Bomba dată lui Miculescu de 100.000 Euro

Astăzi, 21 decembrie 2016, la exact 27 de ani de când a început Revoluția română la București, Justiția română s-a pronunțat definitiv într-un dosar privind un litigiu de muncă.

Dar să trecem direct la subiect.

Acum doi ani, mai precis, în 4 decembrie 2014, colegul nostru Mihai Miclăus, redactor la Radio România Cluj, a depus în instanță o acțiune (vezi aici) împotriva Societății Române de Radiodifuziune (SRR) și SRR – Radio Cluj.

În această acțiune colegul nostru a solicitat ca instanța să constate mai multe încălcări ale unor drepturi fundamentale, printre care, că a fost discriminat, că a fost hărțuit la locul de muncă – mobbing- (cititi mai mult aici), etc..

Miclăuș a mai solicitat să i se anuleze două sancțiuni și chiar evaluarea efectuată, la vremea respectivă, de către numita cu delegație în funcția de redactor șef, Nicoleta Ghișa (vezi aici și aici), precum și daune morale în cuantum de 100.000 Euro.

Nr. unic: 6294/117/2014
Data inregistrarii 04.12.2014
Data ultimei modificari: 07.10.2016
Sectie: Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale
Materie: Litigii de muncă
Obiect: pretentii
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
MICLAUS MIHAI IOAN Reclamant
SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE – STUDIOUL REGIONAL CLUJ Pârât
SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE Pârât

Şedinţe

13.05.2016
Ora estimata: 8:00
Complet: Complet 5 LM
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei invocată prin întâmpinare. Admite în parte acţiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtele . Dispune anularea Deciziei nr. 1073/25.11.2014 emisă de pârâta Societatea Română de Radiodifuziune prin care s-a dispus sancţionarea disciplinară a reclamantului cu ”avertisment scris”. Dispune înlocuirea sancţiunii disciplinare constând în ” reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de o lună” aplicată prin decizia nr. 187/25.02.2015 emisă de pârâta Societatea Română de Radiodifuziune cu sanctiunea ” avertisment scris” şi obligă pârâtele la restituirea sumei reţinute în baza deciziei menionate. Dispune anularea evaluării efectuate de pârâte pe numele reclamantului la data de 13 februarie 2015. Obligă pârâtele să plătească reclamantului suma de 8.000 lei cu titlu de daune morale. Respinge ca inadmisibil capătul de cerere prin care se solicită a i se aplica pârâtei Societatea Română de Radiodifuziune sancţiuni contravenţionale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 13.05.2016
Document: Hotarâre  1581/2016  13.05.2016

Dacă până aici nu vi s-a părut ceva ieșit din comun, în schimb o să vedeți mai jos ceva care nu mai există în România, până în acest moment.

O sentință dată de o instanță din România care sancționează drastic abuzul petrecut împotriva unui salariat, salariat care este și jurnalist, culmea, într-o instituție publică media din Uniunea Europeană.

Cu siguranță vom face în așa fel încât cazul lui Miclăuș să ajungă și la conducerile Federației Europeane a Jurnaliștilor și Federației Internaționale a Jurnaliștilor precum și la Comisia Europeană.

Nr. unic: 6294/117/2014
Data inregistrarii 07.10.2016
Data ultimei modificari: 21.12.2016
Sectie: Secţia I civilă
Materie: Litigii de muncă
Obiect: pretentii
Stadiu procesual: Apel

Părţi

Nume Calitate parte
MICLAUS MIHAI IOAN Recurent Reclamant
SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE – STUDIOUL REGIONAL CLUJ Intimat Pârât
SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE Intimat Pârât

Şedinţe

21.12.2016

Ora estimata: 8:30 Complet: Complet recalificari Tip solutie: Schimbat în parte Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de reclamant M.M.I. împotriva sentinţei civile nr. 1581 din 13.05.2016 a Tribunalului Cluj pronunţată în dosar nr. 6294/117/2014 pe care o schimbă în parte în sensul că anulează decizia de sancţionare nr. 187/25.02.2015 emisă de pârâtă. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 100.000 euro (în echivalent în lei) reprezentând daune morale. Respinge apelul declarat de pârâtele S.R.R. Cluj şi S.R.R. împotriva aceleiaşi sentinţe şi respectiv împotriva încheierii civile din 10.07.2015 pronunţată în acelaşi dosar. Decizia este definitivă. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din 21 decembrie 2016. Document: Hotarâre  2658/2016  21.12.2016

Aceasta este bomba pe care a primit-o  astăzi 21 decembrie 2016, Ovidiu Miculescu.

