De ce nu s-a votat CA la Radioul public

După ziua de ieri, 19 septembrie a.c, când au fost validați membrii CA în Comisiile pentru Cultură, reunite, astăzi am fost convocați pentru votul în plenul celor două Camere ale Parlamentului, depunerea jurământului, alegerea noului președinte al CA și votul pentru acesta în plen.

La ora 10.30, când am ajuns la Camera Deputaților, nu erau decât câțiva membri ai CA, așteptând să fim invitați la prezidiu, în sala de plen.

Surpriza!

Am aflat din mai multe surse că raportul ședinței de ieri al celor doua Comisii reunite pentru Cultură, deși fusese făcut de ieri, nu a avut toate semnăturile.

Astfel, la ora 10, când a început ședința Biroului Permanent care trebuia să aprobe trecerea pe ordinea de zi a acestui punct nu a avut acest raport semnat.

Raportul a ajuns mai târziu, dar …prea târziu pentru a fi pus pe ordinea de zi.

Așa s-a amânat numirea noului CA și unui președinte la Radioul public.

Trebuie să mai așteptăm o săptămâna!

AV Moise

Un gând despre “De ce nu s-a votat CA la Radioul public

 1. In data de 26 aprilie 2017, Plenul Parlamentului a votat respingerea rapoartelor de activitate ale SRR pentru anii 2015 si 2016.
  Conform Legii 41/1994, membrii Consiliul de Administratie al SRR au fost demisi – toti.
  Intrebare:
  Cine are interesul ca indivizii: Maria Toghina, Ruxandra Sararu, Andras Istvan Demeter, salariati ai SRR/SRTv si membri in CA, demisi, la 26 aprilie a.c., de catre Parlament, odata cu tot Consiliu de Administratie al SRR, pentru incompetenta si management defectuos, conform si consemnarilor din rapoartele Curtii de Conturi a Romaniei, sa fie propusi in noul Consiliu de Administratie ???
  Sa ne demonstreze, CE ? Perpetuarea raului, a lacomiei, a infatuarii, a tupeului, a neprofesionalismului si Radio Romania sa ajunga … din rau in mai rau ?!
  Nu am uitat de „Gala Bute”, de punerea pe butuci/falimentarea Fundatiei Radio Romania, de ordinul nr.927/27.09.2006, prin care pdg-ista toghina dispunea ca toate contractele individuale de munca (inclusiv actele aditionale la acestea) sa fie negociate si incheiate numai de ea (PDG-SRR). Cine a beneficiat de cele mai mari cresteri salariale, in urma acestui ordin ? Tot ea, maria toghina, prin majorarea, in repetate randuri, pana la… dincolo de dublare, a salariului sotului, Marius Toghina. Aceste adausuri la bugetul familiei toghina aveau loc, in timp ce, salariatilor li se taiau orele de weekend, acordurile redactionale, orele suplimentare si alte drepturi, iar toti sefii erau retrogradati cu functii si salarii, in timp ce „suprema” isi fixa un salariu f.mare, care depasea limitele admise de lege, dupa cum o critica Curtea de Conturi.
  Sa amintim si neregulile contractelor cu CLIR MEDIA, deferite, de ani multi, justitiei, de contractele cu casele de avocatura, de contractele din domeniul IT sau cele de drepturi de autor – cu „autori” platiti gras pentru … ce nu faceau, nu se auzeau, nu se vedeau !
  Aceste numiri trebuie contestate de catre toti cei care ADEVARUL !
  Radio Romania si toti cei ce sustin financiar aceasta institutie merita oameni cinstiti, priceputi si cu valori autentice in educatie !
  Sa nu se mai adevereasca sintagma/proverbul: „p…t sa fii, noroc sa ai !”, iar in mod adaptat zilelor noastre: „viclean sa fii, pile sa ai !”

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s