Seful SRR, cu 16.985 lei salariu lunar, intre un plasator si un producator din SRR

In spiritul principiului transparentei care constituie o garantie pentru cetatean, a calitatii serviciului public de radio si a independentei acestui serviciu, inclusiv sub aspectul securitatii financiare a personalului SRR,

Pentru a va da posibilitatea sa apreciati prin mijloace proprii daca sunteti salarizati corect la locul de munca sau daca sunteti cumva discriminati, prin comparatie cu alti colegi de munca, 

Avand in vedere si ca alte sindicate din Radio au acordat membrilor de sindicat ce au putut si ele sau ce i-a dus mintea pe liderii acestora, 

SUS-Radio Romania, cu ajutorul Curtii de Conturi (sa ne traiasca!) face propriul cadou de sarbatori tuturor angajatilor din SRR si totodata publicului, oamenilor „cetatii” in slujba carora Radioul public se afla, macar ca deziderat.

Va punem la dispozitie aici, lista salariilor din Societatea Romana de Radiodifuziune !

La pozitia 554 il veti gasi pitulat intre „plasatori” si „producatori”, pe distinsul nostru soghunel, onorabilul Ovidiu Miculescu. Ce cauta acolo ? De ce nu este no. 1 pe lista? Unii dintre voi va veti gandi ca poate din cauza modestiei respectivului. Altii ca poate cineva a vrut sa ascunda ca directorul general al SRR este salarizat, in contra legii nr. 41/1994, cu o suma mai mare decat salariul unui ministru din Guvernul Romaniei. Care, apropo, se calculeaza inmultind valoarea de referinta (600 lei conform legii nr. 284/2010) cu coeficientul de salarizare al functiei de ministru (13,45 conform legii nr. 284/2010). Noi banuim ca se afla acolo din cauza ca functiile sunt enumerate in ordine alfabetica.

La multi ani! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

salarii-srr_018

AV Moise

21 de gânduri despre “Seful SRR, cu 16.985 lei salariu lunar, intre un plasator si un producator din SRR

  1. Desteapta-te, salariat din Radio Romania, din somnul cel de moarte,
    In care te-adancira barbarii de tirani,
    Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta,
    La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani
    Desteapta-te acum cand suntem bugetari, cand MAI MARELE A AMENINTAT SI NE-A LAST FARA TAXA, cand SINDICATUL REPREZENTATIV NU A FOST LA INTALNIREA CU PRESEDINTELE ROMANIEI si cand REPREZENTANTII IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AU TRADAT misiunea pentru care au fost trimisi acol si pentru care AU JURAT PE MANA PE BIBLIE!

