Important pentru salariații SRR

            I.  În data de 9 octombrie a.c., dl Bogdan Negulescu – director DRMUSC (pe scurt, Resurse Umane), a transmis un email către toate organizațiile sindicale (vezi Adresa solicitare punct de vedere CCM oct 2017) dar și către toți managerii din cadrul SRR.

Așa cum v-am informat la punctul C7 (vezi aici), urmează ca organizațiile sindicale dar și managerii să-si exprime punctul de vedere, ce variantă vor înainta Consiliului de Administrație al SRR.

CA va decide ce mandat vor da reprezentanților acestora în noua Comisie Paritară.

Liderii sindicatelor și managerii din SRR vor trebui să aleagă între varianta 1 și 2:

  1. Prelungirea CCM prin act adițional, cu un termen care nu poate depăși 12 luni (conform art. 141 din Legea 62/2011);
  2. Demararea procedurilor legale pentru încheierea unui nou CCM.

      

        II. În data de 10 octombrie a.c., mai mulți salariați din București dar și de la Studiourile Teritoriale, mi-au trimis mesaje sau mi-au dat telefoane să mă întrebe dacă știu de ce nu au intrat banii pe card.

După ce am dat telefon la SRR am aflat care era situația.

Astfel, SRR a făcut demersurile legale (ștatele de salarii, ordonanțare, etc.) către Trezorerie iar aceasta din urmă trebuia să vireze sumele de bani către banca unde are fiecare salariat contul de card.

Ce este diferit acum față de anii trecuți? Nu mai există taxa Radio. Banii vin de la Bugetul de Stat.

Atunci când se încasa taxa Radio de către cei de la Enel, CEZ, Eon, etc, aceasta se vira la BCR iar de acolo la diferite bănci unde existau conturile salariaților. Această procedură de virare a banilor, de la o bancă la altă bancă, era de cele mai multe ori rezolvată în câteva ore.

Din păcate, SRR nu poate influența Trezoreria să vireze mai repede banii, pentru că prin Trezorerie se fac toate operațiunile cu banii de la Bugetul de Stat. Sunt mii de astfel de operațiuni pe zi.

Știați că înainte, pentru lichidarea drepturilor salariale, se începea lucru la statele de plată imediat după ce se termina ultima zi a lunii?

Acum trebuie să se aștepte ziua de 5 a lunii pentru ca redactarea documentelelor să se facă și să se centralizeze (popriri, concedii medicale, etc) la Serviciul Salarii, pentru că așa se lucrează cu actele și documentele care se decontează/finanțează de la Bugetul de Stat.

Știați că la TVR zilele de salariu sunt pe 15 și pe 30 ale lunii tocmai din această cauză?

Am văzut un comunicat al DG interimar, transmis acum vreo luna – două, prin care solicita reprezentanților salariaților din Comisia Paritară (pe scurt, Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR) ca zilele de salariu să se decaleze de la 10 la 14 și de la 25 la 28 ale lunii.

Aceștia au refuzat, pe motiv că se încalcă CCM-ul.

Numai că în acest fel stăm la mâna Trezoreriei, fără a o putea influența sub nicio formă.

Vă întreb ce este mai important, salariații să primească banii de salariu în zilele stabilite (14 și 28) sau să stea cu sufletul la gură că nu au intrat banii pe card (10 și 25)?

Nota.

Din informațiile mele banii au intrat pe card la BCR, Banc Post, BRD, Pireus.

Pentru informații legate de acest aspect puteți să întrebați la fiecare secretariat de care aparțineți. Sunt obligați să vă ofere informații corecte și de actualitate.

AV Moise

 

 

Un gând despre “Important pentru salariații SRR

Multumesc!