Lipicioșii de la poarta Radio Romania. Partea a II-a.

In continuare, va prezentam o parte din apropiatii conducerii SRR (pe parte de contracte juridice) si cei care au devenit lipiciosi la banul public, in anul 2013:

„Sumele cheltuite ilegal de administraţia Radioului Public cu case de avocatură!

preluare de pe site Mediasind

https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/_draft_post/Rasp%20SRR.jpgÎn urma acţiunii formulate în instanţă de  FRJ MediaSind  pentru a obliga conducerea Societăţii Române de Radiodifiziune-SRR  să respecte Legea 544/2001 şi să  furnizeze informaţii de interes public, în baza Sentinţei Curţii de Apel  Bucureşti pronunţată în data de 9 iunie 2016 (vezi aici),  administraţia condusă de Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general,  a transmis astăzi, 14.07.2016,  informaţiile privind  sumele cheltuite cu casele  de avocatură în anul 2013 (vezi aici).

Conform adresei primite din partea SRR, instituţia publică a plătit 109 949lei pe diverse case de avocatură, (de exemplu doar  Societatea Civilă de Avocaţi Udangiu Mustăciosu a încasat  55.128 lei)74. 859,28 lei cheltuieli jurice altele decât casele de avocatură şi 1.098.311 lei cu salarizarea personalului propriu de specialitate juridică, în condiţiile în care prevederile Ordonanţei  Guvernului nr. 26/2012 interzic autorităţilor şi instituţiilor publice să contracteze servicii juridice dacă au în componenţă un compartiment juridic!

Acest răspuns confirmă ceea ce FRJ MediaSind împreună cu sindicatele afiliate din SRR, au susţinut, şi anume că, în ultimii ani, administraţia Miculescu  a cheltuit abuziv sume imense de bani  cu case de avocatură, în procese îndreptate împotriva propriilor angajaţi. De exemplu, numai în cazul concedierii preşedintelui Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, Adrian Moise, SRR a cheltuit peste 10.000 euro (casei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen).

Acesta nu este singurul proces în care este implicată administraţia SRR pentru nerespectarea Legii nr. 544/2001 privind informaţiile de interes public. Există mai multe  sentinţe, rămase definitive, prin care conducerea SRR a fost obligată să pună la dispoziţie informaţiile solicitate. Iar aceste procese produc importante pagube pentru instituţie, sume plătite din bani publici şi pentru care nimeni nu răspunde civil sau penal.O situaţie similară se află şi la Societatea Română de Televiziune – SRTV. Şi în această instituţie se cheltuieşte în mod discreţionar şi netransparent  banul public. Conducerea SRTV se află în proces cu FRJ MediaSind întrucât a refuzat să facă publice sumele cheltuite cu casele de avocatură contractate în procesele demarate împotriva propriilor salariaţi. (vezi aici)

Din nefericire, aceste abuzuri întârzie să fie anchetate de către comisiile de specialitate din Parlamentul României şi de către instituţiile abilitate ale statului. Să nu uităm că atât Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al SRR, cât şi Irina Radu, preşedintele-director general al SRTV, sunt susţinuţi politic în funcţii publice, iar acțiunile acestora, desfășurate în disprețul legii, se răsfrâng negativ asupra salariaţilor, dar, și mai grav, afectează interesul public și interesul cetăţeanului plătitor de taxă radio tv.

Departament Comunicare FRJ MediaSind           Bucureşti, 14 iulie 2016″

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s