Nu vă fie frică, Sindicatu` Liber pică!

.Stimați colegi de bună credință ai Radioului public.

Deși am tras nenumărate semnale de alarmă, cu mult înainte să se întâmple (chiar dacă nu sunt Mafalda!), majoritatea dintre voi, nu ați crezut. Am încercat să-mi explic de ce. Am gândit că nu mă credeți până nu vedeți că se întâmplă ceva. Și o parte dintre voi ați ales această variantă. Alții ați crezut dar v-a fost frică de gașca miculesciană, care își întindea brațele ca o hidră peste voi, cei care îndrăzneați să gândiți LIBER. Am înțeles cât de mare a fost teroarea pe capul vostru și în sufletul vostru.

Acum o să vă dezvălui o parte din țesătura urzită la sfârșitul verii, a anului 2012, când Miculescu a bătut palma cu Bogdan Hossu, ca Sindicatul Liber să obțină reprezentativitatea și astfel să ”negocieze”, de unul singur, un nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de Radio.

Am să vă spun cum s-au petrecut faptele pe scurt, ca să ajungem la ziua de astăzi mai repede (o parte sunt relatate aici).

Ex-președintele Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR (SLLSRR), dna Daniela Aurelia Ciobanu, a trimis prin fax o cerere către Judecătoria Sector 1, prin care solicita ca instanța să constate reprezentativitatea sindicatului în SRR (adică 50% + 1 din numărul de salariați să fie membri ai SLLSRR). Cererea avea o pagină și jumătate iar la final preciza că va depune în termen util și documentele care să ateste reprezentativitatea. (vezi aici)

Când am văzut agitația de la începutul lunii septembrie 2012, în care erau implicate Daniela Ciobanu și președintele Sindicatului Național al Jurnaliștilor ”Partener Media”, dna Viorica Nicoleta Balaci, ”că se vor uni să formeze cel mai mare sindicat” din Calea Lactee, ceva îmi spunea că nu este OK.

După ce am primit informația de la cineva din SLLSRR, am verificat pe portalul instanței si astfel am depus o cerere de intervenție în cadrul dosarului 37681/299/2012.

Am susținut, prin cererea de intervenție, că declarația pe proprie răspundere privind numărul de membri de sindicat pe care a dat-o Daniela Ciobanu o consideram ca fiind falsă (atunci a venit alături de mine și Sindicatul APR).

Din păcate, instanța nu a dorit să verifice sesizarea/ cererea noastră și a acordat reprezentativitatea SLLSRR.

Ceea ce s-a întâmplat după ce a obținut-o, ați simțit pe pielea și pe buzunarul vostru.

După ce am făcut mai multe verificări solicitând SRR, pe legea 544/2001, numărul de membri ai sindicatelor din SRR, am depus plângerea penală care are număr unic 13925/P/2013, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1.

După o tergivesare de aproape 2 ani, Parchetul a vrut să claseze dosarul iar SUS-Radio România a depus plângere împotriva Ordonanței Parchetului de clasare a cauzei și astfel am ajuns în fața judecătorului de la Cameră Preliminară de Judecătoria Sector 1, care ne-a admis plângerea și a cerut începerea urmăririi penale. (vezi aici)

Nr. unic (nr. format vechi) : 34469/299/2015
Data inregistrarii 30.03.2015
Data ultimei modificari: 05.01.2017
Sectie: .
Materie: Penal
Obiect: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS RADIO ROMÂNIA)- SEDIUL ALES Petent
CIOBANU AURELIA DANIELA Intimat

Şedinţe

16.07.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet PENAL amanari pronuntare jud. OPARIUC V.
Tip solutie: admite plângerea
Solutia pe scurt: În temeiul art.341 alin.6 lit.b C.proc.pen. admite plângerea formulată de petentul SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS – Radio România), în contradictoriu cu intimata CIOBANU AURELIA DANIELA. Desfiinţează Ordonanţa nr.13925/P/2013 din data de 24.09.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Trimite cauza la procuror pentru a începe urmărirea penală. În temeiul art.275 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 16.07.2015.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    16.07.2015

După ce am văzut dosarul penal 13925/P/2013, am descoperit împreună cu cei trei avocați, cu care lucrez pe dosarele penale al SUS-Radio România, că cea care devenise între timp președinte al SLLSRR, dna Viorica Balaci, a depus la Secția 3 de Poliție, multe liste cu persoane care nu au nicio legătură cu Radioul public, pentru a o acoperi pe Daniela Ciobanu.

De exemplu, oameni de la televiziunea lui Mazăre MTV Neptun, de la societatea Telegraf Constanța, de la Filarmonica Marea Neagra – Constanța, de la SC CAMIAGROCOM SRL – Mureș, de la SC SOTI CABLE Neptun SRL, etc. Ce să mai spun de cei care erau decedați de cel puțin 5 – 6 ani de zile și erau numărați printre cei vii!

Văzând că se apropie anul 2017 și se tergiversează cauza, am făcut plângere la Consiliul Superior al Magistraturii – Inspecția Judiciară, Ministerul Justiției, Ministerul de Interne, solictând să se verifice de ce nu se dă o soluție în această speță. Acum lucrurile au început, în sfârșit, să se miște !

Așa că stimați colegi care sunteți chemați la poliție să declarați adevărul, voi nu sunteți de vină cu nimic ci doar cei care au considerat că o coală de hârtie suportă orice, chiar și minciuni.

Vinovații i-am indicat în plângerea de la Judecător de Cameră Preliminară, acum 2 ani, Parchetul și Poliția doar trebuie să ”măsoare” cât de mare a fost falsul și uzul de fals, și câți au participat la acest Grup Infracțional.

Recomand tuturor colegilor din Radio, care sunt chemați la Poliție, să spună ADEVĂRUL.

Aceștia nu vor păți nimic!

În schimb, cei care vor încerca să-i protejeze pe infractori, vor avea aceeași soartă ca și ei.

img_7563Din cei 1185 de membri de sindicat declarați de Daniela Aurelia Ciobanu (în septembrie 2012), peste 100 nu erau salariați ai Radioului public.

Așa că nu vă fie frică,

Sindicatu` Liber pică! 

Nu-i mai țineți în spate pe infractori !

AV Moise

4 gânduri despre “Nu vă fie frică, Sindicatu` Liber pică!

  1. Pingback: Sindicatul Liber din Radio. A fi sau a nu fi „reprezentativ”? | SUSROMANIA

  2. Pingback: Sindicatul liber în cădere liberă după ieșirea din scenă a patronului, Ovidiu Miculescu | SUSROMANIA

  3. A picat deja odata cu comandantul suprem. Se aude ca celor 5, 6 care inca mai sunt guralivi le-a promis ca ii va lua cu el iar acestia au muscat-o si de data aceasta. Asteptam sa pice cu totul si sa o vad apoi pe doamna big lider cum isi face cumparaturile de la Auchan pe banii ei.
    Urmeaza inca multe, multe…..iar panica e tot mai mare 🙂 Sa vedeti cum vor pica toti ca mustele la plici cand se vor afla toate manariile tesute de ei.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s