    Apreciază

  2. Era lesne de inteles ca nici Radio Romania n-avea cum sa scape de “managementul performant” care bantuie Romania ultimilor 70 de ani, calitatea umana venita si dictata de la rasarit fiind principala forta care a aprentat apasat si definitiv orice domeniu reducandu-ne viata, drepturile si libertatile strict la interesul personal sau de grup, sistemul clientelar nefiind inventat in Romania dar fiind dus de acessta pe cele mai inalte culmi de progres si bunastare. Pentru cei care inca mai au dubii: sistemul clientelar se bazeaza pe prostia nemijlocita atat a celor care “controleaza” cat si a celor “folositi”, un cumul de prostie cu rare tresariri de inteligenta izvorata doar din nevoile immediate. Cu un singur lucru ne putem mandri, tara asta poate oferi cea mai buna consultanta oricui doreste in domeniile coruptiei si prostiei generalizate. Lista salariilor din Radio Romania este oglinda acestui fapt si a faptului ca in tara asta daca esti “pozitiv” adica nesimtit si tupeist, daca nu stii sa faci mare lucru dar traiesti cu senzatia inoculata de iubitorii de smen cum ca te descurci, daca esti cocarjat de povara plecaciunilor, daca ai avut in familie un membru de nadejde al cuceririlor revolutionare de dupa 1947, daca ai avut sau ai cat mai multi din familie prin Radio si daca esti “deschis” la “nou” si “inovatie” in domenii sensibile precum “juridic” si “financiar” ai numai de castigat. O alta oglinda ar fi situatia miilor de contracte incheiate de SRR cu diversi si diverse, multe dintre ele fiind cel putin la fel de dubioase precum cei care le-au initiat sau formulat. Nu-i asa ca ar trebui sa fie publice toate contracatele? 😀 Nu-i asa ca institutiile statului ar trebui sa verifice mai atent, nu ca pana acum, modul cum au fost incheiate sau cine si de ce a fost platit? 😀 Nu-i asa ca ar trebui sa ne explice cineva de ce foarte multe contracte au ca obiect tocmai sarcini formulate in fisele de post? 😀 De ce tac toti cei ale caror fise de post sunt inlocuite cu aceste contracte? 😀 Nu-i asa ca ar trebui sa fie verificat modul in care s-au facut angajarile in ultimii ani? 😀 Retorica, nu?
    Intreba un coleg naiv de unde vin diferentele de salariu pentru acelasi post. Simplu, managerii au avut ca strategie sa-si puna oamenii lor prin toate compartimentele, cei mai multi adusi de pe unde au “manageriat” performant, dandu-le din start un salariu mai mare decat al celor care sunt mai vechi acoperindu-i “legal” cu atributii “la vedere”, rezolvand pe de o parte eliminarea prin demotivare si pierderea obiectului muncii pentru foarte multi si pe de alta parte apropiindu-si sprijinul unei mase compacte si usor de manipulat formata din indivizi dubiosi dar bine platiti. Dovada stau “intrarile” si “iesirile” din ultimii ani. Au plecat foarte multi oameni care au cedat in fata profesionismului de tip nou si a noilor “provocari” si au fost angajati numai oameni “de calitate”. Sunt de notorietate reusitele juridice si financiare izvorate din inteligenta acestor oameni, platiti regeste din banii ascultatorilor, care au reusit sa uimeasca pana si pe vesnic adormita Curte de Conturi sau alte institutii care confunda auditul extern cu cel intern. Aceasta demonstreaza indubitabil ca toti acesti trepadusi nascuti din nevoile incomensurabile ale unui despot cu patalama de binagnitor la securitate n-au fost decat niste instrumente ale opresiunii aducatoare de foloase materiale. Cum va place voua sa folositi “fara putinta de tagada”, nu-i asa specialistilor in orice? Am gresit pentru ca le-am permis sa fie in tot si in toate, sa ne desfiinteze emisiunile sau sa ne dea afara colegii care au avut curaj sa le infrunte miicimea? Am gresit pentru ca am acceptat pana si absurdul de a fi “manageriati” de o condamnata penal? Am gresit pentru ca la tupeu si nesimtire nu poti sa raspunzi la fel decat daca esti aidoma lor? Cine a gresit? Fiecare dintre noi sa-si faca propria analiza si sa decida daca are cu ce. Nu prea mai sunt multe de spus despre aceasta lista a rusinii, s-a spus suficient si fara rezultat in toti acesti ani, inclusiv despre noul model romanesc implementat si la Radio – rasturnarea valorilor si impunerea noilor repere (tot de la rasarit? :D), m-as rezuma la un mic semn de intrebare indreptat catre cei care urmeaza sa decida ce si cum despre soarta unei institutii care pana mai ieri era un model de tezaur si cultura romaneasca si care de aproape un secol este in sufletul si admiratia romanilor: Mai poate Radio Romania sa redevina?

