Serparia din Radioul public. Sezonul II. Episodul 1

serparia-din-radioul-public

Serparia din Radioul public. Colcaiala.

Acum circa o luna (vezi aici), Alin Pop, redactor la Radio Romania Cluj si vicepresedinte al Sindicatului asa zis “Liber”, a fost dat afara din sindicat de catre mafiotii care controleaza Sindicatul “Liber”, cu motivarea evaziva ca respectivul ar fi avut, pe reteaua de socializare Facebook, o conduita de prejudiciere a imaginii sindicatului. In fapt, din mesajele lui publice pe Facebook, “infractiunea” vicepresedintelui SLLSRR a fost sa indemne public, toate sindicatele si conducerea SRR, sa adopte un “plan de reactii care sa contracareze atacurile asupra imaginii, notorietatii si stabilitatii Radioului public si implicit asupra locurilor noastre de munca.”

Dezamagit, Alin Pop a trimis in data de 13 oct 2016, Consiliului de Administratie al SRR, o-scrisoare in care a prezentat propria versiune a motivelor pentru care a fost dat afara din sindicat, la care a atasat si un mail trimis, imediat dupa destituire, conducerii Sindicatului “Liber” (de orice constrangeri morale!).

Socant este ca in mailul trimis propriului sindicat, insider-ul Alin Pop, face referire la metode murdare de cumparare a influentei liderilor SLLSRR, care efectiv te inspaimanta si pe care le noi le banuiam, de altfel.

Concret, liderul exclus se refera la “felul in care suntem folositi pentru ca unii sa-si atinga scopurile, telefoanele primite si la ore tarzii prin care eram ademeniti cu avantaje de tot felul, numiri in Comisii, Comitete, functii, locuri de munca pentru familie, etc”. Tot in mailul respectiv, Alin Pop, sugereaza si ca detine probe grele in sustinerea afirmatiilor sale, in eventualitatea in care conducatorii Sindicatului “Liber” nu si-ar mai aminti despre ce vorbeste respectivul.

Cumparatorul de influenta nu este precizat in mail, dar rezulta evident, din avantajele oferite (“numiri in Comisii, Comitete, functii, locuri de munca pentru familie, etc”), ca este administratia Miculescu.

“Sunt convins ca va amintiti discutiile pe care le-am avut cu totii, impreuna sau in grupuri mai restranse. Iar daca nu va amintiti, va reamintesc eu de situatiile in care discutam despre problemele sindicatului, criza de imagine, nesfarsitul razboi cu Moise, promisiunile neindeplinite, felul in care suntem folositi pentru ca unii sa-si atinga scopurile, telefoanele primite chiar si la ore tarzii prin care eram ademeniti cu avantaje de tot felul, numiri in comisii, comitete, functii, locuri de munca pentru familie, etc..  

Sau, daca nu va amintiti, vi le pot aminti eu (acum sau cand va veni momentul).  Cu probe, desigur.  Asa cum va amintesc si despre iesirile mele critice, argumentate, justificate, asupra carora v-ati dat acordul iar pe care le-ati negat apoi dezicandu-va de ele.

Nu-i asa, Georgica ?  Iti amintesti sugestia ta de a-mi “pune cenusa in cap” dupa ce am trimis acel e-mail in care nu ceream altceva decat respectarea promisiunilor legate de majorarile salariale pentru oamenii din sindicat.  Mail-ul respectiv l-am trimis dupa ce inclusiv tu l-ai citit, ti-ai dat acordul si ti l-ai asumat.  Si e doar un exemplu.  Asa cum un exemplu poate fi si discutia despre promisiunile legate de “oferirea la schimb” a functiei de inginer sef. Iar daca nu, de majorare a salariului pana “aproape de limita de sus”, dar nu chiar maxim, ca-i “batator la ochi”, in cazul in care nu se poate varianta 1.  Nu-i asa, Mihai?

