Retrospectiva saptamanii 12-16 decembrie 2016

Stimati colegi,

Va prezentam retrospectiva saptamanii 12-16 decembrie 2016:

 • Ovidiu Miculescu, a convocat o sedinta de CA la care nu au participat decat cativa membrii ai consiliului si in care nu s-a luat nicio decizie; Urmeaza sedinta de CA in care se va vota bugetul de venituri si cheltuieli al SRR pentru anul 2017. Despre ce se  (va) intampla cu taxa radio-tv, o sa va spun intr-un material separat. Va fi foarte interesant!
 • SUS-Radio Romania a castigat procesul in fond (vezi aici) in dosarul nr. 31784/3/2015, prin care instanta a obligat SRR sa ne puna la dispozitie informatiile solicitate prin adresa nr. 1.02/366/07.08.2015, (vezi mai jos):
 • adresa-sus-nr-153-si-inreg-srr-1-02-366-din-7-08-2015 si iata raspunul instantei dat prin sentinta civila nr. 1929/2016

  Această prezentare necesită JavaScript.

 • Tribunalul Bucuresti a comunicat sentinta in dosarul 23548/3/2015, prin care a fost respinsa cererea in care am solicitat sporul de fidelitate de 25%, spor obtinut prin negociere la nivel de ramura Mass-Media.

Iesit din comun este faptul ca aceasta sentinta a fost redactata in mai putin de 2 zile.

In 25 noiembrie a avut loc judecarea cauzei (zilele de 26 si 27, au fost zile de weekend!!!) iar marti dimineata, in 29 noiembrie la ora 8.49 (vezi aici), sentinta era deja redactata.

Acest fapt reprezinta un record absolut al unei instante din Romania !

Verificand pe portalul instantei si dand o cautare pe Google am vazut si de ce s-a intamplat acest record. Dar despre acest fapt nu o sa va spunem mai mult doar ca avem in vedere sesizarea organelor abilitate.

 • In dosarul 30268/3/2015 privind sporul de fidelitate de 25%, castigat la Tribunalul Bucuresti (vezi aici si mai jos),

Şedinţe

18.05.2016
Ora estimata: 08:30
Complet: C12
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune ca neîntemeiată. Admite acţiunea. Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumelor reprezentând sporul de fidelitate de 25% din salariul de bază aferent perioadei 2012-14.01.2014 conform art. 30 lit.b din Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de Ramură Mass-Media 2006-2007 astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1/2007. Ia act că reclamanţii urmează să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu apel în 10 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la sediul tribunalului Bucureşti secţia a VIII a. Pronunţată în şedinţă publică azi, 18.05.2016.
Document: Hotarâre  5075/2016  18.05.2016

a fost termen la Curtea de Apel Bucuresti, la care s-a prezentat, din partea SRR, doar Sefa Serviciului Juridic, Mariana Milan, dar fara dl profesor avocat Alexandru Ticlea.

Instanta de apel a postat solutia prin care a respins actiunea sindicatului, desi instanta de fond ne-a dat dreptate privind acordarea de catre SRR a sporului de fidelitate de 25% (vezi aici).

15.12.2016
Ora estimata: 9:00
Complet: S7 C.4A AS-LM
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte hotărârea apelată în sensul că respinge acţiunea ca nefondată. Menţine dispoziţia privitoare la excepţia prescripţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 15.12.2016
Document: Hotarâre  6498/2016  15.12.2016

In continuare, analizam modalitatea de a face si alte demersuri in justitie pentru acordarea acestui spor de fideliate de 25%, deoarece acest drept, negociat si obtinut la nivel de ramura Mass-Media, era o obligatie la nivelul fiecarui angajator ce activa in acea ramura (conform legilor in vigoare).

 • Ne apropiem de finalizarea plangerii penale pe care o vom depune zilelele urmatoare la DNA; Putem doar sa va spunem ca in acest dosar, sunt implicate persoane din conducerea SRR iar prejudiciul adus institutiei este destul de mare.

 

 • Speram ca pana de Craciun sa finalizam si un al doilea dosar ce vizeaza alte persoane din conducerea SRR si care au sperat ca vor scapa de organele competente printr-un artificiu ce se dorea a fi o „inventie” juridica marca Milan Mariana & Co.

PS – Pe aceasta cale o rugam pe doamna Gianina Negreanu – responsabila cu informatiile de interes public la SRR, sa verifice daca nu cumva i-a scapat niste informatii de interes public pe care trebuia sa le comunice catre SUS-Radio Romania si FRJ MediaSind (sunt cateva dosare definitive si cereri peste care au trecut cele 30 de zile, conform legii).

In caz contrar, vom fi nevoiti sa depunem plangere administrativa si nu cred ca va fi bine, mai ales ca se apropie Craciunul.

Dupa cum vedeti, noi suntem transparenti ceea ce va dorim si dvs!

Sa aveti un week-end linistit.

AV Moise

3 gânduri despre “Retrospectiva saptamanii 12-16 decembrie 2016

 1. Dle Adrian Moise ai uitat sa scrii despre marile izbanzi ceausiste cu care se mandreste balac’s. De ce pana acum nu s-a putut face nimic si dintr-o data vedem marinimia sefului suprem? Tot intr-o decembrie acum 27 de ani auzeam asta: „Astazi, am luat o importanta hotarare privind nivelul de trai al populatiei. Vom majora retributia oamenilor muncii” in timp ce doamna de langa el implora populatia sa se linisteasca. Iata ca acest scenariu se repeta iar din disperare devin milostivi si atenti la nevoile prostimii dupa ce ani de zile si-au batut joc de noi si ne-au tratat ca pe niste nume goale care din cand in cand trebuie sa semneze cate un tabel sau sa voteze pentru a le fi lor bine.
  Plecati odata! Ne e greata sa va mai vedem, imbuibatilor!

  Apreciază

 2. Putini romanii mai cred in corectitudinea justitiei din Romania.
  Puterea raului mafiei politice este sustinuta de aceasta justitie !
  Curatenia trebuie inceputa cu ei !
  Milan Mariana a fost colega cu cei care dau sentinte.

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s