    Apreciază

  3. Era lesne de inteles ca nici Radio Romania n-avea cum sa scape de “managementul performant” care bantuie Romania ultimilor 70 de ani, calitatea umana venita si dictata de la rasarit fiind principala forta care a aprentat apasat si definitiv orice domeniu reducandu-ne viata, drepturile si libertatile strict la interesul personal sau de grup, sistemul clientelar nefiind inventat in Romania dar fiind dus de acessta pe cele mai inalte culmi de progres si bunastare. Pentru cei care inca mai au dubii: sistemul clientelar se bazeaza pe prostia nemijlocita atat a celor care “controleaza” cat si a celor “folositi”, un cumul de prostie cu rare tresariri de inteligenta izvorata doar din nevoile immediate. Cu un singur lucru ne putem mandri, tara asta poate oferi cea mai buna consultanta oricui doreste in domeniile coruptiei si prostiei generalizate. Lista salariilor din Radio Romania este oglinda acestui fapt si a faptului ca in tara asta daca esti “pozitiv” adica nesimtit si tupeist, daca nu stii sa faci mare lucru dar traiesti cu senzatia inoculata de iubitorii de smen cum ca te descurci, daca esti cocarjat de povara plecaciunilor, daca ai avut in familie un membru de nadejde al cuceririlor revolutionare de dupa 1947, daca ai avut sau ai cat mai multi din familie prin Radio si daca esti “deschis” la “nou” si “inovatie” in domenii sensibile precum “juridic” si “financiar” ai numai de castigat. O alta oglinda ar fi situatia miilor de contracte incheiate de SRR cu diversi si diverse, multe dintre ele fiind cel putin la fel de dubioase precum cei care le-au initiat sau formulat. Nu-i asa ca ar trebui sa fie publice toate contracatele? 😀 Nu-i asa ca institutiile statului ar trebui sa verifice mai atent, nu ca pana acum, modul cum au fost incheiate sau cine si de ce a fost platit? 😀 Nu-i asa ca ar trebui sa ne explice cineva de ce foarte multe contracte au ca obiect tocmai sarcini formulate in fisele de post? 😀 De ce tac toti cei ale caror fise de post sunt inlocuite cu aceste contracte? 😀 Nu-i asa ca ar trebui sa fie verificat modul in care s-au facut angajarile in ultimii ani? 😀 Retorica, nu?
    Intreba un coleg naiv de unde vin diferentele de salariu pentru acelasi post. Simplu, managerii au avut ca strategie sa-si puna oamenii lor prin toate compartimentele, cei mai multi adusi de pe unde au “manageriat” performant, dandu-le din start un salariu mai mare decat al celor care sunt mai vechi acoperindu-i “legal” cu atributii “la vedere”, rezolvand pe de o parte eliminarea prin demotivare si pierderea obiectului muncii pentru foarte multi si pe de alta parte apropiindu-si sprijinul unei mase compacte si usor de manipulat formata din indivizi dubiosi dar bine platiti. Dovada stau “intrarile” si “iesirile” din ultimii ani. Au plecat foarte multi oameni care au cedat in fata profesionismului de tip nou si a noilor “provocari” si au fost angajati numai oameni “de calitate”. Sunt de notorietate reusitele juridice si financiare izvorate din inteligenta acestor oameni, platiti regeste din banii ascultatorilor, care au reusit sa uimeasca pana si pe vesnic adormita Curte de Conturi sau alte institutii care confunda auditul extern cu cel intern. Aceasta demonstreaza indubitabil ca toti acesti trepadusi nascuti din nevoile incomensurabile ale unui despot cu patalama de binagnitor la securitate n-au fost decat niste instrumente ale opresiunii aducatoare de foloase materiale. Cum va place voua sa folositi “fara putinta de tagada”, nu-i asa specialistilor in orice? Am gresit pentru ca le-am permis sa fie in tot si in toate, sa ne desfiinteze emisiunile sau sa ne dea afara colegii care au avut curaj sa le infrunte miicimea? Am gresit pentru ca am acceptat pana si absurdul de a fi “manageriati” de o condamnata penal? Am gresit pentru ca la tupeu si nesimtire nu poti sa raspunzi la fel decat daca esti aidoma lor? Cine a gresit? Fiecare dintre noi sa-si faca propria analiza si sa decida daca are cu ce. Nu prea mai sunt multe de spus despre aceasta lista a rusinii, s-a spus suficient si fara rezultat in toti acesti ani, inclusiv despre noul model romanesc implementat si la Radio – rasturnarea valorilor si impunerea noilor repere (tot de la rasarit, nu? :D), m-as rezuma la un mic semn de intrebare indreptat catre cei care urmeaza sa decida ce si cum despre soarta unei institutii care pana mai ieri era un model de tezaur si cultura romaneasca si care de aproape un secol este in sufletul si admiratia romanilor: Mai poate Radio Romania sa redevina?

