Au început protestele la Radio Romania împotriva lui Ovidiu Miculescu

„Mai mulţi angajaţi ai Radio România au protestat, marţi, faţă de faptul că preşedintele director general, Ovidiu Miculescu, continuă să rămână la conducerea instituţiei, aceştia invocând faptul că există o decizie definitivă a ÎССJ privind incompatibilitatea sa.


Angajaţii, care au purtat tricouri şi pancarte inscripţionate “Kompatibil”, au depus la cabinetul PDG o scrisoare deschisă prin care îi solicită imperativ demisia lui Ovidiu Miculescu, precum şi mai multe cutii pentru a-l ajuta să împacheteze. Cutiile au fost inscripţionate cu mesaje care le menţionează destinaţia: “Fotografii din călătorii”, “Interviuri date la Radio România”, “Campania Nu distrugeţi Radio România”, pentru care SRR a fost sancţionată cu somaţie publică de RRA.

Angajaţii SRR precizează că au făcut acest demers în calitate de avertizori publici.


„Având în vedere decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.227/31.01.2017, decizie definitivă care, practic, confirmă starea dumneavoastră de incompatibilitate şi vă interzice să mai ocupaţi funcţii publice pe o perioadă de trei ani, ţinând cont de prejudiciile serioase de imagine care pot fi aduse Societăţii Române de Radiodifuziune de faptul că la conducerea acesteia se află o persoană aflată în stare de incompatibilitate, vă solicităm în mod imperativ să vă daţi demisia din funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de membru al Consiliului de Administraţie al SRR”, scriu angajaţii RRA în scrisoarea deschisă transmisă News.ro.

Ei atrag atenţia preşedintelui că „înainte de acest demers, am aşteptat timp de o săptămână după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, însă nu aţi făcut niciun gest prin care să arătaţi că intenţionaţi să puneţi în aplicare această hotărâre definitivă a instanţei”.

Angajaţii din Radio România precizează că rămânerea lui Ovidiu Miculescu în funcţie pune în pericol credibilitatea SRR în spaţiul public. 

„Considerăm că rămânerea dumneavoastră în această funcţie de înaltă demnitate publică pune în pericol credibilitatea şi imaginea SRR în spaţiul public, unde se manifestă mai mult ca niciodată respectarea principiului integrităţii în viaţa politică şi socială. De asemenea, lipsa dumneavoastră de reacţie şi aşteptarea unei decizii de demitere din partea comisiilor parlamentare vor crea o imagine de maculare morală şi juridică a Radioului, pe care această instituţie nu o merită”, se arată în scrisoare.

Semnatari ai scrisorii deschise sunt: Alexandru Rusu – realizator Radio România Actualităţi, Cătălin Gomboş – realizator Redacţia Informaţii, Corina Sabău – redactor Radio România Internaţional, Theodora Cristez, realizator Radio România Internaţional, Bogdan Matei, publicist-comentator, Radio România Internaţional, Constantin Cristian Bleotu – realizator Radio România Cultural, Christine Bleotu (Leşcu) – redactor Radio România Internaţional, Daniel-Florin Onea, redactor, Radio România Internaţional, Mihai-Radu Ceascai, artist instrumentist-şef partida, Orchestra Naţională Radio, Silviu Albei, artist-instrumentist trompetă, Big Band Radio, Oana Enăchescu, realizator Radio România Cultural. 


Instanţa supremă a decis la 1 februarie, definitiv, că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radio, a fost în incompatibilitate, respingând definitiv cererea acestuia de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, care în octombrie 2013 a stabilit că timp de doi ani Miculescu a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în SRR.”

preluare de pe adevarul.ro

3 gânduri despre “Au început protestele la Radio Romania împotriva lui Ovidiu Miculescu

  1. Explicatia e simpla: in 1 februarie ovidiu miculescu a incasat 33.264 lei (cca 7500 euro) prima de ziua lui de nastere, care va fi in 20 februarie. Daca pleaca inainte de 20 februarie demis sau prin demisie, se chema ca la data aniversarii sale nu mai este angajat al SRR, deci nu mai are cum sa primeasca prima si ar trebui sa aduca banii inapoi, avand in vedere ca i-a luat deja, la 1 ale lunii. Simplu, nu? ovidiu miculescu trebuie sa tina cu dintii de birou si de scaun pana la 20 februarie. Partea proasta e ca intre timp continua sa se creada si sa se comporte ca un pdg, iar oplositii lui cred la fel.

    Apreciază

  2. Anunt important. ASOCIATIA „CIMITIRUL ANIMALELOR DE COMPANIE” cauta CAMERAMAN CU EXPERIENTA si ASISTENTA CAMERAMAN. Concursul va avea loc luni de la ora 10.00 la intrarea „Cimitirul TITANIC 2”. Asiguram cazare, dus, acces la toaleta comuna cu angajatii. Pot participa si persoane kompatibile sau condimentate pentru „ciordeli”, fosti colaboratori ai Cramei Secu, persoane cercetate venal.

    Apreciază

  3. Ei si….Nu vreau sa plec.Cine imi mai ofera un salariu bun, cine ma mai lasa sa ma plimb prin toata lumea pe banii prostilor, cine imi mai pupa papucul si cine ma mai linge la fund, (tinand cont ca nu se mai cumpara hartie igenica)? DACA imi gasiti un asemenea loc de munca plec si ii iau cu mine pe toti care m-au slujit cu atata devotament si amnegatie. Ramaneti voi, cei care mi-ati permis toate acestea.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s