Liviu Dragnea – președintele PSD: ”-Cum și-a permis Ovidiu Miculescu să-l amenințe la telefon pe liderul de grup al PSD ?”

Așteptăm cu nerăbdare răspunsul lui Miculescu la întrebările multiple ale lui Liviu Dragnea (vezi aici):

”Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca directorul Radioului, domnul Miculescu, dacă nu greșesc, să-l sune în timpul votului pe liderul de grup al PSD și să-l amenințe că ”o să vedeți voi ce pățiți dacă nu votați această lege.

Cum își permite așa ceva?

Îl rog pe acest domn să spună dacă a fost numit politic și cine l-a numit.

Dacă a dat concurs și eu nu știu, să ne explice lucrul acesta și ce concurs a dat”, a precizat președintele PSD.”

Acest articol se updatează.

După cum bine știm, Ovidiu Miculescu – încă Președinte-director general la Radioul public, nu este pentru prima dată când amenință, acum doar a recidivat (vezi aici).

Conform principiului, Cine nu este cu mine, este împotriva mea, Ovidiu Miculescu a reușit să-l enerveze și pe Liviu Dragnea – președintele PSD, după ce acesta, se pare, l-a amenințat pe șeful grupului PSD din Camera Deputaților, dl. Florin Pâslaru.

Iată declarația lui Liviu Dragnea (vezi aici și aici și aici).

Update imagini video cu Liviu Dragnea de la tribuna Parlamentului (vezi aici).

liviu-dragnea-vs-ovidiu-miculescu

Acest articol se updatează.

Reacția Federației Cultura si Mass-Media FAIR – MediaSind: 

Parlamentul României a votat pentru reîntoarcerea Radioului şi Televiziunii publice la cenzura comunistă!

Federația Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind cere Preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge Legea privind eliminarea a 102 taxe, inclusiv taxa radio-tv, adoptată astăzi, 25 octombrie 2016, de către Parlamentul României.

Considerăm că eliminarea taxei radio-tv este un atac direct la adresa unui pilon important al democraţiei, libertatea de exprimare. Practic, prin  eliminarea taxei radio tv, gradul de subordonare faţă de puterea politică a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune va fi total. Această lege, odată promulgată, ar întoarce România în anii regimului communist, când întreaga presă era controlată de partid.

Credem că acest demers este unul populist-electoral întrucât eliminarea taxei radio-tv  şi susţinerea acesteia prin  bugetul de stat nu va degreva populaţia  de plata unei taxe, deoarece echivalentul ei va fi suportat tot de cetăţeni,  Guvernul fiind obligat să majoreze alte taxe pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare ale celor două instituţii.

Federația FAIR-MediaSind face un apel la raţiune şi cere tuturor forţelor politice să împiedice adoptarea acestei legi.  

FAIR-MediaSind solicită implicarea Preşedintelui României în vederea contestării la Curtea Constituţională ale acelor prevederi profund  antidemocratice, privind eliminarea taxei radio-tv din lege.  

FAIR-MediaSind solicită sprijin de urgenţă tuturor organizaţiilor internaţionale la care este afiliată: Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Union Global Union, Federaţia Internaţională a Muzicienilor şi Federaţia Internaţională a  Actorilor.

FAIR-MediaSind mizează în continuare pe aceeaşi susţinere din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, pentru a continua demersurile începute pe lângă Consiliul Europei, Parlamentului European şi Comisiei Europene. 

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind                                Bucureşti, 25 octombrie 2016                               

Societatea civilă a trimis o solicitare catre Președintele României, dl Klaus Iohanis

Parlamentul retransformă serviciile publice de media în radio-televiziune de stat

Comunicat de presă                                                           Publicat Marti, 25 octombrie 2016

Organizațiile semnatare condamnă votul dat azi de Camera Deputaților prin care se elimină taxa radio-TV și consideră că această măsură alterează profund misiunea mediilor publice şi creează o relație de dependență excesivă față de vectorul politic.

Considerăm că finanțarea direct de la bugetul de stat va fi ultimul episod în politizarea completă a mediilor publice, și așa puternic controlate prin modul de numire și – mai ales – de demitere a consiliilor de administrație.

Propunerea de eliminare a taxei radio-tv a fost înaintată fără prezentarea de soluții alternative, fără identificarea de resurse bugetare și fără analize de impact asupra bugetului de stat – fiind o dovadă de amatorism politic și de populism rudimentar. Reamintim că legea 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV este lege organică și că modificările aduse ei trebuie să răspundă unor cerințe procedurale prevăzute de Constituție și de regulamentele Camerelor.

Inițiatorul propunerii, Liviu Dragnea, a menționat în discursul adresat Camerei Deputaților că viitoarele guverne vor aloca prin legea bugetului câte 480.000.000 de lei pentru radioul public, respectiv 620.000.000 de lei pentru televiziunea publică.

Fără să precizeze pe ce se bazează, dl. Dragnea stabilește astfel de la sine putere bugetele viitoare ale celor două instituții. Deși afirmă că aceste bugete sunt mai mari decât cele actuale ale SRR și TVR, nu există nicio garanție că sumele menționate vor fi asumate de viitorul executiv și că vor fi votate de viitorul Parlament.

Așa cum menționam și în comunicatul transmis în 12 octombrie, sistemul de finanțare a mediilor publice reprezintă peste tot în Europa un subiect de îndelungă și inclusivă dezbatere publică. Considerăm legitim orice demers în această direcție, mai ales având în vedere dificultățile financiare grave care afectează TVR, dar susținem necesitatea unei dezbateri publice autentice, prin care să se analizeze diversele opțiuni de finanțare și care să aducă la masă toți stakeholderii.

