O noua victorie împotriva inchiziției din Radioul public

In luna octombrie 2016, Alin Pop – liderul filialei Cluj a SLSRR – a fost dat afara din conducerea sindicatului si exclus din organizatie, printr-un simulacru de sedinta a Biroului Executiv, fapt despre care v-am informat (vezi aici). Pentru mai multe amanunte cititi si articolele: „Serparia din Radioul public. Sezonul II. Episodul 1” si „Serparia din Radioul public. Sezonul II. Episodul 2„.

Acesta a contestat in instanta decizia colegilor lui si dupa cum se vede, a castigat dand astfel o palma abuzurilor si inchizitiei din SRR. Dupa un proces care a durat 8 luni, vineri, Judecatoria sect 1 a anulat Procesul Verbal de excludere si i-a dat castig de cauza lui Alin Pop (vezi aici).

Nr.unic (nr. format vechi) : 43242/299/2016*
Data inregistrarii 02.02.2017
Data ultimei modificari: 08.07.2017
Sectie: Secţia a-II-a Civilă
Materie: Civil
Obiect: constatare nulitate act juridic
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
POP ALIN – DOMICILIUL ALES Reclamant
SINDICATUL LIBERL AL LUCRĂTORILOR DIN SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE Pârât

Şedinţe

07.07.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. MODORAN LF
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea procesului-verbal al Biroului Executiv al pârâtei. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată, constând în taxă judiciară de timbru 20 lei, onorariu avocat 500 lei şi cheltuieli deplasare reclamant 1118,41 lei. Cale de atac, apel, în 30 de zile de la comunicare ce poate fi introdus în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 07.07.2017.
Document: Hotarâre    07.07.2017

Situatia este insa mult mai complexa si se incadreaza perfect in standardul de opresiune pe care Miculescu si gasca l-au aplicat in SRR, impotriva celor care nu au acceptat sa se supuna.

Pentru a-l exclude din sindicat si implicit din functia de vicepresedinte deoarece devenise incomod, gasca lui Balaci s-a legat de o postare pe care Alin Pop a scris-o pe facebook. Prin acea postare, Alin Pop a facut un indemn catre conducerile tuturor sindicatelor sa lase de o parte orgoliile si sa se implice in actiuni comune pentru apararea institutiei si a tuturor salariatilor. Ei bine, va vine sa credeti sau nu, pentru acest gest absolut onorabil, a fost dat afara. Doar ca noi am mai aflat ceva si anume ca adevaratele motive pentru care i-au copt-o lui Alin Pop au fost altele.

Din sursele noastre de la Cluj am aflat ca Alin Pop a cazut in dizgratie pentru ca avea o relatie foarte buna cu colegii, inclusiv cu cei care erau in conflict cu conducerea SRR (Miclaus, Luca, Braghina, Ivanes, etc) ceea ce nu dadea bine pentru un vicepresedinte al sindicatului Miculescu&Balaci&Co.

Si tot de la Cluj am mai aflat recent ceva tare! Atat de tare incat daca informatiile noastre sunt reale, ii cerem DGI Georgica Severin sa se autosesizeze: Pentru ca Alin Pop era in conflict de idei cu conducerea propriului sindicat si pentru ca a indraznit sa comenteze majorarile preferentiale practicate de managerul Rosca Zasmencu si modul in care acesta isi premia doar apropiatii, a fost pedepsit prin metoda binecunoscuta: i-au fost luate emisiunile!

Cronologic: Alin Pop „a comentat” majorarile si premierile preferentiale facute de Rosca Zasmencu.

La scurt timp au inceput represaliile din partea conducerii propriului sindicat, in octombrie 2016 a fost exclus din sindicat iar din noiembrie i s-au luat emisiunile.

Va pare cunoscuta aceasta practica mizerabila?

Din pacate inca nu am reusit sa aflam cum va gestiona Alin Pop aceasta victorie impotriva sindicatului si impotriva sistemului dar il invitam sa ne spuna daca se va intoarce ca vicepresedinte intr-un sindicat prabusit sau daca se va alatura unui alt sindicat.

Asteptam replica/reactia lui Alin Pop si/sau a Nicoletei Viorica Balaci – încă președinte al Sindicatului liber (SLSRR).

Pe foarte curând,

AV Moise

2 gânduri despre “O noua victorie împotriva inchiziției din Radioul public

  1. Domnule Adrian Moise,

    Mă văd (din nou) nevoit să remarc interesul Dumneavoastră față de o cauză pe care încă de la început am considerat-o ca fiind una personală. Vă mulțumesc pentru susținere și apreciez gestul văzându-l ca pe unul colegial.

    Cred totuși că unele clarificări sunt necesare și aș îndrăzni să încep cu titlul articolului.

