Între disperare și manipulare, zarvă mare !

După fezandarea tactică a lui Zubin (pt cei care nu l-au cunoscut, le pot spune că nu au pierdut nimic!) de a lipi oamenii din Sindsal la Sindicatul Liber, astăzi a fost ziua în care salariații au început să fie evaluați iar cele două, Rica și Leta, au ieșit din găoace și au trecut la luptă.

Ce luptă ? Cum ce luptă ?

Pentru recâștigarea celor pierduți, urmare a hemoragiei membrilor (vreo 250) ce au ieșit din Sindicatul Liber, după lovitura de ciocan primită de Miculescu, în 31 ianuarie 2017, de la Înalta Curte de Casație și Justiție (vezi aici).

Că despre drepturi, cred că ați simțit cu vârf și îndesat, pe pielea voastră (pe buzunarul vostru) !

Astăzi, cei care m-au sunat să-mi povestească ce fețe aveau Nicoleta Viorica Balaci, Violeta Arhiri, sprijinite de dl Năstase (nu Adrian Năstase, ci un tip ex-Coca Cola și ex-Cartel Alfa), spuneau că se vedea disperarea lor pe față.

De ce disperare? Simplu!

Pentru că SUS-Radio România a depus în instanță o cerere privind contestarea reprezentativității Sindicatului Liber (veziaici),întrucât numărul de membri ai acestei organizații sunt cu vreo 250 mai puțini decât numărul prevăzut de lege (50% +1), pentru a avea reprezentativitate.

Nr. unic (nr. format vechi) : 36633/299/2017
Data inregistrarii 20.11.2017
Data ultimei modificari: 26.01.2018
Sectie: Secţia a-II-a Civilă
Materie: Civil
Obiect: alte cereri CONTESTAŢIE REPREZENTATIVITATE SINDICAT ART. 222 DIN LEGEA 62/2011
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR RADIO ROMÂNIA (SUS RADIO ROMÂNIA) CU SEDIUL ALES Petent
SINDICATUL LIBER AL LUCRATORILOR DIN SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE Intimat

Şedinţe

19.02.2018
Ora estimata: 12:30

Complet: C22 S2 (fost C46 Civil)

Tip solutie:

Solutia pe scurt:

Document:

Și pentru că mai au doar 16 zile până la termenul de judecată, sunt atât de disperați (scuze, disperate!) că fac orice, zic orice, ă negociază orice, etc., pentru a obține cu orice preț, diferența lipsă de membri de sindicat necesară pentru a reface reprezentativitatea.

Foarte activ și super sugestiv a fost dl Năstase (din câte se aude, are salariu din banii membrilor Sind Liber), care le-a zis oamenilor că: trenul pleacă și este aproape gol și unii nu plătesc bilet, alții plătesc … și este ultima șansă să nu pierdeți! … Mai se luptă cineva pentru voi!

Și pentru că mi-au fost aduse acuze și minciuni, bineînțeles, în lipsa mea, am să răspund pe rând la fiecare dintre acestea:

  1. Moise vrea să vă piardă CCM-ul !” – MINCIUNĂ! Ca o dovadă este și adresa SUS-Radio România adresată SRR prin care am solicitat, alături de alți colegi din Radio și de la celelalte sindicate, să se prelungească actualul CCM, cu un an, conform Legii 62/2011. Răspuns: Chiar dacă Sind Liber pierde reprezentativitatea, Contractul Colectiv de Muncă din SRR rămâne valabil până la expirare, în 15 decembrie 2018! Cine pierde (Balaci&Gașca), sunt cei care s-au folosit de funcția sindicală și de alianța cu Miculescu, în defavoarea majorității salariaților din SRR. Acum vor trebui să treacă la muncă, fără zile libere plătite de SRR (fără număr!), fără plecări prin teritoriale, la Sinaia, pe banii SRR, că asta a întrebat dl Năstase în ședința din 14 ianuarie a.c., pe dna Borcea, despre bugetul Sind Liber prevăzut de SRR, aproximativ vreo 35.000 lei ! (O să solicit și oficial răspunsul de la SRR!)
  2. Moise nu vrea să aveți creșteri/majorări salariale !” – MINCIUNĂ ! În a doua sau a treia ședință de CA, am solicitat PDG să ne prezinte o situație privind evaluarea salariilor din tot Radioul, adică, de ex.: salariatul X s-a angajat în SRR, în anul 1990, are funcția de redactor, lucrează în redacția Y, are salariul de 2.500 lei, ultima negociere individuală a avut-o în anul 2005 și se află la 5% din minimul grilei de salarizare, corespunzătoare funcției. Vă pot spune că dl Năstase, la ședința trecută a CA, a solicitat o majorare de salarii cu rata inflației dar în schimb, când puteau să o negocieze în Comisia Paritară, în decembrie 2017, acolo unde este locul, nu au facut-o!!!!! Populisme ieftine!!!! Vă aduc și argumente: SRR trebuia să primească de la Bugetul de stat suma minimă de 399 mil. lei. A primit doar 373 mil. lei! Deci lipsesc vreo 26 mil. lei! Cu ce să majorezi dacă nu-ți ajung bani pentru ce ți-ai propus? Răspuns: Sunt primul care doresc să reparăm, în primul rând, inechitățile salariale dintre colegii cu aceași funcție, același loc de muncă, și aceași vechime! S-a ajuns ca între un salariat cu aceași funcție, în același loc de muncă, diferența să fie, câteodată chiar de 500, 1000 sau chiar 2000 lei (aceste lucruri tot de la voi le știu!). Bineînțeles că trebuie să revedem și sistemul de evaluare al salariaților, care până acum a fost o vânătoare de vrăjitoare, un ”instrument de tortură” a majorității salariaților!

etc.

