Ovidiu Miculescu, somat să renunţe la conducerea Radioului Public: „Aduce prejudicii imaginii instituţiei”

„Angajaţii Radiodifuziunii i-au reamintit Preşedintelui Director General că, odată declarat definitiv incompatibil, este cazul să demisioneze din toate funcţiile de conducere pentru a nu crea o imagine de maculare morală şi juridică a Radioului, imagine pe care instituţia nu o merită.

protest-radio-7-febr-2017

Mai mulţi angajaţi ai Radiodifuziunii Române au organizat, marţi, un protest inedit, pentru a-i atrage atenţia preşedintelui Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, că e cazul să demisioneze din funcţiile de conducere pe care le deţine, după ce Înalta Curte a confirmat faptul că acesta este incompabil.

Îmbrăcaţi în tricouri imprimate cu mesajul „Kompatibil” şi purtând pancarte cu acelaşi mesaj, protestatarii au depus la biroul managerului o scrisoare deschisă prin care îi solicită acestuia demisia, precum şi mai multe cutii pentru a-l ajuta să împacheteze. Cutiile şi ele inscripţionate cu mesaje sugestive precum: “Fotografii din călătorii” http://www.tolo.ro/2016/10/03/110-000-de-euro-a-cheltuit-radio-romania-cu-cele-32-de-deplasari-in-strainatate-ale-directorului-miculescu-in-ultimii-doi-ani-el-zboara-numai-la-business-class-seful-bbc-zboara-la-low-cost/ , “Interviuri date la Radio România”, “Campania Nu distrugeţi Radio România” pentru care SRR a fost sancţionată cu somaţie publică de RRA.

Angajaţii SRR precizează că au făcut acest demers în calitate de avertizori publici.

Redăm scrisoare deschisă remisă directorului general de angajaţi:

Domnule Ovidiu Miculescu,

Având în vedere decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 227/31.01.2017, decizie definitivă care, practic, confirmă starea dumneavoastră de incompatibilitate şi vă interzice să mai ocupaţi funcţii publice pe o perioadă de trei ani,

Ţinând cont de prejudiciile serioase de imagine care pot fi aduse Societăţii Române de Radiodifuziune de faptul că la conducerea acesteia se află o persoană aflată în stare de incompatibilitate,

Vă solicităm în mod imperativ să vă daţi demisia din funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de membru al Consiliului de Administraţie al SRR.

Vă atragem atenţia că, înainte de acest demers, am aşteptat timp de o săptămână după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, însă nu aţi făcut niciun gest prin care să arătaţi că intenţionaţi să puneţi în aplicare această hotărâre definitivă a instanţei.

Considerăm că rămânerea dumneavoastră în această funcţie de înaltă demnitate publică pune în pericol credibilitatea şi imaginea SRR în spaţiul public, unde se manifestă mai mult ca niciodată respectarea principiului integrităţii în viaţa politică şi socială. De asemenea, lipsa dumneavoastră de reacţie şi aşteptarea unei decizii de demitere din partea comisiilor parlamentare vor crea o imagine de maculare morală şi juridică a Radioului, pe care această instituţie nu o merită.

Această scrisoare deschisă va fi remisă presei. Totodată, colegii din Radio România care cred în principiile unui stat de drept sunt liberi să se alăture demersului nostru”, se precizează în scrisoarea remisă redacţiei Epoch Times şi semnată de Alexandru Rusu – realizator Radio România Actualităţi, Cătălin Gomboş – realizator Redacţia Informaţii, Corina Săbău – redactor Radio România Internaţional, Theodora Cristez, realizator Radio România Internaţional, Bogdan Matei, publicist-comentator, Radio România Internaţional, Constantin Cristian Bleotu – realizator Radio România Cultural, Christine Bleotu (Leşcu) – redactor Radio România Internaţional, Daniel-Florin Onea, redactor, Radio România Internaţional, Mihai-Radu Ceascai, artist instrumentist-şef partidă, Orchestra Naţională Radio, Silviu Albei, artist-instrumentist trompetă, Big Band Radio, Oana Enăchescu, realizator Radio România Cultural.

Reamintim că, în urmă cu 6 zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), s-a aflat în stare de incompatibilitate. Instanţa supremă a respins recursul lui Ovidiu Miculescu şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din aprilie 2014.

Decizia Înaltei Curţi marchează finalul unei tumultoase epopei juridice ce a demarat în octombrie 2013, când, în urma unei sesizări depuse de sindicatul SUS-Radio România, Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, s-a aflat în stare de incompatibilitate în intervalul 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012. În perioada respectivă, Miculescu a deţinut simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.