    N-aş numi-o chiar „Inchiziția din Radioul Public”. E-adevarat, Galileo Galilei a fost considerat eretic și a fost condamnat de Inchiziție pentru că a promovat credința că Pământul se învârte în jurul Soarelui. Eu n-am făcut aluzie la niciun Pământ. Cu atât mai puțin la vreun Soare în jurul căruia totul se-nvârte sau se-nvârtea 🙂 Și nu știu să fi existat vreo „bulă” oficială care să dea dreptul unor organisme interne să decidă cine e eretic și cine nu. Da, am câștigat un proces și am o sentință favorabilă mie. Dar ea mai poate fi atacată prin apel de colegii mei din SLSRR. Mingea e în terenul lor.

    Mergând mai departe, observ ca ați amintit si despre „adevaratele motive pentru care i-au copt-o lui Alin Pop”. Da, este foarte adevărat că (printre altele) mi-a fost imputată inclusiv apropierea „nefirească” față de unii colegi aflați în diverse stadii de conflict cu Conducerea Radioului și astfel confirm informațiile Dumneavoastră. Doar că aici aș veni cu o precizare. Am constatat că de la Cluj la București, unele informații, fie suferă niște schimbări fundamentale, fie sunt special concepute pentru a dezinforma sau, mai mult, pentru a informa eronat. Altfel nu îmi explic, de exemplu, informările transmise de o colegă apropiată conducerii de la Cluj către conducerea sindicatului, referitoare la faptul că eu aș scrie sau aș comenta articole aparute în presa locală împotrivă managerului Radio Cluj. Și e doar un exemplu. Unul pe care asemeni altor câteva similare, îl voi considera excepție iar efectul lor – unul al dezinformării voite. Cu consecințe inverse, din fericire pentru mine.

    In continuare, ați subliniat o realitate care dacă își confirmă cauza (pe care refuz sa o cred), e un caz extrem de grav. Efectul e oricum unul vizibil dezastruos pentru Radio Cluj: „Pentru că Alin Pop era în conflict de idei cu conducerea propriului sindicat și pentru că a îndrăznit să comenteze majorările preferențiale practicate de managerul Roșca Zasmencu și modul în care acesta își premia doar apropiații, a fost pedepsit prin metoda binecunoscuta: i-au fost luate emisiunile!”
    Domnule Adrian Moise, da, este foarte adevărat faptul că fix acum un an era în plina desfășurare acțiunea mea prin care, în calitate de lider sindical, conform CCM, ceream managerului (deja de luni de zile) listele cu premiile de care se bucurau unii colegi. Evident că asta a iritat. La fel ca refuzul meu de a semna o majorare salarială bagată sub nas, motivând (și argumentand!) refuzul prin faptul că o bună parte dintre celelalte majorari acordate unor colegi/colege au fost făcute pe alte criterii decât cele profesionale. Aceste acțiuni ale mele aveau însă un caracter pur sindical și refuz să cred că au stat la baza deciziei de „i-au fost luate emisiunile”. Pentru ca nu mie mi-au fost „luate”. Ci ASCULTATORULUI! Omul acela care la acea vreme încă mai plătea taxa radio! Și care nici cu gândul nu gândea că o decizie managerială care are ca scop declarat „întinerirea publicului”, îl va lăsa fără ultima frecvență din această parte a țării, pe care mai putea asculta folclor autentic la un nivel de selectie aproape academic. Dar, așa cum spuneam, refuz să cred că această decizie a fost o „pedeapsă” aplicată mie, punctual. Prefer să cred că a fost o eroare managerială care va fi degrabă îndreptată. Acțiunile mele de sesisare și informare a Conducerii şi a Ministerului Culturii asupra acestei erori sunt încă în desfășurare și trag nădejde că ascultătorii Radio Cluj, atâția cât mai sunt, vor putea să se bucure din nou de muzica populară asemeni celor din aria celorlalte posturi regionale/teritoriale/locale ale RADIOULUI PUBLIC.

    Eu, cam atât avut de „comentat”, Domnule Adrian Moise.
    Cât despre „cum va gestiona Alin Pop aceasta victorie” şi „daca se va intoarce ca vicepresedinte intr-un sindicat prabusit sau daca se va alatura unui alt sindicat”, aș completa cu trei detalii:
    1. Da, e o victorie. Dar e deocamdată rezultatul unei actiuni în instanță. O sentință pe care colegii mei din BEx-ul SLSRR o mai pot ataca cu apel. Deci, așa cum am spus la început, mingea e in terenul lor 🙂
    2. Nu cred că Sindicatul Liber e unul „prăbușit”. Cred mai degrabă e un sindicat care suporta repercusiunile firești ale unei perioade în care unele etape și acțiuni au fost gestionate deficitar. Așadar, dacă e ceva „prăbușit”, nu cred că e sindicatul în sine ci unele idei sau mentalități care pot fi ușor revigorate acum. Mai ales că aceste ultime alegeri NU au fost „cele mai faste” 🙂
    3. S-ar putea să existe și o a treia varianta.

    În rest, salutări de la Cluj.

    P.S.
    L-ați sunat pe Miculescu să îi mulțumiți că v-a băgat in C.A? 🙂

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s