În perioada în care turistul nu este deloc interesat de plaja și baia de la Marea Neagră, iarna trecută, dinspre Vila nr. 1 Mamaia, sediul Radio Constanța, s-au auzit primele semnale de cenzură.
Jurnalistul Mirica Iacob a dezvaluit în Săptămâna financiară, fața hâdră a celei mai urâte forme de atac asupra jurnaliștilor: cenzura !
”La Radio România nu există cenzură. Radioul public funcționează, ca orice instituție media, după proceduri editoriale corect implementate și riguros respectate.” Așa scria Serviciul de Comunicare al Societății Române de Radiodifuziune, într-un răspuns adresat jurnalistului Cătălin Tolontan, în cazurile Rusu-Gomboș.
Sub maculatura comunicatelor oficiale, însă, cenzura se extinde ca un mucegai peste organismul putred al unuia dintre studiourile regionale de la radioul de stat.
Vorbim de Radio Constanța, mai cunoscut de ascultătorii de o anumită vârstă ca Radio Vacanța.
Postul condus de managerul Daniel Sîrbu a cenzurat pe față, în campania electorală pentru alegerile locale din 2016, în favoarea PSD.
Ultima parte a dictaturii Miculesciene au avut ca victime pe Alexandru Rusu și Cătălin Gomboș. Era în 2016. Citește articolul ”Între festivalul RadiRo și plimbările lui Ovidiu Miculescu pe glob, înca doi jurnaliști de la Radio Romania au fost cercetați” și apoi ”Daca este vineri, la Radio Romania, avem zi de cercetare a Jurnalistilor avertizori”.
Așa vom ajunge să vedem cu alți ochi ceea ce a scris jurnalistul Mirica Iacob de la Sfin.ro în articolul ”Cenzura din Radio Romania modifica votul la Malul Marii Negre. Studiu de Caz -Radio Vacanta- locul unde un manager de radio matrafoxat-platit din taxele romanilor cu 12000 ron lunar- se fotografiaza in costum de politist si incalca orice norma a profesiei… Jocuri de putere locala unde cenzura tine tinerii jurnalisti departe de profesie…”
Acesta este începutul dezvăluirilor. Colegii din Radioul public au prins curaj.
Am luat-o cu începutul, urmează cuprinsul și apoi ….
Pe curând,
AV Moise