Cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova au mai castigat un proces cu SRR. Felicitari!

Cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova au mai castigat un proces cu SRR. Felicitari !

Este al doilea proces castigat de ei vs SRR (dar in fapt, impotriva celor care au dorit sa le ia drepturile), dupa ce l-au castigat in prima instanta si apoi definitiv, la Curtea de Apel Craiova, pe primul.

Acum este momentul ca cei care se fac/sunt vinovati sa achite NOTA DE PLATA a acestor procese si nu SRR! Raspunderea nu este a SRR ci a celor care au condus dictatorial, discriminatoriu, abuziv si a celor care i-au hartuit pe cei care nu au plecat capul si au fost impotriva curentului.

Despre ce este vorba.

In 12 octombrie 2016, cei 9 curajosi de la Radio Craiova au depus in instanta o noua actiune prin care au cerut mai multe drepturi (vezi aici).

Astazi, 8 mai 2017, instanta de la Tribunalul Craiova, a hotarat:

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 8047/63/2016
Data inregistrarii 12.10.2016
Data ultimei modificari: 08.05.2017
Sectie: Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale
Materie: Litigii de muncă
Obiect: drepturi băneşti Amanare pronuntare
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
NEŢOIU VALERIU CRISTIAN, ANA EMIL, ANA CASTELA MARGARETA, GHEORGHE PANTELICĂ , GOICEANU VERONICA, MARCU CORNEL , KOSTICI(NICA) CLAUDIA, ŞTEFĂNESCU ILIE Reclamant
SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE -STUDIOUL DE RADIO OLTENIA CRAIOVA Pârât

Şedinţe

08.05.2017
Ora estimata: 09:30
Complet: CM6
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia autorităţii de lucru judecat, invocată de pârâtă. Respinge cererea reclamanţilor privind obligarea pârâtei la respectarea calificării profesionale menţionată în contractele individuale de muncă. Admite în parte actiunea precizată. Obligă pârâta să reîncadreze reclamanţii şi în consecinţă, să stabilească acestora un salariu de încadrare brut lunar pentru perioada 18.03.2016-08.05.2017, conform grilelor de salarizare corespunzătoare functiei fiecăruia, la nivelul minim al coeficientului pentru funcţie stabilit în anexa nr. 5a la contractul colectiv de muncă la nivel de SRR încheiat în anul 2013, asa cum a fost modificată prin actul adiţional nr. 3/2013, prin raportare la salariul minim brut pe SRR pe acest interval de timp,cu includerea sporului de condiţii grele/deosebite în acesta- conform actului adiţional nr 6/2013 la contractul colectiv de muncă la nivel de SRR, pentru un program normal de lucru de 6 şi/sau 7 şi/sau 8 ore/zi, după caz. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor pentru perioada 18.03.2016-08.05.2017, (data pronunţării prezentei sentinţe), diferenţele salariale dintre salariul cuvenit, stabilit conform paragrafului anterior, inclusiv sporurile, indemnizaţiile şi alte adaosuri de care aceţtia au beneficiat şi salariul efectiv încasat pe aceasta perioada, sume actualizate, plus dobânda legală, de la data naşterii dreptului şi până la data plăţii efective. Compensează cheltuielile de judecată efectuate de părţi şi obligă pârâta sa plătească fiecarui reclamant suma de 375 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Dolj. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.05.2017.
Document: Hotarâre  1550/2017  08.05.2017

Aceasta hotarare nu este definitiva, ea poate fi atacata cu apel de catre SRR.

Acum vom vedea daca noul Director General, Georgica Severin, va da ordin sa se inceteze cu prigonirea salariatilor de catre Milan & gasca si sa li se acorde oamenilor drepturile ce le-au fost luate cu japca, prin abuz sau va ataca cu apel aceasta hotarare iar Radioul sa tot achite oalele sparte de Miculescu&Milan. E un inceput !

Apropo(s)!

Am auzit ca miercuri, 10 mai, Georgica Severin va avea o vizita de lucru la Radio Craiova pentru a cunoaste personal cum stau lucrurile prin teritoriale. Ca o simpla mostra, uitati ce scrie pe pagina oficiala a site-ului Radio Oltenia (vezi mai jos).

Stiam ca logo-ul postului Radio Romania Oltenia-Craiova este „Acasa la olteni”

dar mai jos apare un altul: „Radio Oltenia 2017 – Mâine începe azi!

