OLTEA SERBAN PARAU, de la cultural la penal si apoi ”da-i inainte cu tupeu, c-o sa vezi ca nu e greu!”. Episodul 11

Se pare  ca Oltea Serban Parau nu se va mai bucura de avantajele preferentiale de pe urma legaturii cu ex pdg-ul Miculescu.

Astazi, s-a vorbit in Radio despre mutarea acesteia din biroul cu secretariatul si secretara din dotare de la etajul 6 in fostul birou al Nanei Calciu (Sefa proiectului cu Access la bani europeni, pe gratis si pentru prieteni si rude, fara numar!!!).

Va readuc in memorie faptul ca Oltea Serban Parau a fost infipta de Miculescu in functia de Director al  Centrului Cultural Media si prin prisma acestei functii, cu sprijinul conducerii, a intocmit in mod repetat contracte cu sotului sau, care are un alt nume de familie decat aceasta (vezi aici).

Dupa ce s-au facut mai multe sesizari, Agentia Nationala de Integritate a declarat-o in conflict de interese iar Parchetul a inceput urmarirea penala.

In urma cercetarilor penale, instanta de judecata a condamnat-o, la Judecatoria Sector 1 si apoi definitiv:

Complet: Complet PENAL amanari pronuntare jud. OPARIUC V.
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 253 ind. 1 alin. 1 C.pen. din 1968, cu aplic. art. 41 alin. 1 C.pen. din 1968 condamnă pe inculpata ŞERBAN PARĂU OLTEA la pedeapsa de 1(un) an închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, în formă continuată. În temeiul art. 71 alin. 2 C.pen. din 1968 aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c C.pen. din 1968, pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art.81 C.pen. din 1968 suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 (un) an închisoare, pe un termen de încercare de 3 (trei) ani calculat potrivit dispoziţiilor art.82 C.pen. din 1968. În temeiul art.71 alin.5 C.pen. din 1968 suspendă executarea pedepsei accesorii aplicată inculpatei pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor care atrag revocarea suspendării condiţionate a pedepsei, prevăzute de art.83 C.pen. din 1968. În temeiul art.274 alin.1 C.proc.pen., obligă pe inculpata ŞERBAN PARĂU OLTEA să plătească suma de 1600 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 08.06.2015.
Document: Hotarâre  387/2015  08.06.2015

Cu alte cuvinte, a fost un furt calificat in forma continuata de la locul de munca. Dupa decizia instantei, Oltea Serban Parau nu a mai lucrat ca Director, aceasta functie fiindu-i repartizata lui Attila Vizauer (A.V.), dar a lucrat in continuare in Radio ca si consilier personal a lui Ovidiu Miculescu.

Chiar daca infractiunea savarsita de Directorul Oltea Serban Parau s-a petrecut la locul de munca, intr-o institutie publica  (banii fiind din taxa Radio platita de cetateni) si avea cazier, nimic nu a impiedicat colaborarea binomului oltea serban parau – ovidiu miculescu.

Ba mai mult, in Radio se comenta ca noul director A.V. era de fapt un ornament si devenise ornamental iar Centrul Cultural Media era condus tot de aceeasi Oltea Serban Parau.

Dar noi am fost mai curiosi din fire si am intrebat pe SRR (vezi aici) si am primit raspunsul (vezi aici).

Si uite ce am mai facut aici. Sentinta penala o puteti citi aici. A urmat condamnarea la Curtea de Apel in dosarul cu ANI. Plimbarea prin Japonia si episodul 10.

Aceasta chiar daca avea alta functie a beneficiat in continuare de acelasi birou cu secretariat, cu secretara, de un salariu colosal (de aproximativ 9.000 lei, zic gurile rele!!!), de masina de serviciu (o avea GPS ?), cat si de calatorii de lux in numele Radioului, alaturi de ex pdg-ul Ovidiu Miculescu si pe bani publici.

Avem totusi cateva intrebari pentru DG-I, Georgica Severin:

  1. Schimbarea biroului o fi oare la pachet cu retragerea autoturismului, corectarea salariului, etc?

2. Ce functie va avea?

3.A primit SRR cazierul patat al Oltei Serban Parau?

4. Oare nu v-ati saturat sa o auziti cum face promovare unor evenimente culturale, si nu numai, pe Radio Romania Actualitati si Radio Romania Cultural?

5. Oare ce o sa zica dna Manuela Dumitrescu, sefa de la Serviciul Resurse Umane, despre modul cum i s-a desfacut CIM-ul si cum a fost imediat reangajata OSP, in Radio?

Sunt intrebari la care asteaptam un raspuns!

Pe maine, cu articolul: „Radio România la răscruce! Episodul 1”

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s