Update: SUS-RADIO ROMANIA FACE APEL LA SOLIDARITATE !

Update 3 (24.10.2016, ora 15.30)

Se finalizează procesul verbal al ședinței.

Dacă vreți sa vizionari prima parte a ședinței intrați aici.

Update 2 (24.10.2016, ora 12.21)

S-a ajuns la discuția privind stabilirea dacă sesizarea lui Nicu Popescu – redactor șef la Radio Romania Actualitati este tardiva sau nu din prisma documentului primit de la Consilierul de etică.

  

  

  
Update 1 (24.10.2016, ora 11.15)

Comisia si-a început lucrările la ora 10.14. 

Dna jurista Magdalena Bivolaru a început in forța încercând sa-și impună punctul de vedere și ritmul de desfășurare”mâncând” astfel din timpul tuturor celor de fata.

  
  
  

solidaritate-la-radio-romania

O parte din colegii din Radio Romania care au fost solidari cu Catalin Gombos si Alexandru Rusu in 7 octombrie

2016_05_18_avertizordeintegritate

Jurnalistul Alexandru Rusu vorbind la Frontline (a doua dezbatere) despre avertizori si despre campania ”Nu distrugeti Radio Romania”

Sindicatul Unit al Salariaților – Radio România face apel la solidaritate și vă invită mâine, luni 24 octombrie a.c., începand cu ora 10, în sediul SRR (parter), Sala de pregatire profesională, pentru a-l susține și încuraja pe colegul nostru, jurnalistul Alexandru Rusu.

Frontline

Moment surprins de la prima dezbatere de la Frontline

Reamintesc faptul că jurnaliștii Catalin Gombos si Alexandru Rusu au luat poziție publică (la Frontline) față de campania orchestrată de conducerea Radioului public sub sloganul ”Nu distrugeti radioul public”, campanie ce a fost sancționată ulterior de către Consiliul Național al Audiovizualului din România.

Cătălin Gomboș și Alexandru Rusu au semnalat cu bună-credință campania dusă de SRR pe toate posturile de radio, declarându-se avertizori (fiind sub protecția legii 571/2004), în schimb conducerea SRR a început harțuirea și acuzarea lor, convocându-i la cercetari disciplinare după ce în prealabil au trecut prin Consiliul de Onoare al Jurnaliștilor din SRR și prin evaluarea Consilierului de Etica, sub bagheta magică a nemaipomenitei si nemaintâlnitei Viorela Radu Morasifu.

Dupa prima rundă de cercetare disciplinara ce a avut loc în data de 23 septembrie a.c. (vezi aici), Comisia de cercetare a solicitat să primească un răspuns oficial din partea Serviciului Juridic condus de Mariana Milan, dacă cei doi jurnaliști pot fi recunoscuți/considerați avertizori publici.

Raspunsul incredibil (vezi aici) primit din partea Șefului Serviciului Juridic – Mariana Milan, a fost că:

Un prim aspect il constituie aplicabilitatea Legii nr. 571/2004 care la art. 2 enumeră, expres și limitativ, autoritătile publice ce intră sub incidența actului normativ. In prezent, există o hotărâre a Curii de Apel București care se pronunță asupra faptului că Societatea Română de Radiodifuziune nu face parte din categoria instituțiior publice.

Pentru a vă da seama că nu trebuie să fii jurist sau Șeful Serviciului Juridic ca să înțelegi că legea 571/2004 (vezi aici) se aplică și Radioului public, vă invit să citiți prevederile art. 2 din lege:

Art. 2. – (1) Dispozițiile prezentei legi se aplică autorităților şi instituțiilor publice din cadrul administrației publice centrale, administratiei publice locale, aparatului Parlamentului, aparatului de lucru al Administratiei Prezidentiale, aparatului de lucru al Guvernului, autorităților administrative autonome, institutiilor publice de cultură, educație, sănătate şi asistență socială, companiilor naționale, regiilor autonome de interes național şi local, precum şi societăților naționale cu capital de stat.

În data de 7 octombrie a.c. (vezi aici), colegul nostru Cătălin Gombos a fost deja cercetat disciplinar, așteptănd acum decizia de sancționare sau nu, din partea președintelui-director general al SRR – Ovidiu Miculescu, ocupat acum cu treburi foarte importante în insula Bali (vezi aici).

VĂ AȘTEPTĂM !

Să ne arătăm solidaritatea și

să ne înfrângem frica !

ÎMPREUNĂ SUNTEM ȘI

PUTEM FI MAI PUTERNICI !

STAND UP FOR JOURNALISM !

SUS-RADIO ROMÂNIA

Președinte,

AV Moise

7 gânduri despre “Update: SUS-RADIO ROMANIA FACE APEL LA SOLIDARITATE !

  1. Pingback: Declarație de presă | SUSROMANIA

  2. Trebuie sa fiti uniti, sa fim uniți intru dreptate. Fricile trebuie invinse si tradatorii anihilati. Etica jurnalistica impune cutezanta si nearondare.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s