    Apreciază

    • Eu cred ca da! Asta numai daca ne mobilizam cu totii si denuntam public si in Parlament toate aceste probleme. Sa nu lasam anul sa inceapa cu aceeasi competenti si cu acelasi „praf de stele” la PDG, la Resita, la Cluj, la Constanta! Daca oferim timp acestor lichele se vor replia si ne vor distruge definitiv.

      Apreciază

    • O splendoare de manageri ..unul mai inteligent decât celălalt și împreună vidul absolut.Să o anunțe cineva pe interesantă aia de la studioul vedetelor că presiunea ei psihologica e zero pe lângă cea de la centru. Și uite că rezistam de ceva anișori ..Ba mai mult de atât o să plecați și cu suturi in fundul gândirii voastre …importantilor!

      Apreciază

  4. Ana Parker și cu DejA (drian) au băgat spaima-n burgheziei ăștia de la Radio și au redus pierderile, au făcut un profit record cum nu s-a mai văzut în sistemul solar, au…, au…
    Si-au bătut joc de toți și o vor mai face! VOrba unui prieten: punem pariu ca asta ne îngroapă pe toți? Nu degeaba are antrenor personal, merge la schi în Austria, îl cara pe OM la Belgrad etc

    Apreciază

  5. Dupa cum vedeti, ieri 4.01.2017 s-a scos la concurs, pe repede inainte, un post de „consilier in management” specialitatea radiocomunicatii. http://www.srr.ro/anunt_concurs_extern_de_angajare_directia_tehnica-14489 Adecatelea, sa intelegem ca consilierului pdg Petre Ursache i se definitiveaza angajarea in SRR ca consilier de management la Burloiu? Intrebarea mea este: unde si cand, pe portalul SRR, a fost anuntat concursul EXTERN de angajare a consilierului de management Oltea Serban Parau? In alta ordine de idei, este adevarat ca dl. Puscas, cap de lista in semnarea CCM, inclusiv a art cu bonificatia de 15 salarii la incetarea contractului, si-a incetat contractul si si-a incasat bonificatia? faceti si voi socoteala: inmultiti 17.500 lei (sal lunar + vechimea) x 15 si vedeti cat va da: 262.500 lei, vreo 50.000 euro! Atat ar fi avut de ridicat dl. Puscas la incetarea contractului de munca, daca s-a intamplat asta. Dar nu cumva se afla in situatia de conflict de interese? Adica a participat la luarea unei decizii de pe urma careia el insusi a obtinut un maaare folos patrimonial? de 50.000 euro? Si e adevarat ca dupa ce a solicitat incetarea contractului de munca, chiar de a doua zi, dl. Puscas s-a angajat la SRR ca consililer economic? E adevarat? daca e asa, ar trebui sesizata situatia de conflict de interese, el e cap de lista la semnarea CCM. Adrian, ce parere ai? Nu te lua dupa avizul de legalitate al CCM al fostei muncitoare necalificate, care a terminat facultatea la IDD la 35 de ani in vreo 7 ani si care a picat de 3 ori concursul de sef serviciu singura pe post….

    Apreciază

  6. Sunteți naivi dacă credeți că indivizii care au transformat Radioul in propria lor afacere vor fi vreun moment timorați de ceea ce apare in presă sau de părerea angajați lor corecți și cinstiți despre jaful din ultimii ani. Asta cu salariile e nimic pe lângă contractele încheiate și banii care se întorc prin ele unde trebuie. Pana mai ieri aveam o șansă să demonstram jaful și să recuperăm banii dar acum ..Uitati-va și minunati-va pe mâinile cui a ajuns țara..Sunt de ai lor și prietenii stiu de ce! Un sfat util: emigrați! PS Ca sa ne destindem un pic, șeful mare e așa cătrănit de situația disperată in care e și se pare că-și alunga depresiile cu inca o ieșire pe continent și cum altfel decât împreună cu cea condamnată pentru mărunțișuri. Nu-i așa că o să-i ajute avocatul penalilor pe toți că să-și recapete încrederea că de acum toți vor putea fura in tihna..Ehe ce vremuri tovarăși, așa ne trebuie, suntem prea toleranți cu leprele și penalii..Și totusi…

