Ovidiu Miculescu, dovedit a doua oara! Definitiv!

Filmul, pe scurt.

1. Incompatiblitatea lui Ovidiu Miculescu

In 11 februarie 2013, urmare a sesizarii SUS-Radio Romania, Ovidiu Miculescu, in calitatea sa de membru in CA al SRR si de manager la SNR (2010-2012), s-a aflat in stare de incompatibilitate, fapt constatat de Agentia Nationala de Integritate in 17 octombrie 2013 (vezi aici).

Miculescu ataca raportul ANI la Curtea de Apel Bucuresti si prin hotararea 1291 din 23 aprilie 2014, Instanta respinge actiunea ca neintemeiata.

OM-ul depune recurs.

In 31 ianuarie 2017, recursul se judeca la Inalta Curte, fiind respins.

Miculescu este declarat definitiv INCOMPATIBIL!

Dar el nu se lasa si depune o cerere de revizuire (dosar 1302/1/2017) sprijinit acum de fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu. Cererea de revizuire este respinsa, definitiv (decizia 85/18.01.2018).

Cu siguranta ne asteptam ca Miculescu sa fi facut plangere la CEDO, CJUE, ONU, etc.

2. Ovidiu Miculescu in conflict de interese

In octombrie 2013, SUS-Radio Romania a sesizat din nou ANI cu privire la un posibil conflict de interse in care s-a aflat Ovidiu Miculescu in calitatea sa de Presedinte-Director General al SRR, semnand o decizie prin care s-a numit pe el insusi in functia de coordonator institutional in proiectul finantat din fonduri europene „ACCES” – Garantia succesului pe piata muncii pentru angajati”.

La o luna distanta, SUS-Radio Romania depune un denunt penal la DNA cu privire la conflictul de interese (vezi aici).

ANI a verificat si a confirmat faptul ca OM-ul s-a aflat in conflict de interese (vezi aici).

Miculescu indrumat smechereste de prietenul avocat mustacios depune actiune impotriva deciziei ANI, dar nu la Curtea de Apel cum era corect ci la Tribunalul Bucuresti, pentru a trage de timp.

Si cu toate acestea dosarul ajunge la Curtea de Apel iar instanta ii respinge contestatia prin hotararea 2908/22 aprilie 2015.

Cu tot efortul de a trage de timp, dosarul se inregistreaza la Inalta Curte in 24 februarie 2016 (vezi aici) si dupa doi ani se judeca, Ovidiu Miculescu este declarat definitiv in conflict de interese in data de 31 mai 2018.

 • Complet de judecată: C3-AP
 • Numărul documentului de soluționare: 2301/2018
 • Data documentului de soluționare: 31.05.2018
 • Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
 • Soluție: Respingere recurs – Nefondat
 • Detalii soluţie: DECIZIA Nr. 2301/31.05.2018. Respinge recursul formulat de Miculescu Ovidiu împotriva Sentinţei nr. 3248 din 8 decembrie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 31 mai 2018.

Conform GHIDULUI PRIVIND INCOMPATIBILITĂŢILE SI CONFLICTELE DE INTERESE, elaborat de Agentia Nationala de Integritate:

Un oficial public este în conflict de interese atunci când, în virtutea funcţiei publice pe care o ocupă, ia o decizie sau participă la luarea unei decizii cu privire la şi un interes personal, Recomandarea 10/2000 a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei (vezi aici) include o definiţie a conflictului de interese pentru funcţionarii publici în articolul 13:

„Conflictul de interese apare atunci când funcţionarul public are un interes personal care influenţează sau pare să influenţeze îndeplinirea atribuţiilor sale oficiale cu imparţialitate si obiectivitate.”

Interesele private ale functionaruli public pot include un beneficiu pentru sine sau pentru familia sa, pentru rudele sale apropiate, pentru prieteni, pentru persoane sau organizaţii cu care funcţionarul a avut relaţii politice sau de afaceri. Interesul personal se poate referii si la orice datorii pe pare functionarul public le are faţă de persoanele enumerate mai sus.

Abia in aprilie 2017, Ovidiu Miculescu a fost demis din calitatea sa de Presedinte Director General al Radioului Public de catre Parlamentul Romaniei, tragand dupa el si pe ceilalti membri ai Consiliului de Administratie.

Astfel a luat sfarsit dictatura Miculescu la Radioul public.

3. O slujba de 6 zile = 14.000 lei !

Acum cateva zile, constatam pe site-ul Ministerul Culturii, la declaratiile de avere si interese, ca renumitul incompatibil si descoperitul in conflict de interese, Ovidiu Miculescu, i-a fost intinsa o mana prietenoasa pentru un job.

Puteti remarca ca Ovidiu Miculescu a semnat doua declaratii de avere si interese (vezi aici) pentru aceeasi perioada si pentru aceeasi functie, de consilier.

Acestea au usoare mazgaleli si modificari (vezi aici).

Astfel, Miculescu avea functia de consilier (oare al cui????) dar salariul era din functia de Director de Proiect.

Nu intram in amanuntele proiectului dar reiese ca Miculescu a muncit doar 6 (sase) zile si a primit suma de 14.000 lei.

Rezulta ca Ovidiu Miculescu a primit aproximativ 500 EURO/zi.

Intrebarea care ma framanta si presupun ca va vine in minte și vouă, este: Cum de a terminat Miculescu proiectul in doar 6 zile si ce fel de proiect a fost, fiind platit cu 500 EURO/zi ?

Cu siguranta vom afla! Ca doar nu s-a abrogat legea 544/2001. Nu?

AV Moise

5 gânduri despre “Ovidiu Miculescu, dovedit a doua oara! Definitiv!

 1. Pingback: Miculescu astazi, Dobritoiu peste 6 zile, la Inalta Curte | SUSROMANIA

 2. Mai sunt membri in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, care se afla in conflict de interese si incompatibilitate !
  Ce parere ai despre doamna pdg-ista care i-a marit (dublat !) salariul sotiului ?!
  Raul din Radio Romania nu s-a terminat cu Miculescu. Curatenia nu s-a facut pana la capat…

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s