MICULESCU și-a luat zborul spre Praga și ActiveWatch organizează o dezbatere cu Președintele Iohannis pe marginea situației serviciilor publice de radio și televiziune

Acest articol se actualizează, din 10 în 10 minute, începând cu ora 15.30.

După ședința extraordinară ce a avut loc marți 8 noiembrie 2016, în care s-a votat anularea remunerării membrilor din Comitetul Director al SRR și din toate Comitetele Directoare Teritoriale, ieri, Miculescu și-a luat zborul (nu cunoaștem dacă tot la business class) spre Cehia (Praga), unde va avea loc 9TH NEWS ASSEMBLY (vezi aici).

ActiveWatch, asociație care promovează și protejează libertatea presei, organizează astăzi o dezbatere în cadrul căreia jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor de media și membri ai societății civile vor dialoga cu președintele Klaus Iohannis despre condiția serviciilor publice de radio și televiziune.

A fost ”bătălie” mare pe cine să meargă la această dezbatere din partea SRR.

În cursa pentru cine va reprezenta Radioul public s-au înscris, în ordine alfabetică (să nu se supere Viorica), Balaci Viorica Nicoleta, Demeter Andras Istvan, Radu F. Alexandru și Țoghină Maria.

Până la urmă votul între membri CA au decis că reprezentantul SRR la această dezbatere va fi Andras Istvan Demeter (ex. PDG al SRR). Vio poate veni din partea Sindicatului sau…

Așadar Miculescu a fost ocupat cu plecarea la Praga (care era mai importantă decât taxa Radio) iar noi trebuie să ne descurcăm acum și fără el.

Sunt convins că o să reușim!

D-le Ovidiu Miculescu, de acest lucru putem să vă asigurăm.

Taxa Radio și Tv nu va pica dar trebuie să fim foarte atenți și pregătiți pentru ce ne rezervă alegerile din 11 decembrie 2016, pentru noul Parlament.

Preluare comunicat ActiveWatch (vezi aici)

ActiveWatch, asociație care promovează și protejează libertatea presei, organizează o dezbatere în cadrul căreia jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor de media și membri ai societății civile vor dialoga cu președintele Klaus Iohannis despre condiția serviciilor publice de radio și televiziune.

Dezbaterea este organizată cu sprijinul Administraței Prezidențiale și va avea loc joi, 10 noiembrie, orele 16.00, la Biblioteca Națională a României, sala Symposium (parter).

Evenimentul a fost inițiat ca urmare a legii votate de Parlament în data de 24 octombrie, prin care se elimină 102 taxe, între care și taxa radio-tv. Legea, aflată acum în așteptarea promulgării de către președintele României, a provocat reacții intense din partea politicienilor, a comunității jurnaliștilor și a societății civile. Organizațiile de media naționale și internaționale au criticat acest proiect de lege și modul în care a fost votat, fără o necesară dezbatere publică prealabilă și în lipsa unor autentice analize de impact.

Președintele României și-a exprimat prin declarații publice interesul pentru subiectul în cauză și și-a arătat disponibilitatea de a participa la o dezbatere publică pe această temă. Întrucât este primul demnitar de un asemenea rang care se arată autentic interesat de protejarea misiunii serviciilor publice de radio și televiziune în ultimii 10 ani, ActiveWatch i-a lansat președintelui invitația de a participa la o dezbatere pe acest subiect, împreună cu jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor de media, asociații profesionale, sindicate și membri ai societății civile. Președintele Klaus Iohannis a răspuns pozitiv acestei invitații.

Ne propunem ca prin această dezbatere să oferim prilejul organizațiilor cu competențe în domeniul libertății de exprimare, al drepturilor omului, precum și profesioniștilor din mass-media să formuleze opinii despre oportunitatea eliminării taxei radio-tv, dar și despre necesitatea unei reforme structurale a celor două instituții.

Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Ovidiu Nahoi.

Puteți citi aici răspunsul dat de ActiveWatch președintelui PSD, dl Liviu Dragnea, în legătură cu eliminarea taxei radio-tv.

SUS-Radio România a fost invitat și va participa la această dezbatere prin reprezentantul său legal.

Vom transmite în direct de la Biblioteca Națională a României despre această dezbatere.

AV Moise

Ora 15.45

  

  

  

În așteptarea dlui Președinte Iohanis

Ora 16.00. Președintele

  

  

Moderatorul Ovidiu Nahoi a deschis dezbaterea.

   

  

Vorbește Dl Președinte Iohanis

  

Dl Iohanis a întrebat unde sunt cei doi PDG-ei ca nu îi vede.

I-am răspuns ca Dl Miculescu este la Praga.

A preluat dezbaterea Liana Ganea de la ActiveWatch.

Ora 16.25 Acum Vb Dl Prof Borțun.

Ora 16.31 DEMETER Vb din partea Radioului public

Bla, bla, ….

  

  

Cristi Godinac

  

Catalin Tolontan

   

  

Un gând despre “MICULESCU și-a luat zborul spre Praga și ActiveWatch organizează o dezbatere cu Președintele Iohannis pe marginea situației serviciilor publice de radio și televiziune

  1. Tocmai pe penalistul Demeter l-au gasit sa reprezinte SRR?! Asta e tare. Chiar ieri a avut termen la Judecatoria sect. 1 in procesul in care este inculpat pentru fapte de coruptie comise ca PDG al SRR, Dosar nr 120254/299/2015. Lipseste condamnata Oltea Serban Parau. Sau e plecata si ea la Praga?

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s