Update. Viermuiala dintr-o scrisoare rătăcită

Update!

Pentru înțelegerea mai ușoară a unor cuvinte necunoscute sau greu de înțeles (am primit mai multe mesaje!), ce se regăsesc în scrisoarea rătăcită, vă ajutăm cu descifrarea lor:

 1. Adrian = Doroș Adrian (membru în Consiliul de Administrație al SRR și prim-vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, realizator la Radio România Constanța)
 2. Alin, Aline = Alin Pop (în acest moment fost vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, realizator la Radio România Cluj)
 3. ”Bex” = Biroul Executiv al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR
 4. Cerasela, ”marea dezamăgire a zilei de ieri” = Cerasela Rădulescu (deocamdată realizatoare la Radio România Cluj căruia i s-a desfăcut contractul de muncă de către fostul președinte Andras Istavan Demeter, plătită regește din bani publici ca și corespondentă a Radio România la Bruxelles până anul trecut, etc.)
 5. Dorian = Tănase Marius Dorian (membru supleant ăn Consiliul de Administrație al SRR și fost vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, cu nu știu ce funcție la RADOR, administratorul grupului ÎNCHIS SRR de pe facebook și care a fost admirat că a avut ”inspirația să facă acel pas”!)
 6. Georgică = Pruteanu Georgică (vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, cu nu știu ce funcție la Radio România Iași)
 7. Marin, Marine = Barbu Marian (vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, cu nu știu ce funcție la Radio România Craiova, cel care a ”reușit” să-și ”angajeze” băiatul și apoi să-l transfere la București, unde și-a găsit o ”gagică”)
 8. Marius = Pentelescu Marius ((vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, cu nu știu ce funcție la Radio România Timișoara)
 9. Mihai = Maiorescu Marius (vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, cu nu știu ce funcție la Radio România Tg. Mureș)
 10. Miculescu, Președinte, Domnul Președinte = Ovidiu Miculescu (încă președinte-director general al SRR, cel decalarat de Agenția Națională de Integritate, incompatibil și în conflict de interese, cu termen la Înalta Curte de Casație și Justiție la 1 noiembrie 2016, exact când Radioul public va aniversa existența a 88 de ani, etc.)
 11. ”nesfarsitul razboi cu Moise” = este lupta pe toate planurile pe care o duce gașca sindicalo-managerială din Radioul public împotriva lui Adrian Valentin Moise – fost membru în Consiliul de Administrație al SRR, președinte al SUS-Radio România și vicepreședinte al Federației Cultura și Mass-Media FAIR-MediaSind)
 12. ”șefa-ta” = Balaci Viorica Nicoleta (membru în Consiliul de Administrație al SRR și președinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, fost președinte al Sindicatului Național al Jurnaliștilor – Partener Media lasat moștenire soțului, Georgel Balci, realizatoare la Radio3net, etc.)
 13. ”Eu sunt trei” = este o expresie care va intra în Cartea Recordurilor pentru definirea unei familii ce lucrează la un singur angajator, în speță, la Radioul public; se traduce ca fiind familia Barbu formată din Marian, soția și fiul;
 14. Violeta, Violetei, ”un om bun” = Arhiri Violeta (vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, parcă era tehnician sau cine mai știe ce la serviciul Administrativ, cea care a furat o ”canapea Dedeman” și a plătit diferența de 200 lei între canapeaua furată și cea adusă – într-o seară cu mașina având nr. de Bulgaria – în locul ei )
 15. ”fratele Violetei” = este fratele Violetei Arhiri, cumatul lui Gabriel Arhiri, angajat pe șestache în anul 2013 și uns ca și cadru tehnic PSI la sediul Radio din București)
 16. ”pres” = definiția a dat-o chiar dl Alin Pop: ”- Iar ”pres”, nu e prescurtarea de la Presedinte. Ci e carpa aia, cel mai adesea murdara.”
 17. ”înlocuitorul recent ales” = Florin Zegrea (cel mai nou uns în funcția de vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, cu nu știu ce funcție la Radio3 net)
 18. ”viitorul presedinte”, ”initiatorul” = aici e aici, se pare că duamna Balaci Viorica Nicoleta se vede viitorul Președinte-Director General al SRR; rezultă din text că ea a inițiat debarcarea lui Alin Pop din sindicat dar nu a semat procesul verbal)
 19. ”biroul 610 bis” = sediul Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, aflat la o distanță de câțiva metri de Cabinetul Președintelui-Director General al SRR, Ovidiu Miculescu)
 20. ”promisiuni neindeplinte”= promisiunile făcute de ”viitorul presedinte” membrilor din ”Bex” și neonorate, sau onorate dar nu la valoarea discutată.

ACUM AVEȚI ȘI CHEIA DISCUȚIILOR ! Lectură plăcută în continuare !

Caragiale este contemporan cu noi. El este mereu prezent în viața de zi cu zi și ne demonstrează că ceea ce a scris va rămâne pururi în istoria literaturii române dar și a mentalului nostru colectiv.

