și în scurt timp el va fi prezentat (cu documente și mărturii/declarații) și organismelor internaționale, pentru a se lua măsuri de stopare.
ITM-ul este o structură politizată care răspunde la comenzi politice (nu e pleonasm!) sau de interese. Cei de la ITM nu văd cum oamenii din Radioul public sunt abuzați, intimidați, hărțuiți, discriminați, etc. Ei înregistrează orice le vine de la Radio (acte adiționale, declarații pe proprie răspundere, procese verbale cu controale suprarealiste, etc), pentru că așa trebuie!
Revenim!
Cine face slalom printre Jazz, ANAF și Gala Bute ?
Să fie Dobrițoiu Radu Costin ?
Nu cred!
De ce? Pentru că el nu iubește nici muzica și nici pe artiștii instrumentiști. Știu că la un moment dat a postat (sub identitate ascunsă, dar l-am dibuit!) pe Guță sau Salam (nu știu pe care din ei) parodiindu-mă pe mine.
Cam de vreo 6 luni, l-a luat în colimator pe colegul nostru de la Big-Band-ul Radio, Silviu Albei, și l-a tot măscărit, în fel și chip.
Problema este că Dobrițoiu Radu Costin, încă membru în Comitetul Director al SRR și membru în Consiliul de Onoare (ce ofensă adusă însăși acestei instituții !) al Jurnaliștilor, își bate joc de orișicine are curajul să spună adevărul care-l doare. Și pe el și pe șeful lui cel mare. Atâta frustare poate exista în acest om că mie, personal, mi s-a făcut milă de el.
Să fie Demeter Andras Istvan ?
Nu cred!
El are alte preocupări acum, la TVR, unde Casa lui de producție este No. 1.
Să fie Constantin Pușcaș ? Nuuuuuu!
Nici lui Pușcaș nu-i place Jazz-ul. Lui Pușcaș îi plac cifrele și acele rezultate cu multe zerouri! Ca la maneliști: fără numărrrrrrrrr!
Atunci, cine să fie ? Sălăgean Mircea Nicolaie ? Nuuuuu!
El se ocupă de alte muzici, mai elevate, cântate direct în ureche.
Însemnă că nu a mai rămas decât OVIDIU MICULESCU – Președintele-Director General al SRR să fie cel care face slalom printre Jazz, ANAF și Gala Bute ?
Aștept să-mi spuneți voi!
Pe curând, fără vacanță, dar cu anduranță,
AV Moise
Pingback: Gala BUTE faza pe Radio nu s-a terminat!Miculescu & Milan l-a înlocuit pe Demeter&Pușcaș&Co. | SUSROMANIA