Ovidiu Miculescu, Președintele-Director General al Societății Române de Radiodfifuziune, declarat incompatibil definitiv de ICCJ, de trei zile, nu mai are somn.
Miculescu stă intr-o mare dilemă: să accepte ca marți 14 martie 2017, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, să voteze demiterea acestuia din funcția de Președinte-director general al SRR sau să-și dea demisia din această funcție, înainte de a fi votat Raportul ANI, în plenul reunit al Parlamentului, care va avea loc miercuri, 15 martie 2017?
Nu mai spunem că tot în 15 martie 2017, Miculescu a convocat o ședință de Consiliu de Administrație, la ora 14.
Și totuși, să vedem care este diferența dintre a-și da demisia or a fi demis de Parlamentul României ?
Diferența constă în decență!
În decența comportamentală pe care un adevărat președinte de instituție publică ar fi trebuit să o aibă. Indiferent de opțiunea lui Miculescu, în acest moment este jenant să-și mai dea demisia dupa ce i s-a cerut aceasta, dar s-a agățat cu dinții de functie și de jilț, până-n ultima clipă.
Chiar și asa, el joacă, și acum, la două capete:- Dacă va fi demis el va spune că a fost dat jos politic, deși a urcat Radioul public, ”pe cele mai înalte culmi de progres si civilizație” și ”din punct de vedere financiar Societatea Română de Radiodifuziune este într-un moment fast”, chiar dacă numirea lui Ovidiu Miculescu a fost un gest politic 100%, săvârșit de prietenul acestuia, fostul prim-ministru, Victor Viorel Ponta.
- Dacă totuși își va da demisia, doar ca să nu apară numele său publicat în Monitorul Oficial al României, ar fi un gest extrem de tardiv și de laș.
De ce?
Pentru că din data de 31 ianuarie 2017, de când Înalta Curte a dat verdictul final în cazul său de incompatibilitate, ar fi putut să aibă demnitatea și decența să recunoască o sentință judecătorească definitivă și să-și asume demisia, nu să încerce tot felul de strategii și fitile avocățești, susținând aberant că starea de incompatibilitate în care s-a aflat, s-a prescris.
Ovidiu Miculescu a avut cinstea și onoarea, de a fi numit de către Parlamentul României, într-o funcție publică, dar după părerea multora, acesta și-a bătut joc de această mare onoare.
Dacă Miculescu va deveni sau nu un proscris, nu putem ști în acest moment.
Cu siguranță vom afla după ziua de miercuri 15 martie 2017.
Eu vă propun să facem o dezbatere publică despre situația Radioului post Miculescu, dar invitandu-l si pe acesta, să-și susțină poziția, singur !
Pe un teren neutru !
Ce ziceți, stimați colegi ?
Ce ziceti, dle Miculescu ?
AV Moise
Da, stai linistit Nimiculescule, iar voi, stimati colegi, resemnati-va! Dreptatea, in tara inca a noastra, a trecut in amintire. Nimiculescul nu va fi pedepsit si nu va fi demis. El nu va pleca nici ca incompatibil, nici ca inculpat, nici pentru prejudiciile aduse SRR, nici pentru abuzurile comise. El va pleca doar atunci cand Altcineva, care a carat geanta Altcuiva mai pe val, va pune ochii pe postul lui. De abia atunci putem spera ca vom scapa de el, dar cine stie ce olguta competenta va ocupa biroul de la et. VI. Linistiti-va, tot ce ati facut, multi, in frunte cu Adi Moise, s-a dovedit a fi ABSOLUT DEGEABA! Nimiculescul disparea oricum cand trebuia sa elibereze tronul. Pacat de energiile irosite, de anii pierduti.
ApreciazăApreciază
Ne meritam soarta! Daca eram uniti nu ajungeam aici.
Putine caractere puternice in institutia noastra.Nu vreau sa ma resemnez.Speranta moare ultima.Nu vreau sa ma gandesc la un viitor trist.
ApreciazăApreciază
http://www.diacaf.com/out/?i=55574648
ApreciazăApreciază
http://www.agerpres.ro/politica/2017/03/14/cazul-presedintelui-director-general-al-srr-amanat-cu-doua-saptamani-de-parlamentari-15-51-30
ApreciazăApreciază
In direct de la Comisiile de cultura si juridice, reunite http://www.stiripesurse.ro/situa-ie-hilara-in-parlament-fost-ministru-al-justi-iei-condamnat-penal-apara-un-incompatibil_1185429.html
ApreciazăApreciază