Informare privind dosarul Reprezentativitatea Sindicatului Liber al Lucrătorilor din SRR

In data de 19 Februarie 2018, ora 12.30, a avut loc primul termen in dosarul nr. 36633/299/2017 privind contestarea de către SUS-Radio Romania a reprezentativității Sindicatului Liber al Lucrătorilor din SRR.

La instanța s-a prezentat dna Viorica Nicoleta Balaci împreuna cu juristul sindicatului liber (așa s-a prezentat!), dl Daniel Nastase.

Din partea SUS-Radio Romania am fost eu, in calitate de reprezentant legal – presedinte.

Dar sa va prezint situația, pe scurt!

Asa cum va informam in articolulSindicatul Liber din Radio. A fi sau a nu fi „reprezentativ”?” (veziaici),astazi a fost prima confruntare SUS-Radio Romania vs SLLSRR.

In raspunsul SLLSRR, la solicitarea SUS-Radio Romania de a anula reprezentativitatea, Balaci Viorica & Daniel Nastase au invocat o exceptie, exceptia litispendentei (prevazuta la art. 138 din Codul de Procedura Civila) care prevede ca, „Nimeni nu poate fi chemat in judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceeasi parte, inaintea mai multor instante competente sau chiar inaintea aceleiasi instante, prin cereri distincte„.

Ce vor sa obtina Balaci&Nastase cu aceasta litispindenta?

Ar dori sa convinga instanta ca reprezentativitatea contestata de SUS-Radio Romania in iunie 2016 (dosar 23591/299/2016) este acelasi lucru cu reprezentativitatea contestata in acest dosar (36633/299/2017), si sa ne anuleze cererea.

FALS ! NIMIC MAI FALS! (As putea spune ca incerca si ei marea cu degetul sa vada daca tine! Intotdeauna, asta pare sa fie deviza gastii!)

SUS-Radio Romania a depus la instanta o cerere completatoare prin care am blocat cererea recoventionala depusa de SLLSRR si am solicitat, in plus, sa se dizolve Sindicatul Liber deoarece nu mai are sediu social la adresa declarata in Registrul sindical tinut de Judecatoria Sector 1.

Dupa cum stiti SLLSRR ocupa de ceva timp camera 610 bis (din anul 2002, anul infiintarii Sind Liber!) iar in acte la instanta si la Registru figureaza la alta camera cu nr. 610.

Camera 610 era de fapt sediul SUS-Radio Romania, inca din anul 1993, pentru care avem documente originale, eliberate si semnate de conducerea executiva din acel moment.

Culmea este ca Balaci&Nastase au solicitat ei instantei sa dizolve SUS-Radio Romania pentru ca nu mai avem sediu (va aduceti aminte cum a dat Ordin Miculescu sa eliberam sediul de la camera 805 si, in 22-23 aprilie 2013, au spart sediul si au sustras toate documentele si bunurile SUS-Radio Romania, Federatiei Sindicatelor din SRR, Comitetului Sectorial Mass-Media precum si ale mele personale).

SUS-Radio Romania, singurul sindicat din Romania, si cred ca si din Europa, a fost nevoit/obligat sa-si mute sediul, provizoriu, acasa la presedintele organizatiei, sperand ca justitia va face dreptate.

Deocamdata nu a fost asa! Dar nici nu vom renunta sa demonstram ca dreptatea a fost de partea noastra si asupra SUS-Radio Romania au fost facute abuzuri si presiuni incredibile!

In concluzie:

  1. Sindicatul Liber este in cadere libera atat in ceea ce priveste membrii de sindicat cat si in ceea ce priveste credibilitatea conducerii acestei organizatii (au promis, exact cum fac politicienii in campania electorala, ca vor pastra intacte drepturile si vor majora salariile in anul 2017 cu 15%!).

img_2525

img_2526

2. Conducerea Sindicatului Liber si-a rezolvat propriile interse personale si de grup, in detrimentul majoritatii angajatiilor SRR (veziaici si aici).

3. Acum vrea sa scoata castanele din foc si crede ca Moise este „vinovatul de serviciu” pentru tot ce nu au reusit sa faca ei, gasca sindicalisto-antreprenoriala (vezi aici), pe mandatul miculescinului, ex-PDG al SRR.

4. Nu va mai lasati manipulati si dusi cu vorba! 

5. Contractul Colectiv de Munca al SRR nu se anuleaza daca Sindicatul Liber pierde reprezentativitatea! Daca nu ma credeti va rog sa intrebati un prieten sau ruda care este avocat sau jurist. Contractul are valabilitate pana la data de 15 decembrie 2018, cu sau fara conducerea SLLSRR.

6. Pana atunci va propun sa ne unim fortele si sa va alegeti cei mai buni oameni care va pot reprezenta interesele in negocierea unui nou Contract Colectiv de Munca!

7. Deja colegii din toate studiourile teritoriale asteapta semnalul sa ne unim. SUS-Radio Romania va asteapta sa puneti umarul pentru drepturile si interesele tuturor salariatilor din SRR.

Daca doar stati, priviti si asteptati, nu cred ca se va face ceva!

Daca vreti cu adevarat sa va implicati, va asteptam sa punem umarul la recastigarea drepturilor voastre ! 

Eu am facut primul pas!

Va astept si pe voi!

P.S. Joi, 22 februarie 2018, va fi sedinta de CA la Craiova.

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s