O scrisoarea pierdută ca în piesa lui Caragiale a ajuns și la noi. Mai corect spus, nu era pierdută ci rătăcită.

Departamentul de investigaţii a intrat în posesia acestui document delicios care demonstrează pe de-o parte neobosita luptă, sacrificiile şi jertfele celui mai reprezentativ sindicat din galaxie (desigur, toate acestea cu gândul şi fapta doar la oameni şi drepturile lor), iar pe de altă parte demonstrează absoluta transparenţă, legalitatea şi autoritatea morală de nezdruncinat ale celor care conduc Radioul public spre  noi culmi de bunăstare, civilizație şi progres (desigur, cu gândul şi fapta doar la ascutătorii plătitori de taxă). Ar mai fi micile pasaje lacrimogene precum şi trăirile extrasenzoriale ale autorului dar acestea le punem la capitolul impresii de toamnă.

Avem plăcerea să vi-l dăruim în exclusivitate spre delectare, cu menţiunea că, după ce o să-l savuraţi, noua realitate va avea o altă perspectivă pentru cei mai mulţi dintre voi deoarece veţi întelege ce trebuie să faceţi ca să nu mai fiţi harţuiţi, nedreptăţiţi, minţiţi, înşelaţi, manipulaţi, toate acestea doar pentru că unii trebuie să fie mai egali decât voi.

Context ?

Imaginea Radioului public este suficient de şifonată şi face faţă cu greu presiunii creată de o eventuală eliminare a taxei radio-tv, subiect în discuţie. Dacă Radioul şi Televiziunea ar fi fost percepute ca niște oaze de transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public sau ca monumente de management performant, în raport corect cu aşteptările celor care plătesc pentru un serviciu media public de calitate, poate că acest proiect ar fi avut toate şansele să cadă în dezbaterea publică.

Dacă toţi salariaţii din radio sau televiziune ar fi fost în toţi aceşti ani de partea ascultătorilor şi ar fi luptat pentru informare corectă, educaţie şi cultură, dacă ar fi arătat respect pentru banii ascultătorilor, dacă ar fi arătat cum au fost furaţi în toţi aceşti ani cei mai importanţi bani din educaţie şi sănătate, dacă s-ar fi opus politizării instituţiilor publice şi ar fi făcut investigaţii jurnalistice care să producă efecte benefice pentru viitorul celor care plătesc taxele şi impozitele poate că acum publicul ar fi fost de partea celor două instituţii media. Dar, aşa cum demonstrează şi acest document, unii au ales să servească doar interesele „grupului”, au ales să aplice în cele două instituţii media modelele folosite de diversele găşti politice aflate pe la butoanele corupţiei.

Suntem blamaţi pentru că arătăm cu degetul persoanele care încalcă legea sau care nu au demnitatea să managerieze instituţii media publice vitale pentru democraţia unei ţări ?

Suntem acuzaţi că am adus prejudicii de imagine prin faptul că am atacat persoane vinovate care trebuie sa fie responsabile, nu instituţii ?

Voi ce înţelegeţi din acest email ? A cui este vina ?

Plăteşte cineva pentru acest prejudiciu enorm ?

Mai pot redeveni Radio România şi TVR ceea ce au fost ?

Dincolo de întrebările justificate, părerile şi comentariile voastre pe marginea documentului prezentat sau a aprigei lupte sindicale, am dori să ne aplecăm mai mult asupra legalităţii celor sifonate în scrisorica de faţă – scrisorica, o bijuterie de o inestimabilă valoare teoretică şi practică.

Concret, aşteptăm urgent răspunsurile din partea celor pomeniţi şi denunţaţi dar avem pentru voi şi câteva chestiuni grele:

 1. Înţelegem foarte bine sensibilitatea deosebită precum şi preocupările permanente ale dlui Miculescu în ceea ce priveşte grija pentru oameni dar ne sunt cel puțin neclare, din nou, legăturile dintre un sindicat şi angajator, altele decât cele delimitate de lege şi bunul-simţ. De asemenea, prin prisma relaţiilor de serviciu, legale, care e legătura dintre PDG şi excluderea distinsului autor dintr-un sindicat, fie el şi cel mai deosebit din câte este ? Similitudini cu cercetările disciplinare fabricate pe bandă rulantă ? Şi culmea sindicalismului de tip colaboraţionist… PDG este PR-ul  sindicatului super-reprezentativ fiind singurul în masură, spune autorul, să nu deformeze o “informaţie”… Chiar asa “Adrian” ? Pai ? De chestiunea cu “ne facem preş” este sub demnitatea noastră să mai pomenim pentru că nu există suficiente stocuri de antivomitive pentru câţi indivizi de genul ăsta avem în imediata noastră apropiere. Înainte cu obedienţă, dragi tovaraşi !
 2. Noţiunea de “grup infracţional organizat” vă spune ceva? Da? Nu? În ambele cazuri detaliaţi cu fapte şi întâmplări din viaţa de la radio. Bibliografie obligatorie: lucrarea de faţă, angajările din ultimii ani, contractele din ultimii ani – accentul pe cele de genul “ciugulitori”, listele cu prime din ultimii ani, măririle de salarii din ultimii ani, organigrama, listele cu deplasări în străinătate, numirile în funcţii, cercetările disciplinare, abuzurile, hărţuirile de tot felul. Vă rugăm să detaliaţi şi să explicaţi pentru publicul plătitor de taxă şi nu numai: “se oferă” un post, o funcţie, un venit, un avantaj, în schimbul a ceva. A ce ? Bănuim ca a unui examen dar nu avem timp. Pe subiect, cine a oferit ? De unde a oferit ? Cui a oferit ? Aplauze ! Alte noţiuni, desprinse din scrisorica rătăcită, noţiuni care v-au îmbogăţit decisiv bagajul infracţional ar mai fi: traficul de influenţă, conflictul de interese, abuzul în serviciu, abuzul în funcţie, chestiuni pentru care unii abilitaţi să-şi dea cu presupusul legal abia vă aşteaptă să le scrieţi frumos despre ce și cum. Desigur, de această dată pe propria răspundere.

