Q.E.D.= Nicoleta Viorica Balaci & Sindicatul ”Liber”

Salariații Radioului public au fost astăzi panicați/bulversați.

Acest sentiment a fost provocat atât de zvonuri dar și de informațiile venite din mediul on-line, de pe Fb.

Bineînțeles că am primit numeroase telefoane, prin care eram intrebat dacă pot confirma ori infirma informațiile vehiculate.

Astăzi, Comisia Paritara a SRR a început ”prelungirea” actualului CCM.

Vă reamintesc, Comisia Paritara din SRR este formată, pe de-o parte din reprezentanții Angajatorului, numiți de PDG, iar de partea cealaltă, de către reprezentanții Sindicatului Liber al Lucrătorilor din SRR (SLLSRR).

În speță, sindicatul SLLSRR, este condus de către Nicoleta Viorica Balaci.

Chiar dacă acest sindicat și-a micșorat numărul de membri, în acest moment este totuși cel mai numeros dintre sindicatele din Radio, ”beneficiind” astfel de “șansa” de a lua hotărâri în defavoarea salariaților, deși trebuia să fie în favoarea lor.

Așa cum au procedat și în anii precedenți, Sindicatul Liber prin reprezentanții săi, au pierdut multe din drepturile salariaților. Drepturi pe care, subsemnatul cu Andrei Calora, le-am câștigat pentru voi în Comisia Paritara.

Pierzând drepturi, ei au fost pe placul fostei conduceri – Ovidiu Miculescu, iar acum fac ce știu ei mai bine, se fac preș (vezi aici) și în fața lui Georgică Severin.

Interesul reprezentanților Sindicatului Liber este să fie agreați și să-și rezolve interesele personale, așa cum le stau în obicei, numai că, aceștia au uitat că menirea liderilor de sindicat nu este să se iubească/agreeze cu Angajatorul și să fie unealta acestuia ci tocmai invers, liderul de sindicat trebuie să fie în slujba salariaților.

Să revenim la ce s-a zvonit:

  1. Prima de zi de naștere a salariatului se va introduce în salariu, într-un procent de 15%/salariat. Având în vedere că SRR a devenit bugetară în mandatul lui Ovidiu Miculescu, când în Consiliul de Administrație reprezentanți ai salariatilor erau tocmai cei ce vă reprezintă azi în Comisia Paritară, conform legislației incidente, această prima ar putea să dispară. Înțelept ar fi fost ca să se facă o medie a tuturor primelor acordate salariaților și aceea să fie introdusă, în mod egal, în salarii. În formula vehiculată astăzi, reprezentanții Sindicatului Liber au ”obținut” ca cei care au salariu foarte mare, vor lua o suma mare iar ceilalți doar o umbră. Cine are salariu mare? Ghiciți? Am fost întrebat de ce nu am participat ca sindicat la negocierea din Comisia Paritară? Răspunsul este unul simplu: nu sunt destui membri în SUS- Radio România, cei mai mulți sunt în Sindicatul Liber.
  2. Tot în mediul on-line, a fost vehiculată și o alianță între Răzvan Dumitrescu și Nicoleta Viorica Balaci, aceasta însă nu a fost încununată de succes. Chiar dacă Răzvan Dumitrescu era dispus la înfrățire cu Sindicatul Liber, acestuia nu i s-a oferit prea mult. Păcat! Dacă la aceste negocieri ar fi participat și domnul Dumitrescu, deciziile luate în defavoarea salariaților ar fi putut fi contestate, deoarece în lege este stipulat foarte clar că trebuie să fie o entitate reprezentativa și nu o alianță.

 

Razvan Dumitrescu Fb

Din păcate nu știm prea multe amănunte, salariații fiind privați de o comunicare din partea reprezentanților Comisiei Paritare, Angajator sau Sindicatul „Liber”.

SUS-Radio România dezaprobă acțiunile pe care cu bună știință Sindicatul „Liber” le face în defavoarea salariaților din Radioul public.

AV Moise

Un gând despre “Q.E.D.= Nicoleta Viorica Balaci & Sindicatul ”Liber”

  1. Oare ce mai face duamna Cerasela dosita la CLUJ de IMPARATUL MICULESCU si de colegul Fufu_ Ca blestema, spumega si injura pe oricine nu lingea talpile diktatorului. E bine__

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s