Sindicatul liber în cădere liberă după ieșirea din scenă a patronului, Ovidiu Miculescu

Așa cum preziceam cu vreo trei ani în urmă (vezi aici și aici), Sindicatul liber al lucrătorilor din SRR (SLLSRR), de când i-a fost dat pe mână Vioricăi Nicoleta Balaci, este în cădere liberă.

De de ? Răspunsul este unul simplu!

Pentru că nu poți să minți și iar să minți la infinit, iar oamenii să nu-și dea seama de acest lucru. Să tot promiți că o să le faci și nu știu ce o să le dai, iar rezultatul este ”vânare de vânt” (vorba poetului). Le-a plecat și patronul, cel care comanda muzica iar gașca dansa întocmai iar acum totul se năruiește, se duce la vale, într-o zonă penibilă și penală. Sunt mulți cei care mi-au recunoscut, unii chiar și în scris, că au fost obligați să se înscrie în SLLSRR, culmea chiar de către șefi lor, direcți sau suspuși, iar alții de către oamenii de ”bine” ai găștii penale (de ex. la Autobaza Radio, la Radio Reșița, la Serviciul Energetic, la Radio Constanța (nu-i așa, Doroșel ?), la Radio Cluj, la Radio Craiova, la Radio România Internațional, etc.).

Știu și am aflat josnicia cu care au atacat fiecare salariat, cum au fost intimidați oamenii, cum au fost santajați, cum li s-au promis majorări salariale, ajutoare sociale sau prime, unora li s-a spus ”dacă nu ești la noi s-ar putea să ai probleme”, ”se vor da oameni afară și nu te vom putea apăra!”, etc.

Dar să trecem la ce-a ajuns în momentul de față Sindicatul Liber. Și aici vorbesc de sindicatul care a fost construit de domnul Andrei Calora (Dumnezeu să-l odihnească!) în anul 2002, după ce s-a făcut separarea de Sindicatul liber, al lui Dumitru Iuga, din Televiziunea Română.

Cu domnul Calora am avut o relație bună, de colegi adversari în sindicat, dar care întotdeauna, când am fost în fața conducerii am făcut front comun. 

Niciodată, repet, niciodată, nu am pierdut drepturi când am fost împreună în Comisia Paritară. Îi rog pe cârcotași, să verifice înainte să arunce cu mizerii!

După ce domnul Calora s-a dus să se odihnească undeva la ceruri, au început să se piardă drepturi.

Preluarea conducerii Sindicatului Liber de către Daniela Aurelia Ciobanu, este una cel puțin discutabilă dacă nu, spun unii din interiorul sindicatului, a fost chiar ilegală.

Vreau să fac o precizare foarte importantă!

Eu nu am nimic cu membrii Sindicatului Liber care au fost alături de Andrei Calora și pe care-i respect pentru loialitatea lor, unii au devenit între timp chiar membri ai sindicatului SUS-Radio România, ci cu cei care își bat joc de voi și de toți salariații SRR, făcându-se că negociază drepturi pentru voi și pierzând, an de an, mare parte din drepturile obținute de dl Calora și de către Federația Sindicatelor din SRR, condusă de subsemnatul.

Trebuie să scăpați de această conducere care v-a dezonorat sindicatul dar și demnitatea de a fi salariat la Radio România.

Aveți două soluții:

1). Solicitați/convocați o Adunare Generală extraordinară, cerând socoteală pentru drepturile pe care le-ați pierdut, sau

2). Să vă retrageți din Sindicatul Liber, lăsându-i pe cei din conducere să răspundă pentru toate faptele lor.

Numai în ultimele luni, au plecat din Sindicatul Liber peste 230 de membri.

Știu că v-a fost frică, că ați fost amenințați, șantajați, dar acum este momentul să deveniți oameni liberi, pentru că iată, Radioul public a rămas fără taxa Radio, cea care însemna legătura între noi, ca instituție, și cetățeanul, plătitor de taxă.

Acum suntem în proporție de 98% finanțați de la bugetul statului. Mie nu-mi este nici frică și nici teamă să o spun, ba mai mult, sunt dispus să fac orice demers legal pentru a reintroduce taxa Radio (sau abonament Radio), pentru a nu fi legați ombilical de orice partid care este/va fi la putere.

Asta înseamnă finanțare corectă, jurnalism adevărat, echidistanță, siguranța locului de muncă, fără presiuni, amenințări, cenzură sau autocenzură, fără șefi care să răspundă la comenzi politice, etc.

Să ne întoarcem la Sindicatul liber.

Din cei 1.185 de membri de sindicat, declarați în fals  de către Daniela Aurelia Ciobanu, în septembrie 2012 (vezi plângerea penală depusă de SUS-Radio România), acum mai sunt, la data de 31 iulie 2017, exact 867 membri.

Ținând cont de numărul de salariați cu C.I.M. din SRR, de 2028, înseamnă că Sindicatul Liber al lucrătorilor din SRR, nu mai are reprezentativitate din punct de vedere al cerințelor Legii 62/2011, adică 50%+1 din numărul de salariați ai SRR = 1.015 membri.

Aveți mai jos, răspunsul SRR la petiția SUS-Radio România din 31 iulie 2017.

Raspuns SRR 3 00 478 din 11 08 2017 la petitia SUS 1 02 122 din 31 07 2017

Dacă vreți ca drepturile voastre să fie cu adevărat apărate, treziți-vă acum până nu va fi prea târziu!

ELIBERAȚI-VĂ !  Freedom la Radioul public  Soluția este simplă!colivia SLLSRR

Depuneți cerere de ieșire din Sindicatul liber (descărcați de aici) și completați cererea de intrare în SUS-Radio România (descărcați aici).

Este soarta voastră în joc și depinde numai de voi ce vreți să alegeți:

  • Sindicatul Liber al lucrătorilor din SRR, condus de Nicoleta Viorica Balaci și gașca, cei care v-au pierdut din drepturi și v-au promis ”marea cu sarea”,
  • Sindicatul Unit al Salariaților – Radio România, condus de subsemnatul, care vrea și poate să vă apere cu adevărat drepturile.

P.S. În cazul în care vor fi presiuni sau amenințări la adresa voastră, sunați-mă imediat pe tel. 0742.068.701 și voi face imediat demersurile legale către organele competente.

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s