Concluzionând, lăsând la o parte băşcălia, războaiele mici, interesele meschine, indiferenţa, orgoliile şi alte slabiciuni, hai să stopăm acest mod de a face mişto de viitorul acestui radio, implicit de al nostru şi al ascultătorilor noştri.

Este mai mult decât suficient răul produs deja. Trebuie să înţelegem că vremea corupţiei a trecut, e timpul ca cei care au dificultăţi în a se adapta la corectitudine, onestitate, moralitate, adevăr, colegialitate, profesionalism, tebuie să plece acasă.

Cei care consideră Radioul public propria lor afacere şi o administrează doar pentru avantajele unui grup în detrimentul imaginii instituției şi cu riscul aruncării în derizoriu a ideii de Radio România – primul radio românesc, aceşti oameni trebuie să se retragă.

Fiecare dintre voi aveţi puterea să schimbaţi un pic, prin atitudine și spirit de echipă iar împreună putem readuce Radioul public aproape de oameni.

Sindicatul Unit al Salariaților-Radio România este împotriva proiectului de lege propus de PSD și care prevede, printre altele, desființarea taxei Radio-Tv !

Citiți mai jos scrisorica rătăcită sau o puteți accesa aici.

scrisorica-ratacita

Cauza: Aceasta scrisorică a lui Alin Pop (de acum, fost vicepreședinte al Sindicatului Liber al lucratorilor din SRR) a plecat de la o postare pe grupul inchis SRR (administrat de Tanase Marius Dorian) de pe facebook:

Alin Pop 4 octombrie la 15:12

Observam cum in ultima vreme, zilnic aproape, Radioul Public este supus atacurilor.

Unele dintre ele reluate cu obstinatie, altele fara nicio legatura cu realitatea, o parte bazate pe interpretarea unor franturi de adevar dar toate menite sa duca la confuzie. In prima faza. Iar apoi, sa atraga ura publicului. „Publicului platitor de taxa”.

Toată aceasta insiruire de acuzatii este un veritabil un atac la reputatia Radioului Public si are ca finalitate ducerea in derizoriu a activitatii unei institutii cu responsabiltati majore si obiective de interes national.

Ca membru al Biroului Executiv al SLSRR – sindicatul reprezentativ al acestei institutii, imi manifest stupefactia fata de lipsa de reactie a acestei Organizatii sindicale care are in spate peste o mie de oameni! Si in egala masura, a celorlalte sindicate. Pentru ca TOATE reprezinta salariati ale caror locuri de munca sunt periclitate in actualul context.

In astfel de situatii, se trece peste orgolii si interese conjuncturale. De aceea, cred ca din clipa primelor scantei aparute in presa, presedintii sindicatelor aveau datoria (daca nu chiar obligatia) sa mobilizeze Birourile Executive si celelalte structuri de conducere, pentru a avea o reactie comuna. Si o strategie comuna.

Dar se pare ca inclusiv in aceasta perioada, principala preocupare este denigrarea propriilor colegi (printre care cu demnitate ma numar). Si secundara – nesfarsitul razboi cu un fost angajat – lider de sindicat.

Or, cand tunurile sunt indreptate catre SRR, nu-ti sabotezi ostenii. Iar aia cu „dezbina si stapaneste” nu tine cand esti sub asediu. Filip al II –lea stia foarte bine asta.

Cat despre razboiul cu fostul angajat, pe langa banii tocati pe avocati (de ambele parti), toata aceasta harjoneala ii sporeste zilnic notorietatea, il valideaza (pe el, nu pe SLSRR). Deci 1-0 si meciul continua. Iar daca ne uitam atent, vedem ca „marile dezvaluiri” din presa isi au izvoarele istorice in „demascarile” lui. Cel care murea de foame – la figurat vorbind, desigur – daca nu i se dadea permanent apa la moara. Tot la figurat. Desigur.

Spuneam mai sus ca s-ar fi impus inca din prima clipa o mobilizare eficienta, pe baza unei strategii bine puse la punct. Si nu dupa ureche, pe facebook. Am vazut rezultatele „campaniilor” anterioare care au compromis si mai mult imaginea institutiei.