La fel, pozitia de manager sau macar redactor sef.  Nu-i asa, Marius?  Dar ma opresc aici pentru ca ieri am simtit ca ceea ce se intampla, nu e chiar ceea ce-ti doresti.  Deci ai fost un tip elegant.  Mult mai rational decat restul.”

Aveti in continuare scrisoarea din care am extras textul de mai sus.

scrisorica-ratacita

Ce s-ar fi putut cumpara cu aceste avantaje oferite liderilor Sindicatului “Liber” ?

Tacerea! Obedienta fata de Miculescu! Tradarea intereselor membrilor de sindicat! Motivarea SLLSRR pentru a se angaja alaturi de Miculescu in lupta impotriva lui Moise si a sindicatului SUS-Radio Romania. Acestea sunt, deocamdata, doar presupunerile noastre, bineinteles. Certitudinile ni le va oferi speram, Alin Pop, care pretinde ca detine probele traficarii influentei liderilor SLLSRR.

In circumstantele de mai sus, solicitam public:

  1. Administratiei Miculescu, sa confirme sau sa infirme printr-un comunicat public, daca a savarsit acte de cumparare a influentei liderilor Sindicatului Liber (“numiri in Comisii, Comitete, functii, locuri de munca pentru familie, etc”). In particular, sa confirme sau sa infirme daca a angajat-o, fara concurs pe post, pe dna Daniela Chifu, sotia secretarului general al Federatiei Publisind, Gabriel Chifu, in scopul cumpararii influentei Federatiei Publisind in SRR. De asemenea, sa confirme sau sa infirme public, ca sotia d-lui Tanase Marius Dorian, vicepresedinte SLLSRR a fost angajata, fara concurs pe post, in acelasi scop ilicit.
  2. Nu in ultimul rand, ii solicitam dlui Alin Pop sa ne dovedeasca noua, tuturor, ca scrisorile pe care le-a adresat, imediat dupa destituire, SLLSRR si Consilului de Administratie al SRR, nu au fost doar manifestari ale unei mânii conjuncturale si o forma subtila de santaj in vederea reinstaurarii sale in pozitia de lider al Sindicatului “Liber” ci exprimarea unui cetatean si angajat onest al Radioului public, care odata ce a luat la cunostinta de savarsirea unor fapte de trafic de influenta din partea administratiei SRR nu se va opri aici si va pune la dispozitia publicului si a DNA probele in sustinerea acuzatiilor sale.

Sus Radioul public !

Suntem increzatori ca va veni curand si momentul in care onoarea, dreptatea si suprematia interesului public isi vor recastiga locul pierdut intre principiile care guverneaza activitatea Radioului public.

Cu incredere,

AV Moise

17 gânduri despre “Serparia din Radioul public. Sezonul II. Episodul 1

  1. Pingback: Q.E.D.= Nicoleta Viorica Balaci & Sindicatul ”Liber” | SUSROMANIA

  2. Pingback: O noua victorie împotriva inchiziției din Radioul public | SUSROMANIA

  3. Pingback: Pe ultimii centimetri ai lui Miculescu se organizeaza concursuri la Radio Romania | SUSROMANIA

  4. Pingback: “Reteaua” lui Miculescu din SRR | SUSROMANIA

  5. Pingback: Raspunsul in doi peri al SRR cu privire la acuzatiile aduse de Alin Pop. Cum asigura SRR propasirea si fericirea famigliilor care conteaza! | SUSROMANIA

  6. Domnule Adrian Moise,
    Apreciez interesul si implicarea Dumneavoastra. Ma vad insa nevoit sa va reamintesc ca aceasta cauza este a mea (deci personala!). Pentru ca deocamdata vorbim despre principii, Domule Moise. Cel putin pana in acest punct. Va asigur ca daca imi doream ca demersul meu sa fie unul public, imi construiam un blog sau imi purtam luptele pe facebook.
    Asa cum bine stiti, am deschis o actiune in instanta iar termenul ei se apropie urmand ca abia dupa epuizarea acestei etape sa urmeze si altele. Daca va fi cazul.

