De la Cluj: Scrisoarea lui Cornel Udrea catre Ovidiu Miculescu

Acest material (Scrisoarea lui Cornel Udrea catre Ovidiu Miculescu) ca si celelalte postate pe blogul susromania, sunt materiale ce apartin si sunt scrise de maestrul Cornel Udrea – fost salariat al radioului Clujean, Radio de care inca-i pasa.

DOMNULE MICULESCU,

Am aflat, cu adâncă bucurie tricoloră că, începând cu luna august, suntem în relaţii frăţeşti cu Radioul public vietnamez, ura de trei ori! Faptul că strângeţi legăturile (nu vorbesc despre cele referitoare la studiourile regionale) cu un radio comunist nu mă miră şi nu trebuie să mire pe nimeni, fiindcă proiectul dvs. este unul planetar, cu mici scăpări, însă: intelectualii din oraşul Edineţ, Republica Moldova, se plâng că nu au acces la Radio România Actualităţi, la Radio România Cultural şi le-am explicat că este normal, fiindcă viziunea dvs. este una cosmică şi nu se poate opri chiar aici, în pragul casei.

Ne bucură faptul că sunteţi un pionier în ceea ce priveşte legăturile profesionale cu ţările comuniste supravieţuitoare, pentru că veţi oferi, astfel, prilejul unui schimb de experienţă excepţional, care va fi pomenit în baladele vietnameze, la ceas de seară : să-i trimiteţi pe managerul de la Radio Cluj şi pe producătorul general, fost tehnician dentar, la vietnamezi. Ei vor desăvârşi, în maxim 2 săptămâni, ceea ce n-au reuşit să termine avioanele americane B52, cu prilejul războiului purtat cu hepaticii aceia mici şi înverşunaţi.

Aceşti 2 băieţi sunt rezistenţi, n-o să facă paludism radiofonic şi nici mofturi la mâncare. Ce au mâncat zilnic aici, la Radio Cluj, poate fi amestecat cu orezul. Ştiaţi că în 15 iunie nu s-a pomenit nici un cuvânt despre Eminescu? Este o dovadă în plus că nici dumneavoastră şi nici băiatul cu şapca în mână, cel care răspunde direct de teritoriale, habar nu aveţi ce se dă pe post la studiourile acestea, în schimb puteţi recita, cu aplicaţie, un haiku mobilizator, că doar nu degeaba aţi fost şi la niponi.

Or fi fost ei comuniştii nişte bolşevici inculţi, dar dacă lipsea Eminescu la aniversarea zilei sale de naştere, cel care comitea omisiunea zbura a doua zi, fără posibilitate de întoarcere.

Mi-a făcut plăcere să monologhez cu dvs.. Ce toamnă frumoasă, ce audienţă minunată la teritoriale. Meritul vă aparţine, mai ales la a doua referire. Şi mai ales la Cluj. În curând, la intrarea completului de judecată, cei prezenţi se vor ridica în picioare, cum cer uzanţele. Unele o vor face în toate cele 4 din dotare. Evident, pentru a impresiona! Pa!

Cornel UDREA

3 gânduri despre “De la Cluj: Scrisoarea lui Cornel Udrea catre Ovidiu Miculescu

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s