S-ar fi cerut (si inca nu e tarziu!) o mobilizare din care sa reiasa ca salariatii Radioului Public, prin reprezentantii acestora in Consiliul de Administratie, iau atitudine. Si au o pozitie VERTICALA!

Pentru ca avem SI sprijinul a peste cinci milioane de ascultatori!

Suntem asadar o forta. Una cu credibilitate confirmata si infinit mai sustinuta in comparatie cu cea a unui site.

Iar daca strategia de comunicare si reactie a angajatorului este mai rezervata sau probabil derutata de tumultul evenimentelor, noi, cei peste doua mii de salariati putem raspunde cu forta a doua mii de oameni.

De aceea, invit public conducerea SLSRR si conducerile celorlalte sindicate sa constientizeze gravitatea momentului si eventualele lui consecinte si sa se aplece de indata asupra adoptarii unui plan de reactii care sa contracareze atacurile asupra imaginii, notorietatii si stabilitatii Radioului Public si implicit asupra locurilor noastre de munca.

Iar reacția promptă a Biroului Executiv a fost ejectarea imediata a lui Alin Pop din funcția de vicepreședinte și din calitatea de membru al Sindicatului Liber.

proces-verbal-excludere-pag-1

proces-verbal-excludere-pag-2

Nu-i așa că vă puneți întrebarea firească unde au fost Președintele și Prim-vicepreședintele SLLSRR, Nicoleta Viorica Balaci și Adrian Doroș, actualii reprezentați ai salariaților în Consiliul de Administrație al SRR ?

Și pentru că cineva trebuie pus în locul lui Alin Pop, iată chemarea la vot a BEX-ului către membri de sindicat de la Radio Cluj, după apariția scrisorii rătăcite.

comunicat-slsrr

Concluzia finală vă rog să o trageți voi !

SUS-Radio România

Presedinte,

AV Moise

26 de gânduri despre “Update. Viermuiala dintr-o scrisoare rătăcită

 1. Pingback: DREPTURI PIERDUTE. Ep. 1 Introducere | SUSROMANIA

 2. Pingback: Aroganta conducerii Sindicatului Liber al Lucratorilor din SRR | SUSROMANIA

 3. Pingback: Despre CCM – partea I | SUSROMANIA

 4. Pingback: Informare privind dosarul Reprezentativitatea Sindicatului Liber al Lucrătorilor din SRR | SUSROMANIA

 5. Pingback: O noua victorie împotriva inchiziției din Radioul public | SUSROMANIA

 6. Pingback: Cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova au mai castigat un proces cu SRR. Felicitari! | SUSROMANIA

 7. Pingback: Pe ultimii centimetri ai lui Miculescu se organizeaza concursuri la Radio Romania | SUSROMANIA

 8. Pingback: Serparia din Radioul public. Sezonul II. Episodul 1 | SUSROMANIA

 9. Nu există cenzură la Radio România! (sau ce naşte din pisică șoareci mănâncă)
  În încercarea disperată de a-şi intimida colegii care pe bună dreptate sunt revoltaţi și comentează împotriva celor aflate din documentele prezentate pe acest blog „specialiştii” care manevrează fără număr și discreţionar toate resursele printre care și grupul FB, se pare ca au trecut la identificarea adreselor IP asociate conturilor de FB prin momeala click pe hashtag. Asta n-ar fi o mare inginerie, o face orice puști care are un pc cu internet. Un pic mai complicat și destul de dubios este modul în care ar fi exploatate bugurile de securitate ale platformei wordpress pe care se află şi acest blog și aflarea adreselor IP ale celor care au comentat la articolele „neplăcute”. Pe înțelesul tuturor: cei care au accesat unele hashtaguri din postările grupului și simultan au postat commenturi pe susromania probabil ca au fost „identificați”. Nu știu ce ar mai putea să-i mâne în luptă, suntem obişnuiţi de vreo 4 ani cu stilul asta de management performant, vom vedea în zilele următoare, cert este că ar trebui întrebate instituţiile statului cât mai este de legal acest gen de intimidare prin „supraveghere” care se practica în perioada de glorie profesională a celui care pe atunci era colaborator al securităţii.
  Pentru cei care încă mai au dubii cu privire la timpul și spațiul în care se află:
  1. Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
  2. Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.
  3. Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi ingrădite sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale. Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţa şi de respect reciproc.
  4. Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ!!!
  5. Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit. Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
  6. Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.
  7. Sindicatele, patronatele şi asociaţiile profesionale se constituie şi îşi desfăşoară activitatea potrivit statutelor lor, în condiţiile legii. Ele contribuie la apărarea drepturilor şi la promovarea intereselor profesionale, economice şi sociale ale membrilor lor.
  („Drepturile omului şi protejarea lor prin lege”, Constituţia României)

  Apreciază

 10. Din operele Nicoletei Balaci, reprezentatul salariatilor în Consiliul de Administratie al Societății Romane de Radiodifuziune, postare din FB grup închis SRR (locul in care posteaza doar ei pentru ei, locul in care se arunca cu frumuseti pline de laicuri in cei care sunt altfel).