Miculescu a contestat în instanţă raportul întocmit de ANI, acţiunea sa fiind respinsă atât la Curtea de Apel Bucureşti, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.”

articol scris de Loredana Diacu si preluat de pe epochtimes.ro 

2 gânduri despre “Ovidiu Miculescu, somat să renunţe la conducerea Radioului Public: „Aduce prejudicii imaginii instituţiei”

  1. Radioul operat de Lagardere, Radio 21 face parte din grupul care mai deține Europa FM și Vibe FM, se numeste din data de 9 ianuaie 2017, Virgin Radio Romani

    http://www.presadeinvestigatii.ro/2013/07/26/ovidiu-miculescu-nume-conspirativ-adrian-dictatorul-de-la-radio-romania-ar-trebui-retras-urgent-la-centru-sau-in-centrala/

    In mediu on line, sunt informatii ca Victor Ponta si Ovidiu Miculescu, au fost presedinte respectiv vicepresedinte (sau mai sunt inca?) ai Fundatiei Secolul XXI. Aceasta fundatie este actionar majoritar al Radio 21, care acum se numeste VIRGIN RADIO ROMANIA.

    Sunt confuz. Oare Ovidiu Miculescu are vreo legatura? Va rog, ca jurnalisti, sa faceti demersuri de investigatie pentru a se afla adevarul. Radio Romania nu poate fi decat unul!

    Apreciază

  2. ONOÁRE, (5, 6) onoruri, s. f. 1. Integritate morală, probitate, corectitudine; demnitate, cinste. zice:

    Demisia e un act de onoare. Il banuiti pe Miculescu ca ar avea asa ceva?

    ONOÁRE, (5, 6) onoruri, s. f. 1. Integritate morală, probitate, corectitudine; demnitate, cinste. ◊ Câmp de onoare = câmp de luptă pe care și-au dat viața cei care au luptat pentru apărarea patriei. ◊ Loc. adj. De onoare = a) demn de încredere, cinstit, onest; b) care angajează cinstea, demnitatea cuiva; c) onorific. ◊ Expr. Pe cuvântul meu (sau tău etc.) de onoare sau pe onoarea mea, a ta etc. = formulă folosită pentru a întări o afirmație sau pentru a garanta respectarea unei promisiuni. 2. Reputație, prestigiu, faimă, vază. ◊ Expr. A face (cuiva) onoare = a servi (cuiva) spre laudă, spre fală; a onora. ♦ Mândrie, demnitate. 3. Prețuire deosebită, considerație, respect, stimă. ◊ Gardă de onoare = gardă simbolică instituită în semn de respect cu ocazia unei anumite solemnități. (Înv.) Panou (sau tablou, tabel etc.) de onoare = panou cu numele (și fotografiile) salariaților unei întreprinderi sau ai unei instituții evidențiați în muncă. Cavaler (sau domnișoară) de onoare = persoană care însoțește mirii la ceremonia cununiei. Doamnă (sau damă) de onoare = doamnă atașată unei regine, unei prințese. ◊ Loc. adj. De onoare = de frunte, de cinste. ◊ Loc. adj. și adv. În onoarea cuiva (sau a ceva) = (care se face) pentru a cinsti pe cineva (sau ceva). 4. Favoare, cinste. ◊ Expr. (În formule de politețe) A avea onoarea să… (sau a…) = a avea cinstea să… A face (cuiva) onoarea să… (sau a…) = a face (cuiva) favoarea de a…, a face cinstea de a…, a socoti demn de… (Fam.) Am onoarea (să vă salut), formulă respectuoasă de salut. Nu am onoarea = nu cunosc, nu știu. 5. Manifestare a stimei, a considerației pentru cineva, exprimată prin semne de cinstire, de respect; p. ext. (la pl.) ranguri, demnități. ♦ (Mil.; de obicei cu verbele „a da”, „a prezenta”; în forma onor) Prezentarea armei în semn de salut la întâmpinarea unei autorități militare sau civile superioare, la paradă, la înmormântare etc.; semnal de goarnă care însoțește de obicei această prezentare. ◊ Expr. Pentru onor! = comandă pentru darea onorului. A face onorurile casei = a-și îndeplini îndatoririle de gazdă la o recepție, la un bal etc. 6. (Înv.; în forma onor) Poziție socială, rang. ♦ (La pl.) Figură mare (damă, valet, rigă, as) la unele jocuri de cărți. [Var.: onór s. n.] – Din lat. honor, -oris, fr. honneur, it. onore.
    sursa: DEX ’09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s