Ovidiu Miculescu de la Radio România sfidează legea sau …?

            1. În Constituția României la art. 16 alin. 2), este prevăzut că:

Nimeni nu este mai presus de lege.”

nimeni-nu-este-mai-presus-de-lege

Nu putem crede că Ovidiu Miculescu nu cunoaște acest articol din legea funadamentală a statului român și cu atât mai mult chiar prevederile legii 41/1994 de organizare și funcționare a SRR și SRTv, art. 33 și 35 :

ART. 33
Conducerile unităţilor funcţionale autonome, inclusiv ale studiourilor teritoriale, răspund în faţa consiliului de administraţie al societăţii respective de îndeplinirea tuturor atribuţiilor încredinţate de acesta prin hotărâri, regulamente şi decizii de delegare.

ART. 35
(1) Conducerea studiourilor teritoriale şi a celorlalte unităţi funcţionale autonome este asigurată de comitete directoare proprii, numite de consiliul de administraţie al societăţii respective, în limitele competenţelor care le-au fost delegate.

Dar să vedem despre ce este vorba.

Chiar astăzi 7 noiembrie 2016, Ovidiu Miculescu – încă Președinte-Director General al SRR, a transmis o adresă către toate studiourile teritoriale din țară dar și în București, care arată așa (vezi aici):

Cabinet Președinte-Director General al SRR

Nr. înregistrare: 1.00/7825/07.11.2016

Către

                                                    Comitetele Directoare Teritoriale

Prin prezenta vă aducem la cunoștință că începând cu data prezentei, activitatea (ședințele) Comitetelor Directoare Teritoriale se suspendă până la analiza modului de desfășurare a acestei activități de către Consiliul de Administrație al SRR.

Subliniem că nerespectarea prezentei dispoziții atrage răspunderea disciplinară, materială, după caz.

Ovidiu Miculescu

Președinte-Director General

Întrebările la care vrem să aflăm un răspuns sunt:

– Cum se poate substitui Ovidiu Miculescu organismului de conducere al SRR, trimițând o dispoziție către conducerea fiecărui studio teritorial în parte, când aceasta este o prerogativă exclusivă a Consiliului de Administrație al SRR ?

– Poate fi considerată această dispoziție a lui Miculescu un abuz în funcție ?

Nu știm încă dar vom sesiza și noi organele abilitate.

            2. Și pentru că am aflat că Ovidiu Miculescu a convocat pentru mâine 8 noiembrie 2016, o ședință extraordinară a Consiliului de Administrație al SRR, întrebăm și noi membrii Consiliului dacă sunt de acord cu dispoziția de suspendare a activității Comitetelor directoare teritoriale, semnată de Directorul General Ovidiu Miculescu ?

Nu putem decât să bănuim că aceasta are totuși legătură cu Raportul Curții de Conturi a României dat publicității de către susromania și pe care vă rog să-l recitiți aici.

PS Am aflat că mâine, 8 noiembrie a.c., iarăși li s-a făcut sete de o cafea și de-o țigară protestatară unor salariați din Radioul public. Tot ceva spontan !

Și să nu uitați:

Taxa va fi retrimisă Camerei Deputaților de Președintele Iohanis în 15 noiembrie iar până când va fi numit noul  Parlament puteți să răsufla ușurați. Nu mai au când să o dezbată, sunt deja în campania electorală ! Problema este ce se va întâmpla în 11 decembrie și după numărarea voturilor. Este o ecuație destul de greu de rezolvat, acum!

Vom trăi și vom vedea !

AV Moise

3 gânduri despre “Ovidiu Miculescu de la Radio România sfidează legea sau …?

 1. Complet de judecată: C1-AP
  Numărul documentului de soluționare: –
  Data documentului de soluționare: 08.11.2016
  Tipul documentului de soluționare: Încheiere de şedinţă
  Soluție: Încheiere
  Detalii soluţie: ÎNCHEIERE din 08.11.2016.Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene formulată de recurentul – reclamant Miculescu Ovidiu, cu întrebări preliminare, ca neîntemeiată. Acordă termen de judecată la data de 17 ianuarie 2017, Completul nr.1, ora 9.00, cu citarea părţilor. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 noiembrie 2016.

  Apreciază

 2. Eu cred ca demersul Micului Escu (MiculEscu) trebuie citit si inteles in alta cheie. Saptamana trecuta omul si doamna Irina Radu au avut o intalnire cu Iohannis la Cotroceni, in contextul desfiintarii taxei Radio -Tv. Credeti ca Iohannis a venit nepregatit la aceasta discutie? Eu cred ca nu! A cerut consilierilor (Andrei Muraru are un frate in CA-ul de la radio?) o sinteza a intamplarilor din cele doua institutii si a aflat cam cum se cheltuie banii din taxa Radio-Tv. Si a aflat! Cred ca mesajul lui Iohannis a fost foarte clar pentru Micul Escu, asa ca de luni a trecut la treaba, incercand sa mai indrepte din porcariile facute atatia ani. Sa urmariti si ce se hotaraste astazi in sedinta extraordinara a CA-ului. Spera sa dreaga busuiocul?

  Apreciază

 3. Sau poate are legatura cu eventualele decizii de la ICCJ care urmeaza zilele acestea, asa cum il cunoastem va tine cu toata dantura de scaunul prezidential iar planurile si le-a facut pana in 2018… cat despre istetii care se tin de cafelute poate vor intelege ca fac mai mult rau decat bine, sa-i lase pe altii (presedinte, guvern, parlament) sa incerce salvarea taxei intr-un mod profesionist pentru ca cei asociati cu miculescu si gasca din jurul lui n-au niciun fel de credibilitate.

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s