  „Ipoteza de lucru: unora le „arde camasa” pe ei, din cauza unei legi care le pericliteaza munca si altii se ocupa cu delatiuni. Unii ies sa isi apere colegii, iar delatorii si santajistii de serviciu au inceput atacurile. Ok, nu le voi raspunde pe masura, ci doar va aduc in atentie o problema cronologica: oare poate fi posibil sa dai un imprumut intr-un an si banii pe care i-ai dat imprumut sa ii obtii pentru a-i imprumuta in urmatorul an? Intr-o alta ordine galactica, in care timpul curge invers. 
  Asta e problema! Sub aceste masti de „lideri” se ascund infractori cu acuzatii grele, pe care instanta le cerceteaza. Nu ma tem si nu am nicio emotie fata de aceste porcarii pe care le traiesc si le suport de multi ani, de cand am decis sa incep munca sindicala. Ii somez insa pe cei care vor sa dirijeze demersul nostru, comun, de a ne apara institutia, sa ia o pauza, sa tina cont de colegi si de gravitatea situatiei. Puteti lua o pauza de la statusul de infractori? Macar cateva zile?”

  Stimata doamna reprezentativa, vă rugăm să ne respectati inteligenta și sa nu credeți ca toți suntem precum cei cărora le prezentati performantele sindicale de cea mai mare importanța pentru destinele Radio Romania. Sunt convinsa ca o să fiți extrem de surpinsa sa aflati ca munca noastră a fost periclitata fix din momentul în care ați ajuns să ne reprezentați interesele în CA. Toți cei care nu am răspuns corespunzător la comenzi sau nu am prezentat „incredere” am fost trecuti pe lista neagră. Ne-au fost încălcate fisele de post, am fost exclusi din toate proiectele și emisiunile, am fost exclusi de la orice negociere salariala sau prima și „convinsi” ca trebuie să plecăm. Dacă totusi ne-am încăpățânat sa rezistam și sa așteptam sa treacă valul de marlanie și infractiune am fost cercetați disciplinar și am primit cu minus la evaluari (oarecum firesc dacă ținem cont de strategia managerilor infractori: le luam toate proiectele și le dam obedientilor, turnatorilor, rudelor și prietenilor, nu le dam nimic de făcut și nu comunicam după care la evaluari le dam calificativul care-l dorim).
  Pana aici ati inteles ceva? Mai departe…Nu sunteți nici pe departe în măsura sa va asumati rolul de salvatori, nu sunteți în măsura să ne explicati cum va arde camesa în incercarea de a ne salva inclusiv pe noi cei puțini si critici (aka infractori, aka bolnavi psihic, așa cum o să trebuiască sa sustineti, cu probe de aceasta data, în justiție).
  Buuun …stiti ce inteleg eu? De fapt dumneavostra și tovarasii dumneavostra de drum aveți alte probleme, mult mai serioase, absolut autentice și firesti, dacă e sa accesam instantele de judecată sau sa parcurgem documentele de pe aici. Sunt false? Hai sa vorbim pe documente nu pe vorbe aruncate fraierilor care va gireaza prin servilism și obedienta, absolut necesare funcționarii grupului infractional organizat. Mai mult, mai grav, va gireaza comportamentul desantat nu pe banii lor sau ai vostri ci pe bani publici. Iar când spunem grup infractional, noi, spre deosebire de voi, avem probe precum celor prezentate pe aici. Mai avem și realitati imediate și palpabile precum manageri condamnați pentru infractiuni penale dar care stăpânesc în continuare decizii, departamente si au acces nelimitat la bugete, avem multi în fazele finale ale urmaririi penale sau trimiși în judecată. Mai este și șeful vostru, PR-ul sindicatului reprezentativ, care nu sta bine deloc la termenul din 1 nov, cel care a declarat in presa ca are contestari bolnavi psihic?!! Ați preluat cumva modelul din presa aservita și deturnati atenția de la chestiunile grave care nu va plac în perioada asta? Fiți tari și asumati-va situatia din ultimii ani, ieșiți cu probe împotriva a ceea ce sustine tovarășul vostru de drum în documentele astea, cel care v-a părăsit pentru ca nu i-ați „oferit” suficient. Nu stiati unde duc lacomia și prostia, vine ca o surpriza? Asumati-va și faptul ca suntem vulnerabili în fata proiectului vanturat de tovarășul penal Dragnea (acum nu mai este bun psd-ul iubit? :P) datorită perceptiei publicului fata de toate infractiunile și marlaniile voastre din ultimii ani. Nu noi ne-am bătut joc de ascultatori, nu noi i-am sfidat cheltuind după bunul plac taxa, nu noi am expus institutia la scandaluri si imagine proasta, noi doar am criticat persoanele vinovate si am semnalat abuzurile tot timpul cu gandul la respectul fata de Radio Romania si ascultatorii lui, fapt pentru care ne-am încasat-o și am fost exclusi din viața cetatii. O să rămână taxa (stati calmi, sunt alții mult mai inteligenti si mai puternici decât voi), lasati harfele si reveniți la răspunsurile pe care le așteptam, adevărul va ieși la lumina mai devreme sau mai târziu. Oricum, după tot coșmarul asta va puteți retrage în liniște, fără să ne mai deranjați, nici nu o să observam ca lipsiti.
  PS Dacă totuși sunt niște infractori cu acuzatii grele prin Radio, alții decât cei dovediti de justiție dar ramasi cu ajutorul vostru la butoane, vă rugăm să-i semnalizati corespunzător pentru ca ne simtim linistea periclitata.

  Apreciază

 11. Din cauza cui s-a ajuns ca Dragnea să ceară eliminrea taxei radio? Din cauza acestui grup mafiot care parazitează instituţia şi a luat ostatic personalul salariat! Dragnea e în asentimentul celor mulţi, scarbiti de ce se întampla la radio, de aroganţa, dispreţul şi nesatulosenia unora ca Miculescu, Balaci, Dobritoiu, Arhiri, Sgaverdea, sau Rosca. paraziţi! Despre bun simţ, lor, nu le poţi vorbi ca nu cunosc noţiunea! Nu am mai ascultat demult un reportaj, o ancheta sau un documentar, dar FM-ul bubuie de prostie marca radio romania regional. Fara suparare: prost nu e cel ce huzureste, ci acela care permite acest lucru! Angajatii, jurnalistii pe care ii ascult nu au nici un cuvant de spus? Nu se duce nimeni sa-i ia de gat?

  Apreciază

 12. De-a dreptul revoltator, ce se intampla daca o sa stam in continuare sub asediul impostorilor care n-au de gand sa plece nici dupa ce toata mizeria a inceput sa puta? Chiar nu putem face nimic cu nesimtitii astia? Ce nu fac institutiile statului de nu reusesc sa sparga gasca asta de infractori? Un protest mai serios, ceva, o greva? Cred ca e momentul sa schimbam foaia cu ei pentru ca e semn de boala lunga. Nu suntem in stare sa na impunem in fata unor infivizi atat de rudimentari? Chiar i-am suportat si tolerat suficient, oamenii astia chiar nu mai merita sa ne fie colegi. Asteptam demisiile lor, incepand cu toti cei care au probleme grave cu legea si terminand cu cei care se joaca de a sindicalismul pe banii si sanatatea noastra. Ce incuiati, auzi cum i-a trimis el mailul si pdgului pentru ca e de incredere. Iti dai seama cum se bat astia pe burtica la sedintele in care ar trebui sa se negocieze drepturile noastre? De aia ne sfideaza nimicurile astea de sefi penali pentru ca sunt sustinuti de liderii sindicatului reprezentativ.

  Apreciază

 13. Felicitari Adrian Moise. Esti cel mai intelept lider de sindicat si te-as vota oricand. Te asteptam sa te intorci in SRR. Cat mai curand. Am dat un singur telefon la RR Cluj si am aflat cine este Alin Pop. Absolvent de „drept” la FF. Nu stie cu ce se mananca avocatura. Profesional – ‘varza”, nu
  s-a remarcat cu nimic , niciodata. Acum prezinta emisiuni de muzica populara, este absolvent al SC. populare…fara rezultat deosebite. Intrebare pentru Alin si Rosca,( plagiatorul?) mare manager la RR Cluj: care sunt meritele pentru care Alin Pop a ajuns la un salariu de angajare de 3500 lei lunar, a solicitat 4000 si a primit de la Rosca doar o oferta de 3700 lei (deci o majorare de doar 200 lei?) toate acestea in conditiile in care colegii lui Alin Pop au (majoritatea) intre 1700 si 2400 lei lunar, cu mici exceptii, apropiata lui Rosca, 4300 lei. Domnule Miculescu care a fost ultima vizita la RR Cluj? In 2013? In 2012? De ce domnu Miculescu? De cate ori pe luna mergeti la Radio Resita? Aveti motive sentimentale (legate de oras) sau interese? Concluzie; Alin Pop a dorit si a facut eforturi sa ajunga lider de sindicat, a mancat la birtul impostorilor si profitorilor iar cand si-a umflat bagajele „a dat cu muci-n fasole” Uitasem. Lider al Sindicatului Liber era Dinicu Braghina, un „mare om de onoare si caracter”.
  Era in razboi cu incompetentul Zaharescu, fostul redactor sef de la RR Cluj. A fost schimbat printr-un puci rusinos. Intr-o zi cei doi, Zaharescu si Alin, au facut o lista cu 23 „spargatori de greva” , au chemat-o pe Dana Ciobanu la Cluj , aceasta a anuntat la o sedinta ad-hoc ca exista 23 de doritori sa intre in Sindicatul Liber, i-a felicitat si a intrebat daca mai sunt propuneri la ordinea de zi, cineva a propus alegerea unui nou lider de sindicat, a fost propus si votat cu unanimitate Alin Pop. Deci, 23 de tovarasi intra in sindicat, inca nu a trecut 5 minute si propun schimbarea liderului Dinicu Braghina. Asa a ajuns tov Alin Pop , in urma cu cativa ani, mare lider de sindicat pe care il doare in cot de Radio Cluj, tov. Miculescu si toti membri de sindicat. Sa fie oare acesta adevarul. Cred ca se impune si o reactie a celor de la Radio Cluj. Ei stiu cel mai bine cine este Alin Pop.
  Cauta !

