Breaking News! Sindicatul liber a cazut!

JUSTITIE

Motto:

Dacă nu ești în stare să conduci un sindicat, dă-te la o parte!

Dacă faci pe șmecherul și te dai arogant, atunci culege ce ai semănat!

Dacă ar mai fi trăit domnul Andrei Calora (Dumnezeu să-l aibă-n paza Lui!), cu siguranță acest fapt nu s-ar fi întâmplat. Sindicatul Liber al lucrătorilor din Societatea Română de Radiodifuziune (SLLSRR) a pierdut reprezentativitatea la nivel de unitate, ca urmare a demersului SUS-Radio România, în instanță (vezi aici).

Solutie Judecatoria Sector 1 SUS vs SLLSRR

Ce însemnă această soluție (pe scurt!) dată de instanța de judecată ?

Soluția pe scurt:

1). Respinge cererea reconvenţională formulată de intimatul SINDICATUL LIBER AL LUCRATORILOR DIN SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE, ca inadmisibilă.

2). Admite cererea principală formulată de petentul SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR RADIO ROMÂNIA (SUS RADIO ROMÂNIA), astfel cum a fost precizată.

3). Constată că intimatul SINDICATUL LIBER AL LUCRATORILOR DIN SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege de reprezentativitate la nivel de unitate SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE .

4). Obligă intimatul la plata către petent a sumei de 4200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (taxă de timbru şi onorariu avocat).

5). Cu apel în 30 de zile de la comunicare ce se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 08.02.2019.
Document: Hotarâre  770/2019  08.02.2019

1). SLLSRR a solicitat instanței să constate ”lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a petentei,…” (a SUS-Radio România), printr-o cerere reconvențională. Instanța a respins-o ca inadmisibilă!

2). Instanța a admis cererea SUS-Radio România depusă la instanță în data de 20 noiembrie 2017!

3). Sind Liber nu mai are reprezentativitate pentru a mai negocia Contractul Colectiv de Muncă la nivel de SRR (Contractul de Muncă rămâne valid, în continuare!)

4).  Instanța de judecată a obligat Sind Liber să plătească către SUS-Radio România suma de 4.000 lei+ 200 lei cheltuieli judiciare de timbru.

5). Sind Liber poate face apel în maxim 30 de zile, asta dacă vrea să mai plătească alte cheltuieli de judecată în contul SUS-Radio România.

Din acest moment, orice negociere a reprezentanților SLLSRR cu reprezentanții SRR în Comisia Paritară, ar putea fi cercetată de către organele abilitate. (citiți aici).Sindicatul liber in cadere libera

P.S. 1). Nu uitați! Vă așteptăm să intrați în sindicatele afililiate la Federația Sindicatelor din SRR (citiți aici).

2). Acum vor prinde glas cei de pe margine și care tot așteaptă acest moment, de aproape 1 an! Foști lideri de carton, actuali lideri de oportunități și promisiuni deșarte (pe hărtie)!

Vom reveni cu noi informații!

SUS-Radio România

 

4 gânduri despre “Breaking News! Sindicatul liber a cazut!

 1. Pingback: Unificarea mișcării sindicale la Radio România | SUSROMANIA

 2. Baa,hai sa termin cu noi suntem 3 și altii paraziti de genul
  Sa reformam puțin sindicatele astea că așa numai merge fac ce vor și când vor.o familie întreabă suge de la un singur loc,pai e normal legal și moral
  Când nu le convine încep să amenințe cu sindicatul.pai e normal?

  Apreciază

 3. Păi, să-și vândă Dobrițoiu ficusul de pe balcon, să aibă bani de cheltuieli de judecată. Dar, vai!, mai vine și apelul și costă și ăla… Nico, Geo…

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s