Ce sa mai inteleaga dragul nostru ascultator, mai Ducule ?

Si cand te gandesti ca la Radio Craiova mai este eu sunt trei, nimeni altul decat vestitul Marian Barbu.

Radio Craiova, va fi al doilea post de radio teritorial prin care trece noul DGI, dupa ce vineri a fost la Radio Constanta, iar Doros&gascuta au tacut malc, sperand sa obtina un zambet suav din partea lui Severin. Dar nu a fost deloc asa!

Se pare ca s-a cam dus soarele de pe malul Marii Negre si au inceput sa se adune nori negrii desupra lor, a celor care intra neautorizat/ilegal pe mess de Fb ale colegilor din radio (fapt pedepsit/sanctionat de legea penala), si celor care au hartuit, au intimidat si amenintat alti colegi care nu au stat drepti in rand.

Furtuna sta sa inceapa! Cine credeti oare, ca a starnit-o ?

Recomand tuturor salariatilor de buna credinta de la Radio Constanta sa spuna deschis noului Director General problemele cu care s-au confruntat pana acum si sa vina cu propuneri pentru stabilizarea climatului din studio.

Trebuie sa facem mai intai curatenie si apoi sa ne vedem de munca, pentru ca Radioul public are nevoie de oameni care pun suflet in ceea ce fac pentru ascultatori si nu pentru o gasca de profitori si smecheri de duzina.

Sper ca noul Director general sa-nteleaga ca nu poti sa construiesti ceva durabil fara ca inainte sa faci curatenie, cand timp de 4 ani ai fost hartuit, discriminat, intimidat, batjocorit iar „frica” a fost singurul tau „aliat”!

Le doresc succes colegilor de la Radio Craiova dar si celor de la Radio Constanta.

Se pare ca joi si vineri, Georgica Severin, va ajunge pe la Radio Resita si apoi la Radio Timisoara.

Sgaverdea a trecut de la sloganul radioul care te „asculta cum te-ascult!”la „este radioul căruia îi pasă de tine!”. Ce imaginație bogata!

Daca aveti curiozitatea sa vedeti si sa auziti cu ce se ocupa marea managerita de la Radio Resita, Laura Sgaverdea, ascultati o mostra (aici sau aici). 

Sa nu uitam ca maine, 9 mai 2017, este si termen in procesul intentat de Laura Sgaverdea si SRR prin Radio Romania Resita lui Sergiu Taban si cotidianului on line Reper24. Cel mai bine a zugravit tabloul un foarte bun cunoscator al locului dar mai ales al oamenilor (aici), colegul nostru, Mario Balint.

Usor, usor, incepem sa tragem linie! Sa separam graul, de neghina!

Pe curand,

AV Moise

2 gânduri despre “Cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova au mai castigat un proces cu SRR. Felicitari!

  1. Domnul Severin vine astazi, joi, la Craiova și Reșița urmand ca maine, vineri, sa fie la Timisoara. Nu stiu ce va fi la Craiova, dar pot sa fac pariu ca la Resita NICI UN SINGUR angajat nu va spune nimic rau de Sgaverdea. Toate vor fi bune si frumoase, oameni multumiti, un management de exceptie etc. Mai ales ca preferata lui Miculescu spune in gura mare ca ea daca va fi schimbata va ramane sa munceasca in continuare in radio. AICI E O PROBLEMA! Cocoana a fost angajata in radio SEF iar nu reporter sau redactor. Ea vine de pe o functie de jurist de la APIA. Cum poate ramane pe o functie de redactor, sau realizator? E o intrebare care ar trebui sa fie pusa!
    Procesul cu Taban s-a amanat pentru septembrie. Vad ca Mario Balint nu a scris nimic despre proces.
    Cat priveste profesionistii… pentru Radio Sgaverdea nu este nevoie de profesionisti! Doar de lingai care sa spuna ,,sefa, ce bine arati azi,,…

    Apreciază

  2. M-am uitat la madam Sgaverdea. Ce cauta asta la radio? Mai ales la radioul public? Pe o functie de conducere? Habar nu are cum se face o emisiune de radio. Se poticneste la o lectura sumara, isi da cu parerea aiurea in tramvai. Unde-au disparut ziaristii de la Resita, cei care castigau premii nationale si internationale pentru emisiunile lor?

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s