  Apreciază

 14. Acest mesaj este in primul rand pentru Sindicatul Liber. Sunt membru in sindicatul acesta de multi ani. Am avut incredere in acesta. Acum sunt mahnit si stima pe care o aveam s-a transformat intr-o mare dezamagire. Nu mai puteti convinge pe nimeni ca sunteti corecti. V-am votat mereu, v-am raspuns tuturor solicitarilor de semnaturi, v-am stat alaturi! Rasplata? Este ce a divulgat sindicatul pe care mereu l-ati blamat! CORUPTIA!!!!Ce reprezentanti sunteti voi in consiliul de administratie? Nu va este rusine sa admiteti tot ce este ilegal? Nu ati reactionat decat la pozitia sindicatului lui Moise care a demascat impostura, dar asupra a ceeace a fost ilegal, imoral si dea dreptul obscen nu ati facut nimic. Adevarul iese la suprafata. Baiatul lui Barbu este la Bucuresti fm cu acordul lui Florin Brusten, nevasta lui Tanase este la serviciul strategie, Arhiri si-a adus fratele. Balaci, Tanase, Arhiri si-au tras gipane pe care le parcheaza ca sa nu-i vada lumea. Ani de la registratura l-a angajat pe giner-su Razvan Constantin la administrativ unde Arhiri ii eate sefa, nasi le este Balaci iar la nunta a fost si Eliza Covaliu. Doamne, in ce luma traim? Am sa ma retrag din sindicatul liber! Indiferent de ceeace vor zice ori face, de acum incolo nu vreau sa le mai girez nicio actiune. Acum voi fi chiar liber. Balaci & compania, onorabil ar fi sa va dati demisia din toate functiile pe care le detineti datorita nou!

  Apreciază

 15. Domnule Moise foarte bine ati remarcat ca presdintele a devenit PR-ul sindicatului reprezentativ. El a sustinut forfoteala asta si a alimentat-o. Presupun ca fara acordul lui nu puteau face, poate a fost chiar strategia lui. In conditiile in care suntem supravegheati, monitorizati, cu calus la gura si cu o continua teama, ei erau sclipitori. Sclipitori numai pe afara! Aveau tot suportul, financiar, logistic, tot! Acum cred ca venise randul pdg-ului sa o promoveze si sustine pe Nicoleta Balaci (care se si vedea viitoarea presedinta a radioului) asa cum si ea la promovat la Ponta. Sa ne aducem aminte de alte emailuri care au aparut in articolele dumneavoastra prin care Balaci il certa pe Miculescu, si facea trafic de influenta!!!!!!! In acelasi timp Sindicatul Liber nu si-a castigat niciodata respectul, ci si-a castigat doar frica. Este de notorietate printre toti salariatii postarile diabolice si mincinoase. Sunt in stare acum sa spuna ca totul a fost scornit de dumneavoastra!

  Apreciază

 16. Unde sunteti priceputilor fara coloana si picioare? Nu mai iesiti sa va bateti joc de toti cei care nu gandesc precum mintile voastre hulpave? SPUNETI CA NU E ADEVARAT! Unde e cel care si-a facut colegii bolnavi psihici pentru ca au indraznit sa-i infrunte stilul dictatorial, lacomia si apucaturile penale? E cumva cel caruia un lider sindical I se adreseaza prin hartiile astea pentru ca e de incredere? E cumva cel care vegheaza la linistea grupului de interese prin faptul ca nu deformeaza informatia? Ospiciu? Presuri e prea putin spus. Nici nu pot sa ma exprim ce greata imi provocati nici nu pot sa va jignesc atat de mici sunteti. Unde sunt marii lideri specialisti in reprezentativitatea grupului de interese? Sunt cei de prin hartiile astea? Unde sunt toti cei din radio care au probleme cu legea, declaratii incompatibili, cei afalati in conflict de interese, cercetatii penali, urmaritii penali, condamnatii penali? Erau doar in inchipuirea bolnavilor psihici? Nu dragilor, iata-i sunt peste tot si in toate. Isi ofera unul altuia diverse functii si avantaje platite bine din bugetele unei institutii publice. Isi impart prada precum hienele. Nu aveam voie sa spunem ca sunteti ceea ce sunteti? Dar ce, o faceam pe banii vostri, pe mosia voastra? V-a deranjat adevarul? Normal ca v-a deranjat la ce salarii si avantaje riscati sa pierdeti. Riscati si niste anisori de aprofundare a studiilor daca va ia cineva la intrebari cu adevarat. Ati sustinut tot timpul ca sunteti cel mai curat sindicat si cel mai plin de profesionisti. Toate lucrurile erau perfecte in radio iar noi o mana de oameni eram bolnavi psihici. Cine sunt managerii performanti? Cei din hartiile astea? Nu va este rusine? Ne-ati torturat psihic ani de zile cu lipsa voastra de moralitate tupeul si obraznicia fara margini. De ce am cedat noi si am plecat? De ce am fost obligati sa acceptam ca e firesc sa ai sefi condamnati penal si colegi imorali sau penali in devenire? Chiar in halul asta trebuie sa ajungem toti in tarisoara asta? Noi vrem sa ramanem oameni spre deosebire de voi. De ce sa acceptam mizeriile traficate prin hartiile astea? SPUNETI CA NU E ADEVARAT! Acum ce mai aveti de spus perfectilor zeflemitori si pamfletari? Credeati ca daca aveti acces la bani publici si resurse ale statului sunteti niste zei? Au mai crezut si altii asta si uite unde a ajuns tara noastra. Iesiti si improscati cu mizerii asa cum ati facut tot timpul. Iesiti si amenintati-va colegii cu cercetari disciplinare si dat afara. Iesiti si turnati-va colegii si faceti-le dosare ca pe vremea rusilor veniti pe tancuri. Eliminati-i pe toti ca sa puteti voi fura in liniste! Iesiti si improscati cu laturi in toti cei care nu sunt de acord cu voi asa cum ati facut tot timpul. V-a platit suficient de bine pentru asta seful vostru colaborator al securitatii comuniste? Este bine ca a ajuns presa sa spuna ce salarii au managerii din SRR si sa nu stie ca de fapt fraierii au niste salarii de rahat pentru ca nu sunt pupincuristi si turnatori sau ca multi am fost fortati sa plecam ca sa ramaneti voi sa va impartiti banii publici precum in hartiile astea? Sunteti ceea ce meritati, rusinea unei perioade de trista amintire pentru Radio Romania!

