Voucherele de vacanta la Radio Romania

Pentru ca am primit multe intrebari legate de acordarea sau neacordarea voucherelor de vacanta in anul 2019, ne-am interesat si va raspundem:

  1. Tichetele de vacanta se acorda conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 107 din 13 decembrie 2018 (vezi OUG-107) si a Legii 165/2018 (vezi aici).
  2. SRR, institutie publica finantata de la bugetul de stat in proportie de peste 99%, face parte din categoria institutiilor care pot acorda salariatilor vouchere de vacanta (vezi Monitorul Oficial cu OUG 107).
  3. SRR, prin grija Directorului Economic, trebuie sa prevada fonduri pentru acordarea in anul 2019 a acestor vouchere de vacanta, avand in vedere faptul ca exista prevederea necesara stipulata in Contractul Colectiv de Munca la nivel de SRR (dupa pierderea nejustificata a decontarii biletelor de odihna si tratament!).
  4. Consiliul de Administratie al SRR trebuie sa verifice daca au fost prevazute fonduri cu aceasta destinatie si apoi sa aprobe aceasta cheltuiala pentru fiecare salariat, in parte.

(2) Instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2020, vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

I. Asteptam ca Bugetul Romaniei sa fie promulgat Presedintele Klaus Iohanis.

II.Bugetul aprobat de Parlament pentru SRR sa ajunga pe masa Consiliului de Administratie al SRR.

PS Daca mai aveti si alte intrebari, va asteptam cu mesaje pe blog.

Cu consideratie,

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s