    Am considerat ca este onest sa vin cu aceste precizari.

    A nu se intelege ca prin aceasta postare am ridicat manusa. Din contra. Deoarece lupta mea este PENTRU principii si nu IMPOTRIVA unor persoane. Deci cauzele noastre sunt fundamental diferite, Domnule Moise.

    Si inca ceva. Sunt de parere ca nu exista probe “grele” asa cum nu cred ca exista probe medii sau usoare. Ele exista sau nu exista.

    Apreciază

    • Ceilalti colegi si-au construit bloguri si socializeaza media doar cu gandul marsav si obsedant cum sa mai atace niste persoane, neavand tactul si strategia necesare intr-un astfel de razboi inteligent, nereusind altceva decat sa dovedeasca cu indarjire, zi de zi, an dupa an, ca nu-i mana in lupta principii, norme, reguli sau legi. Sansa lor, a noastra, a tuturor neinitiatilor ignoranti si patetici, este izvorata din lupta ferma, mesianica, onesta, fara uma de ranchiuna, orgolii si vanitati venita din partea celui mai deosebit dintre pamanteni. Respect!

      Apreciază

    • Dle Pop, eu cred ca nu este cauza dumitale personala si nici a lui Moise. Este cauza celor care lucreaza in radio cat si a celor ce platesc abonamentul, De ce spun asta? In primul rand pentru ca dumneata cu curaj ai dezvaluit fapte de coruptie si trafic de influenta din interiorul sindicatului care este reprezentativ, cel care negociaza pentru salariati si acelasi sindicat care are reprezentanti in Consiliul de Administratie. Poveste a devenit publica din clipa in care ai postat pe fb si de aceea ai toata admiratia mea, Daca poveste ramanea doar intre cei care conduc Sindicatul Liber le deveneai complice, Asadar, iata ca spuneam ca negociaza pentru salariati dar in interesul exclusiv al celor care conduc sindicatul Liber. Salariatii au cam fost uitati! Liderii duc o lupta pe fata impotriva lui Moise. El cu deconspirarea infractiunilor iar Sindicatul Liber cu apararea lui Miculescu. Oare de aceea este reprezentativ? Eu unul nu ma simt reprezentat de acest sindicat iar reprezentantii salariatilor in Consiliul de administratie dupa cum ne-ati informat nu au decat interese de grup. Nu doresc sa intru in polemica cu dumneata. Mi-am exprimat doar opinia. Va felicit inca odata, va doresc noroc si sa nu renuntati.

      Apreciază

  7. Ar fi interesant ce parere are DNA despre concursurile din SRR. Poate incepe cu concursul pentru Comitetul Director al Radio Constanta unde a aterizat ca prin minune o ruda a liderului sindical Adrian Doros, membru in Consiliul de Administratie al SRR. Nu pute nimanui nimic? Cati bani ia astfel clanul Doros de la SRR?

    Apreciat de 1 persoană

  8. Sa ne mai spuna Nicoleta Balaci daca in colaborare cu Violeta Arhiri l-a angajat pe fratele Violetei in radio, daca l-a angajat si pe Razvan Constantin la administrativ in subordinea Violetei (acesta este ginerele lui Ani Petre de la registratura cat si finul Nicoletei si lui Geo Balaci).

    Apreciat de 1 persoană

  9. Este foarte tarziu pentru asemenea declarati,noua salatiatilor ni s-a luat aproape tot,iar mai nou sezvoneste ca se ia si (prima) de ziua de nastere cre oricum rste discriminatorie si este o gaselnita pentru cei cu salari mari,asa catot inainte tovarasi,stati cu capul plecat.i

    Apreciat de 1 persoană

Multumesc!