  Apreciază

  • Unii prin tari straine, altii pe sub birouri, unii isi numara banii, altii sunt formatori de opinie pe retelele de socializare, cei mai multi isi gandesc strategia pentru vremurile care bat la usa radioului. Bolnave psihic sunt chiar personajele operei litetare, trebuie ca le lipseste esentialul din tartacuta ca sa se comporte asa.

   Apreciază

 17. De ce e cenzurata partea referitoare la malefica psihopata Radulescu? Cine si de ce o protejeaza pe cea care si-a tras milioane din banii SRR???

  Apreciază

 18. Nu-s convins de autencitatea documentelor. Nu e posibil asa ceva. Cum sa fie posibil asa ceva? Unde a ajuns tara asta? Pres vine de la presedinte? „Eu sunt trei”? Ce treaba are un manager cu sindicatele si invers? Ce naiba se intampla acolo? Ce ati facut cu banii nostri?

  Apreciază

  • Daca nu sunt autentice atunci il invit pe domnul Alin Pop sa spuna daca sunt sau nu sunt autentice! Îi ofer dreptul la replica! Sa vedem daca vrea sa-si asume sau nu ce a scris!

   Apreciază

   • E o gluma, Adrian? Cine sa-si asume? Asta era cu circuit inchis. Ei asa au procedat tot timpul. Doar ei, dintre ei, pentru ei, intre ei…Nu este prima dezvaluire de genul asta si nu-mi amintesc sa sa se fi schimbat ceva. Asta e blestemul acestei tari sa nu mai scapam de ei. Uite ce patim din cauza lor. Cine ne plateste salariile dupa ce ramanem fara taxa? De ce nu ne mai vrea nimeni? Isi pune managerul prieten cu sindicatul reprezentativ vreo intrebare de genul asta?Are vreo solutie? Sau asteapta rezolvari de la cei pe care i-a cercetat disciplinar si i-a dat afara? De la cei care n-au fost angajati „model”?

    Apreciază

 19. Cata mizerie umana! Ce jigodii! Sindicat reprezentativ? Al cui? Al nostru? Nu! Al lor si al familiilor lor.’Barbu Marian – eu sunt 3″,mai avea sa o angajeze si pe soacra-sa .In loc sa apere drepturile salariatilor, ei se imbuibau si nu vedeau ca paharul s-a umplut.Insa au mizat si pe lasitatea oamenilor pentru ca acesti lideri de sindi cacat le spuneau ca se fac restructurari.Atunci, ne intrebam, de ce esti sindicat reprezentativ? Sa aperi interesele salariatilor sau interesele conducerii? De ce nu au iesit sa spuna despre salariile imense ale managerilor si ale acolitilor lor in timp ce , salariile angajatilor sunt sub 2000 de lei? Pai , cum sa spuna asa ceva,cand ei nici macar nu vin la serviciu sa-si ridice salariul, pentru ca, il au pe card.De ce nu au spus ca se fac angajari fara concurs, pe perioada determinata (chipurile) cu un salariu dublu fata de un angajat al radioului cu peste 26 de ani vechime?
  Sa vedem ce se va intampla daca dispare taxa radio? Vor ramane tot ei? Da, pentru ca fac ceea ce stiu mai bine, adica PRES. Jeguri de oameni, merita tot dispretul.

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s