Lucrarile Adunarii Generale a Federatiei Europene a Jurnalistilor s-au tinut la Bucuresti

In perioada 18-19 Aprilie a.c., a avut loc la Bucuresti, lucrarile Adunarii Generale a Federatiei Europene a Jurnalistilor, gazda fiind Federatia din Cultura si Mass-Media FAIR-MediaSind.

Si ca sa vezi, cele doua duduii, Cearsela Radulescu si Viorica Nicoleta Balaci, trimise in „misiune speciala” la Congresul Mondial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor, din 13-15 mai 2013, la Dublin, de ex pdg-ul de la Radioul public, nea Ovidiu Miculescu, au ratat tocmai lucrarile Adunarii Generale a FEJ-ului de la Bucuresti.

Dar cred ca stiu de ce nu au mai venit. Nu mai era rost de plimbare cu avionul, de stat la hotel de 4*, de diurna in valuta, cine mai lua cina cu presedintele tarii, etc.

Viorica Balaci ar fi venit cel mult cu un auto de la Radio3net iar Cerasela Radulescu nu a putut veni pentru ca avea intalnirea de gradul 3 cu noul director general interimar, Gerogica Severin, cel care a vizitat astazi Radio Romania Cluj iar ieri a fost la Radio Romania Tg. Mures.

Sursele noastre de la Cluj ne-au spus ca Cerasela s-a plans ca ea mai are doar pana-n luna iunie contract cu Radioul si ca o sa-i expire.

Pai mai Cerasela, unde-ti este mentorul ? Nu te ia cu el la ABU ? Ca lumea zice ca i-ai fost destul de fidela si i-ai ascultat toate ordinele si indicatiile. Un om ca tine nu mai gaseste OM-ul, pe nici un drum.

Si ca sa fiti la curent cu ceea ce s-a intamplat la Adunarea Generala a EFJ, puteti vedea mai jos cateva imagini si declaratii.

 

Mogens B Bjerregard

Mogens B. Bjerregård – Presedintele EFJ

O parte din cei 90 de delegati ai AG EFJ

O parte din cei 90 de delegati la AG EFJ de la Bucuresti

Votul AG EFJ pt motiunea FAIR MediaSind

Votarea motiunilor din cadrul AG FEJ de la Bucuresti

Aveti mai jos si un material preluat de la Agerpres pentru ca Radio Romania nu a avut liber niciun jurnalist iar Balaci si Cerasela, nu le mai pasioneaza vanatoarea dupa Moise.

Radioul public și Televiziunea Română nu mai sunt instituții publice de câteva luni, fiind de stat după eliminarea taxei radio-TV, a declarat Cristi Godinac, președinte SRJ MediaSind, în cadrul unei conferințe realizate cu ocazia Adunării Generale a Federației Europene a Jurnaliștilor (FEJ).

Cristi Godinac – presedinte executiv FAIR-MediaSind

„Am reușit să scăpăm de un director abuziv al Radioului public împotriva căruia dumneavoastră (Federația Europeană a Jurnaliștilor n.r.) ați votat moțiune de protest. Am reușit să menținem o anumită independență în instituțiile publice de radio și televiziune. Din păcate, în urmă cu câteva luni cele două instituții publice de radio și de televiziune nu mai sunt instituții publice deoarece Parlamentul a eliminat taxa radio-tv și practic le-a transformat în instituții de stat”, a spus Godinac.

El a precizat, de asemenea, că Guvernul a transmis un proiect de lege care prevede împărțirea mass-media în șapte sectoare.

„Ieri, Guvernul României ne-a transmis un proiect de lege privind modificarea sectoarelor de activitate prin care mass-media nu mai există. Ne împarte în șapte sectoare ca să nu mai putem negocia un contract colectiv. Cu Ministerul Culturii suntem în conflict pentru că de aproape un an nu reușim să negociem un nou contract colectiv. Suntem sub presiune și sperăm că datorită vouă, datorită FEJ, vom rezista”, a mai arătat oficialul SRJ MediaSind.

Comitetul Executiv al Federației Europene a Jurnaliștilor — EFJ a decis să organizeze la București, în perioada 18-19 mai 2017, Adunarea Generală a organizației europene de media, iar tema întâlnirii este „Jurnaliști sub presiune”.

Presiunile economice sau politice asupra jurnaliştilor europeni au fost discutate, joi şi vineri, la Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, preşedintele FEJ, Mogens Blicher Bjerregard, subliniind că „politicienii trebuie să stea departe de redacţii„, deoarece „o presă liberă creează conţinut de calitate„.

Ricardo Gutierrez, secretarul general al Federaţiei, a precizat că unul dintre motivele organizării evenimentului în Capitala României reprezintă un gest de solidaritate.

Ştim că situaţia e dificilă în România, atât cât priveşte libertatea presei, dar şi legislaţia muncii. Cred că e important pentru comunitatea europeană a jurnaliştilor să arate solidaritate faţă de colegii lor din România.”

Preşedintele Federaţiei „Cultură şi Mass-Media” FAIR MediaSind, Leonard Pădureţ, a arătat că, în urma celor două zile de discuţii din cadrul Adunării Generale a Federaţiei Europene a Jurnaliştilorde la Bucureşti, s-a ajuns la concluzii care „dau speranţă”. El a vorbit însă şi despre demersul Guvernului de a modifica sectoarele de activitate. „Propunerea actuală, care vine să fragmenteze în nenumărate mici părţi sectorul cultură şi mass-media, va duce la imposibilitatea încheierii unui acord colectiv sectorial„, a explicat el. „Ne miră că nici măcar o virgulă din propunerile pe care noi le-am transmis la ministerele de resort nu se regăseşte în noul proiect.

Cristi Godinac a vorbit despre problemele specifice ale mass-media române.

Alături de alte moţiuni care s-au votat a existat o declaraţie oficială votată în unanimitate de toţi invitaţii în privinţa situaţiei din România. Practic FEJ-ul s-a angajat să susţină eforturile federaţiei FAIR Mediasind în privinţa determinării Guvernului României, de a nu modifica sectoarele de activitate.”

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s