O nouă scrisoare de la Cornel UDREA către Ovidiu Miculescu

Maestrul Cornel UDREA ne-a trimis următoarea scrisoare:

CORNEL UDREA„Domnule Miculescu,
 

Trebuie să recunoaşteţi evidenţele necruţătoare: generalizarea cadrului-program FM, fără etapizare, fără un studiu prealabil în teritoriu, la studiourile regionale, a fost un eşec strălucit, cu consecinţe, la fel, dezastruoase, ce macină în continuare trupul acestor instituţii subordonate SRR, iar o parte importantă a populaţiei, cu vârsta trecută de 55 de ani, a fost văduvită arbitrar de preferinţe, lovită în reflexele sale social, prin scoaterea din grila de programe a emisiunilor cu care se identificau, de decenii întregi.

Cu cine aţi discutat, după înscăunare, despre intenţia dvs., care iniţial a fost un succes, dar în alte condiţii şi pe alt trup informativ, activitatea dvs. devenind un fel de autopsie pe viu, fără anestezic?

Iată, pentru a argumenta şi a nu se crede că vorbesc ca să mă aflu în treabă, Radio Cluj, pentru care mă lupt, dar se pare că numărul morilor de vânt este în creştere, a pierdut, în numai 3 ani, un număr important de ascultători, trecuţi de 55 de ani, de la oraş, din mediul rural, audienţa ajungând caşectică şi, cu ajutorul intermediat al unui manager mediocru şi şantajabil, aţi reuşit să transformaţi Şcoala Ardeleană Radio, locul unde emisiunile în limba maghiară fac ratingul. În acest caz raţiunile politice sunt evidente, ca şi frecvenţa obţinută, iar programele în limba maghiară nu au suferit nicio schimbare, ele nesimţit şi neresimţind tectonica majoră a unui experiment care vă poartă numele.

Într-o foarte bună zi, pentru ceilalţi, vă veţi întoarce la garnizoană, lăsând în urmă un dezastru în rândul studiourilor regionale, care poate să fie cauza unui alt 12 ianuarie 1985.

Dimensiunea eşecului va creşte proporţional cu subexperimentele prin care se încearcă impunerea FM-ului, care va îndepărta şi bruma de ascultători care mai viază dintr-un reflex social şi regional, şi mai este încă vreme ca să reabilitaţi profilul, personalitatea şi menirea acestor studiouri regionale.

Vă informez că Ciocoii vechi. Şi noi! este gata, i-am dat BT-ul şi aşteaptă comanda mea pentru a intra în tipar. Lansarea, dacă până atunci nu vă gândiţi să revizuiţi, pe ici, pe colo, în totalitate regionalele, va avea loc la toamnă, la o săptămână distanţă faţă de o dată şi un termen procesual pe care-l aşteptaţi nu numai dumneavoastră. Va fi o carte de succes, vă asigur, simt lucrul acesta, am experienţa necesară.

Cine ştie, poate consiliul de administraţie al SRR se va întreba despre ce este vorba în propoziţie, fiindcă până azi a dovedit că pentru membrii săi studiourile regionale sunt o mare necunoscută, condimentată cu indiferenţă în interes de serviciu.

Cornel Udrea”

Drepturile de autor îi aparțin maestrului Cornel UDREA.

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s