SRR să plătească suma de 100.000 Euro (daune morale) colegului Miclăuș Mihai!

Ce pot să vă spun este că Ovidiu Miculescu, nu o să achite singur această sumă ci ajutat de cei care au contribuit la hărțuirea și discriminarea colegului nostru, Bogdan Roșca Zasmencu și Nicoleta Ghișa.

Vă rog, ca cei care citiți acest articol, să verificați și să-mi spuneți dacă mai există acordate daune morale, într-un litigiu de muncă, de 100.000 Euro.

Eu am verificat și am constatat că, din punctul acesta de vedere, Miculescu a reușit să târască atât de jos Radioul public încât am devenit/devenim speță/reper negativ pentru TOATE instanțele din România în ceea ce privește cuantumul unor daune morale, într-un litigiu de muncă.

Suntem curioși ce o să zică cei de la CURTEA DE CONTURI a ROMÂNIEI, mai ales acum când Miculescu a cerut, și onor Consiliul de Administrație al SRR, a aprobat, angajarea unei case de avocatură pentru a ”lupta” împotriva acestora (vezi aici).

Din acest moment se vor activa toate demersurile SUS-Radio România pe care le-a facut în toți acești 3 ani, cu ANAF, CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI, PARLAMENTUL ROMÂNIEI, SRR, etc.

Vreau să mai precizez, destul de important, că martor cheie în acest proces a fost chiar colegul nostru Vasile Luca, cel care a avut curajul să demaște abuzurile de la Radio Cluj (vezi aici) și pentru care a plătit cu desfacerea contractului individula de muncă.

Dar Vasile Luca nu s-a lăsat, a luptat și a câștigat procesul împotriva SRR, fiind reangajat din nou la Radio Cluj (vezi aici).

SUS-Radio România are la nivelul studioului regional de Radio Cluj o grupă sindicală și invităm și pe ceilalți colegi să vină alături de noi.

FELICITĂRI MIHAI MICLĂUȘ !

Nota:

În atenția Consiliului de Administrație al SRR

Stimați membri ai Consiliului de Administrație prin acest material vă sesizez oficial să luați poziție și să nu permiteți achitarea din bugetul SRR a acestor daune morale.

Votați în Consiliul de Administrație al SRR alcătuirea unei Comisii care să analizeze cine se face răspunzător de aceste abuzuri și cine trebuie să … PLĂTEASCĂ colegului Miclăuș cei 100.000 EURO !

În caz contrar, neluarea niciunei măsuri din partea fiecărui membru al CA al SRR va atrage vinovăția pentru proastă administrare și tăinuirea unor fapte de abuz în funcție.

SUS-Radio România așteaptă din acest moment, în maxim 30 de zile, să primească un răspuns la această solicitare oficială.

În caz contrar, SUS-Radio România se va adresa organelor abilitate.

Iată că Justiția are și oameni care au înțeles ce lucruri grave se întâmplă în Radioul public sub dictatura Miculesciană.

Cu stimă,

SUS-Radio România

AV Moise

17 gânduri despre “Bomba dată lui Miculescu de 100.000 Euro

 1. Pingback: SUS Radio Romania intreaba, Curtea de Conturi raspunde! | SUSROMANIA

 2. Ce se mai impopotoneaza cu merite sindicatele astea de doi lei din SRR. Au merite mari intr-adevar; meritul de a baga capul in nisip ca strutul, tinand totodata funduletul sus la ranga nimiculesciana. Meritul de a inchide ochii si a negocia salarii de nimic pentru angajati in acelasi timp protejand sefimea si pe ai lor lideri, bineinteles. D-aia au unii in SRR salarii astronomice, masini la scara, excursii in strainatate la hoteluri de lux si alte facilitati. D-aia se agata ca inecatul de un fir de pai acuma…Fie ca in 2017 sa vedem neOMenia acolo unde-i este locul, in puscarii. Si mai scutiti-ne de argumente de doi lei, postaci nimiculescieni cu salarii umflate cu pompa de canoe si lideri sindicali tari in gura cu noi, cu angajatii, si blanzi ca niste mielusei bolnavi cu aia din conducere. Eu scuip pe argumentele voastre!

  Apreciază

 3. Vorbim de evaluari ilegale…la Radio Constanta managerul Daniel Sirbu i-a dat nesatisfacator unui redactor pentru ca il barfise pe facebook cu o colega. La evaluare a venit cu un teanc de coli printate cu discutiile celor doi si i le-a bagat sub nas nefericitului. De unde le avea vor afla poate procurorii si judecatorii.
  Nici Sirbu nu e mai fericit caci toata magaria de la evaluare a fost inregistrata audio :)))))) deci… NASOL. Abuz in functie, violarea corespondentei private …oho!! Se aduna de ceva puscarie! Multi cu functii mari, ca Adrian Doros mare sindicalist, membru in Consiliul de Administratie aflasera dar s-au facut ca ploua…asta pute a complicitate PENALA. Corb la corb nu-si scoate ochii!

  Apreciază

 4. Incet, cu mult calm. Asa se intra in ISTORIE. Incepand de astazi se va vorbi de CAZUL MIHAI MICLAUS DE LA CLUJ, pentru multe decenii, poate chiar secole. In toata tara cand se vor pretinde daune morale, si nu vor fi putine cazuri la numar, se va cita „precedentul” . Studentii de la Drept, nu vor putea sa discute despre DAUNE MORALE fara a aminti de CAZUL MIHAI MICLAUS DE LA CLUJ NAPOCA.
  De fapt, vom auzi de CAZUL MIHAI MICLAUS DE LA CLUJ NAPOCA, IN TOATA LUMEA. Toti cei care doresc daune morale, din lumea civilizata, au drepul sa invoce precedentul.
  Si de CAZUL MICULESCU DE LA SRR vom mai auzi ceva vreme. El este cel care a dat afara colegii pentru ca doreste LI-NIS-TE. Si Elena Ceausescu dorea ” li -nis-te, mai copii! In dobitocia mea, am solicitat un calculator, suntem trei redactori la doua calculatoare (vechi de 15 ani) iar in raspunsul primit de la tov. Miculescu se precizeaza ca e bine si asa, sa ne descurcam. Cand doi lucreaza, al treilea sta in picioare si asteapta. Cu banii cheltuiti prin Asia de cuplul Miculescu & Pirau si asociatii se puteau cumpara calculatoare de ultima generatie, pentru toate studiourile. Asa sa va ajute Dumenzeu.

  Apreciază

 5. Adrian Moise te rog sa nu iti mai faci publicitate la sindicatul de buzunar caci oricum nu vei reusi sa distrugi reprezentativitatea celui mai mare sindicat din istoria radiodifuziunii, cel mai performant, condus de liderii cei mai merituosi. Prin actiunile lui de forta s-au obtinut prime si cel mai bun ccm la nivel de ramura iar recent pdg a fost convins sa ofere aceasta majorare de salariu tuturor angajaților.Sa ramanem uniti si sa votati liderii nostri sa va reprezinte si in viitorul consiliu de administratie.

  Apreciază

  • Nu distrugeţi unitatea de monolit a sindicatului reprezentativ! Doar uniţi în jurul conducătorului iubit vom putea duce mai departe realizările lui de o inestimabilă valoare teoretică şi practică, vom putea lupta în continuare până la distrugerea oricărei tentative de egalitate a şanselor, de respecatre a drepturilor. Precum ştiţi foarte mulţi ani nu au fost bani pentru salarii şi prime, desigur exceptând fruntaşii, conducătorii, unele persoanele fizice autorizate sau juridice, colaboratorii nostri apropiaţi, dar acum în disperare de cauză am majorat salariul la voi toţi de la 1 ianuarie, şi probabil că-l vom mai mări deoarece trebuie să facem totul ca sindicatul nostru împreună cu conducătorii supremi să rămânem să luptăm pentru voi, pentru un viitor mai luminos şi pentru pace desigur. Tovarăşi staţi liniştiţi!..Tovarăşi ..Tovarăşi!

   Apreciază

   • Ce marire de salariu? Salariul minim pe radio trebuia sa fie 1750 lei,insa cel mai tare sindi cacat a semnat pentru plafonarea salariului minim la 1365.Tovarasul iubit ne-a aruncat un os si noi il slavim.Pentru ca vine Craciunul le doresc tovarasilor sanatatea si linistea colegilor hartuiti de ei.

    Apreciază

  • Sindicatul „reprezentativ” actual este cel care a admis eliminarea acordului redactional si neindexarea salariilor din 2008 incoace! Ne mangaie pe cap cu „prime” date catorva favoriti ai sefilor, de 4-5 ori pe an. Este sindicatul care a admis prin CCM introducerea bonificatiei pentru incetarea contractului de munca prin acordul partilor, care a jupuit bugetul SRR de milioane de lei. Bonificatie pentru „vechime” de 3 ani ! Ca in cazul Albertina Nastase care a lucrat in SRR 2 ani + 1 an in fara plata, iar dupa 3 ani a plecat cu 60.000 lei! Bravo, sindicat reprezentativ! 85% dintre angajatii SRR au venituri mai mici sau mult mai mici decat in 2014! Sigur, lor le convine, altfel nu imi explic cum de continua sa ramana membri ai „sindicatului reprezentativ”, cel care a pus umarul la diminuarea veniturilor lor. Vorba iepurasului: „ori esti prost, ori iti place”…

   Apreciază

 6. Radioul trebuie sa plateasca daunele. Apoi sa recupereze banii de la cei vinovati. Nu trebuie nici o comisie. Ei sunt Miculescu, Zasmencu, cel care a facut evaluarea, membrii comisiei de disciplina care a dispus sanctiunea. E o lectie pentru toate uneltele ticalosiilor miculesciene.

  Apreciază

  • Speram ca banii vor fi recuperati fiindca e pacat, au de unde. In toti acesti ani au impartit banii SRR, ai nostri, cu ciugulitorii prieteni si cu abonatii de serviciu. Acum sa inceapa sa-i puna la loc. Chiar daca se anunta vremuri cacacioase in care cele cateva institutii care mai functionau vor fi asediate ii anuntam pe tovarasii care ne-au hartuit si discriminat in timp ce ei si gastile lor isi umflau burtile ca nu vom renunta sa ne facem dreptate. Si o intrebare pentru toti colegii de bine care prin obedienta si prostia lor au contribuit la abuzurile puse la cale de miculescu si gasca: cum va simtiti acum dupa ce colegul nostru a demonstrat cat de nimicuri sunteti?

   Apreciază

   • Colegii de bine,au inceput sa se dezica de Mult Iubitul si Stimatul Conducator.Nu le este rusine sa ne privveasca in ochi.Parca spunea un mare lider de sindicat Marian Barbu -„facem ce stim adica:ne facem pres”.Vor linge noii conducatori pentru ca ei sunt 3 in 1.Mi-e scarba! Nu trebuie sa uitam ,trebuie sa raspunda pentru tot raul facut noua si institutiei noastre.

    Apreciază

   • Le dorim „colegilor” toate cele bune, sa primeasca toate mizeriile si frustrarile de care am avut noi parte in ultimii 4-5 ani datorita lor, multa liniste sufleteasca, cam de cata am avut noi parte!

    Apreciază

 7. PRECIZARE: A CSTIGAT FARA A AVEA AVOCAT. SRR A VENIT LA ACEST PROCES CU O CASA DE AVOCATURA. MICLAUS PUTEA SA-I RECUZE DAR MI-A SPUS: „lasa-i ca asa-i mai bine, acestia din exterior (altii decat juristii SRR) nu stiu ce avem noi in bucataria interna si ma joc cu ei” Cata dreptate a avut. Bai da ce inteligent este „Adrian” ?

  Apreciază

  • Cum adica inteligent? Este prea putin, la greutatea lui. Asta-i om cu greutate. A aplicat principiul lui de mahala, NOI IL DAM AFARA, NE JUDECAM UN AN SAU DOI, AVEM LINISTE, EL DESCHIDE PROCES, CASTIGA 100 000 DE EUROI, NOI NE VINDEM CASA SI PLATIM. Curat -murdar. No, asta da logica. Mult succes in lupta nebuna cu salariatii. Ar trebui ca de la fiecare studiou regional sa vina cate o decizie a instantei de 100 000 de euro, sa aiba baietii de pune in ghiozdan. Sarbatori fericite , domnule Miculescu

   Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s