Cerasela Radulescu – o fosta si actuala angajata la Radioul public. Episodul 1

Acest articol se bazeaza pe documente, declaratii personale ale Ceraselei Radulescu (facute public), precum si articole/materiale ce au fost postate pe anumite site-uri din Romania sau de pretutindeni.

Avand in vedere atacurile mizerabile si fara jena ale Ceraselei Radulescu la adresa mai multor membri ai Sindicatului Unit al Salariatilor-Radio Romania (pe o perioada de cel putin 5 ani de zile), ne-am vazut obligati sa prezentam public cine este acest personaj. In acelasi timp, incercam sa ne raspundem la intrebarea: – De ce atata ura viscerala la adresa colegilor ei din Radioul public?

Dar sa incepem cu inceputul.

Pe 11 martie 2016, pentru ca nu a mai rezistat („…Am simtit nevoia sa scriu pentru ca nu mai pot astepta ca institutiile statului sa faca dreptate. Se urnesc greu. ….”), Cerasela Radulescu s-a lansat in mediul on line, ca simplu cetatean.

Poate ca l-a luat ca exemplu pe dl. Costin Radu Dobritoiu – fost si actual membru in Comitetul Director al SRR, declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI) (vezi aici si aici) si caruia instanta de la Curtea de Apel Bucuresti (vezi aici) i-a respins contestatia, asteptandu-si randul/termenul la judecata finala, dupa Ovidiu Miculescu, Cristian  Traian Savu, etc, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi aici).

Intrarea Ceraselei Radulescu in Radio s-a facut prin 1993, asa cum declara on line:

dar nu cunoastem faptul ca si in 2003 s-a angajat, din nou. Credem noi ca atunci a fost ziua (adica mai spre pranz!):

questionIn 2003 cand m-am angajat in SRR. (dupa cateva concursuri, proba de limba straina, traducere simultana, intre altele, cu Doina Caramzulescu, nu ca acum), imi amintesc ca simteam un mare respect pentru aceasta institutie.

(aceste texte sunt preluate din mediul online si au fost scrise de Cerasela Radulescu)

Deja avem o dilema: or s-a angajat la SRR in 1993, noaptea, or s-a angajat in 2003, ziua? Ar trebui sa fie un pic mai atenta cand face astfel de precizari, ca induce lumea in eroare (era sa scriu, oroare!). Cu siguranta ne va raspunde dna. Cerasela Radulescu la aceasta dilema, pe care ne-a creat-o!

Dar sa va spun cum am cunoscut-o pe Cerasela Radulescu. Era membra in Sindicatul Liber al lucratorilor din SRR iar sotul sau, avea probleme in instanta cu anumite persoane din conducerea SRR (vezi aici, aici, aici, aici, etc). M-a abordat si mi-a spus sa vorbesc cu dl Calora Andrei (fostul lider al Sindicatului Liber) sa-i ajute financiar pentru a-si plati avocatul.

Cum in perioada respectiva ma vedeam in interesul salariatilor SRR, de cel putin  3-4 ori pe saptamana cu dl Calora, l-am rugat sa-i ajute pe cei doi. Ceea ce s-a si intamplat, dar asta nu inseamna ca acest fapt mi se datoreaza. Am facut-o,  asa cum am mai facut si pentru altii, gesturi pe care le credeam normale, a ajuta pe cineva, atunci cand are nevoie.

Iata  declaratiile  Ceraselei Radulescu  din perioada respectiva:

Suntem jurnalişti și ne opunem oricărei forme de presiune asupra colegilor noștri jurnaliști. Pledăm pentru un jurnalism independent și european. Credem că este nevoie de organizații profesionale puternice ale jurnaliștilor care, în acest moment, nu există în România. Credem că meseria de jurnalist este în pericol pentru că nu are reprezentare și sprijin. Ne opunem oricărei forme de cenzură şi presiune şi milităm pentru instituţii publice de media. IPRR pledează pentru solidaritatea jurnaliștilor și reprezentarea lor la nivel internațional, pentru articolul 10 din Carta Drepturilor Omului. Credem ca jurnalistii trebuie sa fie reprezentati de organizatii curate și formate din profesioniști onești. Denuntarea coruptiei si presiunilor se face pe baza legii avertizorului de integritate (571/2004), iar ingerintele și presiunile de orice natură, potrivit clauzei de constiinta. Suntem jurnaliști români și cerem respect și recunoaștere în țară și în afara ei. Credem in această profesie. Veniți alături de noi!”.

Ce ironie a sortii ?

Sa vorbesti de cenzura, de presiune, de avertizorul de integritate si acum, cand se intampla aceste fapte cu multi colegi din Radioul public, sa te faci ca nu vezi, ba mai mult, sa faci misto de ei.

Dupa cum sunteti obisnuiti, SUS –Radio Romania prin departamentul de investigatii, va informeaza numai dupa ce are documente, declaratii, etc.. Povestea Ceraselei Radulescu va continua, si in avanpremiera va prezentam cateva documente din episoadele ce vor urma.

Cererea dnei Cerasela Radulescu catre dl Ovidiu Miculescu pentru a se transfera de la Bruxelles la Radio Cluj (vezi aici) si aprobarea d-lui Furdui (vezi aici).

Acest articol contine, pe ici colo, si cateva firimituri de pamflet. In rest, lucram cu materialul clientului si cu ce ne ofera internetul.

SUS-Radio Romania

Presedinte,

AV Moise

2 gânduri despre “Cerasela Radulescu – o fosta si actuala angajata la Radioul public. Episodul 1

  1. Pingback: Spicy news: Pentru ce a cheltuit Ovidiu Miculescu peste 35.000 euro din banii Radio România | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s