Am să vă dau un simplu exemplu de cum au pierdut un drept câștigat prin 1991-1992, pe vremea când și eu eram membru în Sind Liber din Radioteleviziunea Română, condusă de răposatul, Dumitru Iuga.

Exista o prevedere, nu mai știu articolul (parcă art. 174), ce suna așa:

Salariul minim în SRR, reprezintă salariul minim pe economie la care se adaugă 40%.”

Vă aduceți aminte! Acest drept a făcut ca în ultimii 5-6 ani să-i ridice pe cei cu salariile cele mai mici din Radio, vreo 450-500 de salariați.

Dna Balaci&Arhiri&Gașca au cedat acest drept, fără a pune nimic în locul lui!

Dacă nu dispărea acest drept, începând cu 1 ianuarie 2018, salariul minim în SRR trebuia să fie de 2.660 lei și nu de 1.900 lei cât este acum !

De la această valoare se calculau toate celelalte drepturi (cei 15% + 20% contribuția de la angajator la angajat), inclusiv înmulțirea cu indicii minimi și maximi din grilă, ajutoarele sociale, etc.

Dar Balaci și Gașca au salarii cu mult mai mult decât minimul din grilă și atunci pe ei ”nici în cot nu-i doare”!

Înțegeți că sunt la un pas să piardă puterea obținută cu sprijinul lui Miculescu & Co ?

Personal, aș putea fi de acord să renuț la acțiunea în instanță a SUS-Radio România, doar dacă Balaci, Arhiri și cei care au participat la ”negocierea” CCM si-ar da demisia din funcțiile de conducere!

Nu vă mai lăsați manipulați, oameni buni ! Chiar nu ați văzut în ochii lor disperarea că pierd ciolanul ?

Întrebații de ce nu au vrut să negocieze o sumă fixă, egală, pentru toți salariații și au acordat 15% la toată lumea ? Adică cel care are salariu de 2000 lei a primit 300 lei iar cel care are 5000 lei primește 450 lei și nu mai zic de cât primește cel care are 10.000 lei, 1.500 lei. 

Vi se pare OK ? Mie nu !

Așa cum v-am zis și altă dată: voi alegeți, voi culegeți !

Eu am să vă propun o soluție bună pentru toți salariații dar numai după ce pierde Sindicatul Liber reprezentativitatea sau își depune demisia Balaci, Arhiri și cei care au pierdut drepturile din CCM.

Gândiți-vă bine!

PS Așteptam astăzi răspunsul de la instanță dar se pare că se mai amână un pic dosarul penal (vezi aici), în care este implicată dna Balaci Nicoleta și familia Arhiri (Violeta și Gabriel).

Nr. unic (nr. format vechi) : 33582/299/2017
Data inregistrarii 20.10.2017
Data ultimei modificari: 02.02.2018
Sectie: Secţia Penală
Materie: Penal
Obiect: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA – (SUS – RADIO ROMÂNIA) – ADRESĂ COMUNICARE ACTE Petent
JIPESCU ELENA – ADRESĂ COMUNICARE ACTE Petent
MOISE ADRIAN VALENTIN- ADRESĂ COMUNICARE ACTE Petent
BALACI NICOLETA Intimat
ARHIRI GABRIEL Intimat
ARHIRI VIOLETA Intimat

Şedinţe

01.02.2018
Ora estimata: 08:30

Complet: Complet PENALamanari pronuntare pt.jud.TIMOFTE I.

Tip solutie: Amână pronunţarea

Solutia pe scurt: Având nevoie de timp pentru a delibera amână pronunţarea la data de 13.01.2018.

Document: Încheiere de şedinţă    01.02.2018

26.01.2018
Ora estimata: 08:30

Complet: CAMERA PRELIMINARA C10-penal

Tip solutie: Amână cauza

Solutia pe scurt: Având nevoie de timp pentru a delibera amână pronunţarea la data de 01.02.2018.

Document: Încheiere de şedinţă    26.01.2018

08.12.2017
Ora estimata: 08:30

Complet: CAMERA PRELIMINARA C10-penal

Tip solutie: Amână cauza

Solutia pe scurt: lipsa procedura constatata

Document: Încheiere de şedinţă    08.12.2017

10.11.2017
Ora estimata: 08:30

Complet: CAMERA PRELIMINARA C10-penal

Tip solutie: Amână cauza

Solutia pe scurt: pentru introducerea în cauză a intimaţilor.

Document: Încheiere de şedinţă    10.11.2017

27.10.2017
Ora estimata: 08:30

Complet: CAMERA PRELIMINARA C10-penal

Tip solutie: Amână cauza

Solutia pe scurt: lipsa dosar urmărire penală

Document: Încheiere de şedinţă    27.10.2017

AV Moise

2 gânduri despre “Între disperare și manipulare, zarvă mare !

  1. De ce si-au permis acesti indivizi sa negocieze in detrimentul intereselor membrilor si nemebrilor de sindicat din Radio,pierzand 5procente din cele 25 procente asigurate de stat pentru trecerea contributiilor de la angajator la angajat ,lipsindun-e de o suma de bani pe care ar trebui iputata acestora?Ar trebui sa le spunem in fata ca au contribuit la furt din buzunarele noastre si asa destul de goale,sa le fie rusine!

    Apreciază

  2. Pentru ce e platita individa asta care vine la lucru de doua ori pe luna ? pentru actele aditionale pe care le semneaza ? sau pentru conturile false ? La telefon vorbeste ziua si noaptea.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s