    Apreciază

    • Sa le fie rusine!
      Un ultim gest de demnitate ar fi sa isi dea demisiile acum cu totii! Cu ce ochi ne mai pot privi dupa ce am aflat ca au venituri de 10 ori mai mari decat noi???????!!!!!! Ru-si-ne!!! Salarii imense pentru slugarnicie si lipsa de performanta si pentru angajarea oamenilor dictati de seful suprem si pentru mazilirea celor ostili!!!!! Pentru asta sunt platiti regeste nemernicii lipsiti de orice urma de profesionalism. Ar trebui sa fim uniti pentru ca a venit timpul sa ii aruncam in strada si sa nu le mai permitem nici macar sa priveasca spre radio. La fel si slugile sindicale care incearca acum sa ne cumpere cu firimituri sperand ca dupa ce stapanul lor va pleca vom uita cine sunt defapt si cum ne-au prostit atata timp. Nu v-am crezut nicio clipa! Nici pe blonda supraponderala, nici pe blonda femeie de serviciu, nici pe piticul lacheu, nici pe gelatul frezat si nici pe cei care i-ati trimis sa ne bage pe gat gogosile voastre dar am tacut de teama pentru ca daca epoca aceasta apusa a reusit ceva, a reusit doar sa semene frica comunistoida si ura si teama intre colegi.

      Apreciază

    • Așa este și la posturile naționale, șefilor adăugându-li-se gealații. Ce performanțe profesionale individuale și de grup au acești indivizi? ZERO. Ziariștii, instrumentiștii, regizorii, inginerii sau tehnicienii, documentariștii noștri depășesc rar un venit de 3500 lei brut lunar. Doar șefii și lichelele care le cântă în strună au venituri umflate. Lor li se aprobă deplasări, bugete. Ei sunt… deștepții de serviciu, oamenii momentului. Vă miră ostilitatea ascultătorilor în legătură cu plata taxei radio-tv după toate scandalurile pe care tot ei, șefii și apropiații lor le-au provocat din prostie și lăcomie? N-ar trebui. Ce facem? Se pare că singura speranță este ca hoții să se sfâșie între ei pentru firmiturile care vor rămâne după punerea în practică a legii celor 102 taxe.

      Apreciază

  7. Va scriu iarasi cu o mare indignare. Intrebam mai devreme daca Ana Pauker de radio este multumita? Am aflat si raspunsul. De pe fb, Da este multumita! Are ea si familia ei antrenor personal ce conteaza foarte mult, pentru ei? Are ea bani sa plateasca un antrenor personal ce face o mare diferenta intre viata lor si a noastra? Are are de toate pentru ca i-am ingaduit si pentru ca atotputernicu i-a dat? I-a dat din banii pe care ii meritau cei multi cu salarii mici. Dar ce sa faci cand esti obedient, primesti si poti sa-ti faci mereu vacantele la ski in Austria, asa cum vei face si in februarie dupa cum marturisesti pe fb! Mario, sa-ti fie inca odata rusine, se pare ca ti-e cam frica de ei, ca-i cam pupi undeva! Oare de ce ti-e frica?

    Apreciază

  8. Sunt din cale afara de revoltat! Ce se intampla cu aceste capuse imbuibate de stapanul lor este de neimaginat! In timp ce majoritatea salariatilor traiau de la o zi la alta, cu intelegerea ca nu sunt bani pentru a le mari salariile, ca nu sunt resurse pentru consumabile, ca nu sunt bani pentru masini in interesul serviciului, ca nu sunt bani pentru prime, ore suplimentare, conditii de munca, etc., altii se lafaiau si isi radeu in sine de noi prostii! Noi prostii care am sustinut cu munca noastra Radio Romania! Acum, multumim din inima celui care imbuibat fiind, l-a amenintat pe cel pe care l-a pus politic si care speram noi, ca nu-l va mai sustine in nicio functie, dupa toate grozaviile dezvaluite pe acest blog. Hai sictir banditilor reprezentativi! Ana Pauker al SRR esti multumita/? Te-ai facut cat China fara sa-ti pese de noi prostii, muritori de rand! Hai sictir acolitilor, lingailor, obedientilor! Nu cumva va ganditi sa plecati cu acordul partilor? Nehalitilor, din sefi acum oare vreti sa fiti talpa? Va e frica? Cand luati salarii nesimtite nu va era? Comitete directoare care ati mancat niste salarii babane acum dati institutia in judecata sa plateasca tot bietul salariatȚ? De ce nu dati autorul moral in judecata daca sunteti corecti! Dar nu, voi nu sunteti, sunteti numai pe capatuiala! Nu inteleg cum ceilalti presedinti ai SRR care sunt in actualul CA au consimtit la bataia asta de joc la adresa majoritatii salariatilor. Si voi reprezentantii salariatilor sa lasati privirea in jos, acolo unde ati ajuns voi! Sa va fie rusine!