În acest sens, salutăm declarațiile domnului Dragnea privind necesitatea modificării legii de funcționare a serviciilor publice de radio și televiziune și a unui control serios exercitat de Parlament asupra modului în care cele două instituții își îndeplinesc misiunea.

În calitatea noastră de organizații care de peste 15 ani au cerut modificarea legii de funcționare nr.41/1994, ne exprimăm disponibilitatea de a ne pune la dispoziție competențele în speranța că dl. Dragnea își va respecta intențiile anunțate azi. Suntem convinși că un demers onest de modificare a legii va include și o discuție despre mecanismele de finanțare ale mediilor publice, discuție pe care inițiatorii legii votate astăzi au ocolit-o, probabil din rațiuni electorale.

Organizațiile semnatare solicită președintelui Klaus Iohannis să nu promulge această lege și să își folosească prerogativele pentru a iniția o dezbatere publică națională cu privire la serviciile publice de media.

ActiveWatch

Centrul pentru Jurnalism Independent

Convenția Organizațiilor de Media (platformă care reunește peste 20 de organizații de media)

Sindicatul Unit al Salariaților – Radio România

Acest articol se updatează cu noi informații.

6 gânduri despre “Liviu Dragnea – președintele PSD: ”-Cum și-a permis Ovidiu Miculescu să-l amenințe la telefon pe liderul de grup al PSD ?”

 1. Miculescu un mic „nomenclaturist” care nu face altceva decat sa para mare imparat..mare! Unii din tinerete ii mai spunea „ursuletul”.. si are vechi state de prietenie cu un fost cameraman ceausist numit de ei …”Joe” .! Ala care a filmat ultima vizta in strainatate a lui „IMPUSCATUL”! prietenii stiu dc….

  Apreciază

 2. miculescule, DEMISIA!!!!! Urgent! Sau, poti sa-ti incetezi contractul de munca cu acordul ambelor parti, al angajatorului si al angajatului. Adica al tau si al tau! Pleci „demn”, ca Demeter, la initiativa ta si te alegi si cu 25.000 euro bonus, ia sa inmultim 17.000 lei/luna plus vechimea 4000 lei, deci 21.000 lei x 5, vezi cat iese? Hai ca iti ajunge cat rau ai facut! Si ia-i cu tine si pe figurantii jupuitori pe care I-ai adus, pe Marius Furdui, „directorul” fara diploma DJ Fufu, pe Geanina Negreanu, adjuncta ta la Forum Investul lui Adrian Nastase, singurul director de specialitate fara studii de specialitate, nu uita de Oltea Serban Parau sa te invete cum e sa fii condamnat la puscarie. Si uite, bonus, ti-i daruim si pe Valentin Marin, Florin Brusten, Dan Preda, Sgaverdea, Rosca, Daniel Sirbu si alti pupincoristi oportunisti, promitem sa nu plangem dupa ei!

  Apreciază

 3. „Dispreţul pentru fiinţele umane este prima caracteristică a unui dictator.” – un citat luat de pe net din Milton S. Eisenhower. Sau o fi fost si dl. Eisenhower, „bolnav psihic”? Ce ziceti domnule „O sa vedeti voi ce-o sa patiti”? Este ca nu v-ati putut abtine de la dispretul fata de toti?
  Informare pentru gasca tremuranda a dlui Dispret: Milton Eisenhower a fost fratele mai mic al renumitului presedinte nord-american Dwight Eisenhower, presedinte a trei mari universitati americane, presedinte al Comisiei Nationale a UNESCO.

  Apreciază

 4. O rezolvare all in one din partea penalului Dragnea, ca raspuns la miscarile PNL. Scoate puncte electorale bune si-l rezolva si pe Miculescu „tehnocratul”. Asta e, daca nu stii sa respecti oamenii, mai ales ca unii dintre ei te-au proptit in functii… Putea sa se gandeasca la Radio Romania si la angajatii care n-au nicio vina, putea sa se retraga din momentul i s-a cerut dar a ales sa expuna radioul public si angajatii sai unui razboi pagubos si inutil. Unde sunt obedientii de serviciu? Mergeti alaturi de el ca uite cat bine ne face…Mai e o sansa la Curtea Constitutionala sau la promulgare..sa vedem. Oricum ar fi, multumim din inima tovarasilor Miculescu&Co

  Apreciază

  • Asa au facut mereu, „Adrian” colaboratorul impreuna cu Oltea condamnata pentru fapte pena el si reprezentativii care au prostit oamenii, doar prin amenintari.Negocirerile si dialogul sunt pentru cei fara bani, pile si numiri politice.

   Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

cristian sabau

allez, allez, revenez...

Sky under construction

A great WordPress.com site

SUSROMANIA

Acest blog apartine SUSROMANIA

stiri9media

urmărim doar interesul public

Gorepirgu's Blog

Just another WordPress.com site

Bogdan Calciu

Desen. Grafică. Pictură. Portrete în creion.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

My Blog

Just another WordPress.com site

Sare'n Ochi

Dezbateri publice. Intri cu nervii tăi, ieși cu ai altora.

Blogu' vostru

"Poate de-asta citim, si de-asta in momentele de cumpănă ne întoarcem la lectură: pentru a găsi cuvinte pe care deja le cunoaștem."

Vasile Cucu - Blog

Din dragoste de viaţă îmi cresc aripi! Blog Cucu Vasile

Bisofficiallan

World in your eyes!

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

%d blogeri au apreciat: