Primul dosar cu sporul de fidelitate s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti

Astazi, 21 septembrie a.c., la ora 9, a fost termenul la Curtea de Apel București, în dosarul 40109/3/2013, in care reclamant este Sindicaul Unit al Salariatilor-Radio România (reprezentat de dl avocat Ovidiu Preoteșescu și de subsemnatul) și pârâtă este Societatea Română de Radiodifuziune (reprezentată prin Ovidiu Miculescu și Mariana Milan), privind acordarea sporului de fidelitate de 25% obținut la nivel de ramură Mass-Media, pentru perioada 2011-2013.

Vă reamintesc că la Tribunalul București, instanța ne-a respins cererea privind acordarea sporului de fidelitate de 25%, pentru ultimii 3 ani, pe motiv că: ”Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune al reclamantului invocată de pârâtă pentru perioada 01.01.2011 – 01.10.2011 şi respinge cererea de chemare în judecată pentru această perioadă pentru prescripţia dreptului la acţiune în justiţie a reclamanţilor. Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune al reclamanţilor pentru perioada 01.10.2011-31.12.2013 ca tardiv invocată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamant în numele membrilor de sindicat în contradictoriu cu pârâta SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE ca neîntemeiată.”

Astazi, domnul avocat Ovidiu Preoteșescu, a precizat foarte bine instanței motivele pentru care cererea membrilor noștri de sindicat a fost corectă și legală, iar în contra-replică, doamna Mariana Milan – Șefa Serviciului Juridic din SRR, a cerut să se amâne judecarea cauzei pentru că domnul avocat Țiclea,  angajat și împuternicit de domnul Ovidiu Miculescu în numele SRR, era ocupat cu altă cauză și nu a putut să se prezinte la acest termen.

Instanța de judecată a respins cererea doamnei Milan Mariana de amânare (exista posibilitatea ca dl avocat Țiclea să fie substituit de un alt avocat, conform Codului de Procedură Civilă) și astfel cauza s-a judecat astăzi.

După dezbaterea cauzei, doamna judecător a amânat pronunțarea la data de 28 septembrie 2016, pentru ca ambele părți să depună note scrise.

Aceasta este soluția instanței (vezi aici).

21.09.2016
Ora estimata: 9:00
Complet: S7 C.8A AS-LM
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 28.09.2016
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării    21.09.2016

Să nu uităm că în aceeași speță, în dosarul 30268/3/2015, am câștigat în primă instanță (vezi aici) și așteptăm acum termenul la Curtea de Apel București (vezi aici).

Dosarul 23548/3/2015, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, este deocamdata suspendat (vezi aici).

Vă țin la curent,

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s