    Apreciază

  9. Si a batut joc de noi atata timp…..iesim la pensie cu salarii de 2 lei iar lingaii si slugile ne rad in fata…. Ce face Georgel Balaci sotul doamei Balaci pentru salariul pe care il ia? E numai o intrebare…. Stim ce face caci vedem…..Cand se va termina cu toate astea si sa avem din nou atmosfera dinainte de venirea astuia????? Cu slugile lui cu tot……Postaci de facebook care asteapta ordine in timp ce noi muncim si ii ducem in spate si pe ei si pe familiile lor aduse la borcanul cum miere din srr…..Cum mai au curaj sa ne priveasca in ochi….Ne mint pentru ca le e frica de razmerita dar tot asta ii asteapta caci nu se mai poate….Dupa ce se schimba regimul ii vom alunga pe toti care ne au mintit si ne au inselat ca ei sa o duca bine si sa se lafaie……sa nu mai vedem numele acelea scarboase care ne prostesc de atata timp iar noi nu avem ce sa facem pentru ca patim ca altii care au avut curajul sa ia atitudine… Sa va fie rusine si voua si familiilor voastre pentru ceea ce sunteti si abia asteptam sa va vedem plecati iar daca nu, va ajutam noi pentru ca a venit timpul.

    Apreciază

  10. Daca Adrian ar fi dat curs scrierilor mele ati fi vazut o sinteza a salariilor din Radio interesanta, zic eu. Probabil ca sunt niste constrangeri de ordin legal/moral, asa ca daca eu am ajuns la niste concluzii probabil ca fiecare dintre voi veti reusi sa faceti asta pe cont propriu.

    Apreciază

  11. La multi ani, curati, adevarati si buni !
    Adrian, asteptam si lista ofiterilor acoperiti, din SRR, despre care se spune ca s-a lungit. Mai mult, respectivii acoperiti nu mai stiu pentru cine lucreaza, dar lucreaza, cu sarguinta, pentru extinderea raului a hotiei, a abuzului, a dezordinii si a intimidarii si excluderii celor corecti.
    Au facut aceasta institutie minunata de rusine si isi mai pun si salarii nesimtite.
    Asteptam judecata, speram sa nu fie cea de apoi !

    Apreciază

  12. Acest nivel salarial il cunosteau multi si mari, motiv pentru care au decis sa transforme SRR in institutie bugetara, sa-i poata fi controla politica financiara. Daca din bugetul alocat pe 2017 scadem sumele cu care obisnuia CA al SRR sa se autorecompenseze anual (vreo 1.500.000 lei) + sumele capusate anual de CD-ul platit (care nu va mai fi platit) + cei 100.000 euro de la deplasarile lui Boss + economiile facute din eliminarea acordurilor noastre redactionale + economiile realilzate din rabatul la curatenia in SRR si din nespalatul WC-urilor, lasandu-ne sa producem/realizam in duhori inimaginabile chiar si pentru Gara de Nord, in mod sigur, dupa ce vom deveni bugetari, vor ramane mult mai multi bani pentru noi, lucratorii. Veniturile LOR, insa, vor fi mult mai mici, ca doar nu i-o lasa Dragnea pe Brusten si pe Furdui sa castige mai mult decat presedintii celor 2 Camere…. Apropo, Adrian Moise, La multi ani iti urez, mult mai buni decat ultimii 4! Sa fii sanatos si nu uita sa ne postezi si paginile de la litera D, cu Directorii si cele de la litera M cu managerii.

    Apreciază

Multumesc!